Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Narancsos répalekvár recept

Narancsos répalekvár recept

A Narancsos répalekvár hozzávalói:
1kg sárgarépa
40dkg cukor
2db citrom(vegyszermentes)
1 vanilia rud(vagy aroma)
1 narancs aroma
pici tartósíto


A Narancsos répalekvár elkészítési módja:
A répát megtisztitjuk,felkarikázzuk,lábosba tesszük 2dl vizzel,citrom sárga héjjával,vaniliával és puhára pároljuk.Közben a cukrot 2dl vizzel,a citromok levével felfözzük,habját leszedjük.A répát összekeverjük a cukorsziruppal,összeturmixoljuk.Még egy kicsi fözzük(kellő sűrűségig)?majd bele öntjük a narancs aromát és a tartósítót.Azonnal üvegekbe töltjük,lekötjük és 24 órára száraz gőzben hagyjuk.

Még finomabb ha 1-2 narancs héjját és levét is bele tesszük.Teljesen olyan az íze mintha narancsból készült volna.Sötét helyen tároljuk különben ki világosodik.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A narancsos répalekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook