Narancsos répalekvár recept
A Narancsos répalekvár hozzávalói:1kg sárgarépa
40dkg cukor
2db citrom(vegyszermentes)
1 vanilia rud(vagy aroma)
1 narancs aroma
pici tartósíto
A Narancsos répalekvár elkészítési módja:
A répát megtisztitjuk,felkarikázzuk,lábosba tesszük 2dl vizzel,citrom sárga héjjával,vaniliával és puhára pároljuk.Közben a cukrot 2dl vizzel,a citromok levével felfözzük,habját leszedjük.A répát összekeverjük a cukorsziruppal,összeturmixoljuk.Még egy kicsi fözzük(kellő sűrűségig)?majd bele öntjük a narancs aromát és a tartósítót.Azonnal üvegekbe töltjük,lekötjük és 24 órára száraz gőzben hagyjuk.
Még finomabb ha 1-2 narancs héjját és levét is bele tesszük.Teljesen olyan az íze mintha narancsból készült volna.Sötét helyen tároljuk különben ki világosodik.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: betty1372, 2009. okt. 6. 10:21
A narancsos répalekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.