Narancsos sárgadinnyeleves recept




4 db sárgadinnye
2 db narancs
2 ek vörösbor
4 ek méz vagy barnacukor
A Narancsos sárgadinnyeleves elkészítési módja:
A sárgadinnyéket megpucoljuk, közepüket kiszedjük, húsát kockára vágjuk. A narancs héját lereszeljük és mindkettőnek kicsavarjuk a levét. A dinnyét leturmixoljuk a vörösborral, mézzel a narancs reszelt héjával és levével. A mentalevelet apróra vágjuk és a leveshez adjuk. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük.
A hűtéssel együtt kicsit hosszú az elkészítési idő.
Árfekvése:közepesen olcsó
Nehézségi foka:könnyű
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2008. jan. 5. 15:51
A narancsos sárgadinnyeleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.