Nappal alig, este meg egyáltalán nem akar aludni a kisfiam. Mitől lehet? (tudásbázis)
A fiam sem szerette a rácsokat!
Cirka 10 hónapos kora óta ágyban alszik. Körbekerítem párnákkal, meg széket is teszek az ágya mellé, még soha nem esett le (bár eleinte én is mindig mellette aludtam.....)
Nálunk is detto volt a helyzet. Kicsinek még csak-csak bár már akkor is nehezen aludt el. 1 évesen már csak egyszer aludt nagy keservek árán délben vagy 1 órát. Olyan 1,5 éves kora óta nem alszik délben se. Ennek ellenére este is küzdelem van hogy ágyba dugjuk.
Amíg külön aludt addig kb. két óránként keltett a sírással. Muszáj volt közénk venni mert egyszerűen már nem bírtam kikelni az ágyból, nekimentem a falnak stb. És ugye ez éjjel és ott a nappal is amikor nem alszik hogy netán le tudnék feküdni. Köztünk is felébredt két óránként de legalább kéznél volt minden (innivaló és cumi).
Most 2,5 éves most is köztünk alszik el, aztán átvisszük. De éjjel megjelenik párnával és jön közénk. Ez van...
Anyós azt mondta hogy a párom is ilyen volt, most meg végigaludná a napot ha lehetne.
Esetleg ha lefekvés előtt néztek vmi könyvecskét, az jó levezető.
A kisfiamnak anno tejpépet adtam vacsorára (dm-ben vettük, dobozos, van Milupás, Hippes, meg nemtom, biztos ismered), és az jól eltelítette, be is aludt utána.
Most már 2 éves múlt.
Langyos mézes-kakaós tejet iszik lefekvés előtt, s az ringatja álomba..:D Van hogy már ivás közben bealszik, ha nagyon fáradt..;)
Ne haragudjatok, de végre egy fórum, ahol nem jó alvó gyerekek anyukáival találkozom...Amin mi is átmentünk a kislányommal alvás ügyileg, senkinek nem kívánom...És az volt a legszörnyűbb, hogy mindig mindenkitől azt hallgattam/hallgatom, hogy nem igaz, hogy ez a gyerek nem akar aludni, meg ennyire keveset alszik...stb.
5 hós koráig, volt olyan, hogy napi 8 óra alvás nem jött ki összesen (nappali és éjszakai alvást is összeadva), éjjel fél óránként ébredt, volt olyan, hogy nappali alvása napokg nem is volt! Aztán elmentünk egy homeós dokihoz, nekünk nagyon sokat segített! Nem mondom, hogy jóalvó lett a gyerekem, de legalább normalizálódott a helyzet, és nem halok meg a fáradtságtól.
Nálunk is kevés volt az alvás nappal,bár éjjel aludtunk.
Nappal fél-1 órás alvásaink voltak,Most vagyunk 9,5hónaposak.
Kb.1 hétig tartott,h.bevezettem,h.délelőtt és délután alvás van.Délelőtt fél-1órát,délután 1-1,5órát alszunk(általában).Mindig uabban az időben próbáltam altatni,redőny lehúz,ringatás,szopizás és ha vmi miatt csúsznánk,akkor már dörzsöli a szemét,és aludni akar.Bár az autón kívül egyedül nem alszik el,még segítség kell neki hozzá.
próbáld meg uakkor altatni minden nap,majd hozzá szokik.
Mi fél8körül kelünk reggel és 10-10,30körül alvás és délután 2-3körül van a másik.
6-6,30-kor pedig fürdés evés alvás.
Nálunk az volt a baj, hogy jelezte, hogy menne aludni (hozza a cumiját, meg az alvókáját), és mutatja, hogy menjünk. Ahogy a buksija a párnához ért, kezdődött a "muri". Forog, felkel, piszkál, rugdossa az ágyszélét...
Lehet, hogy most majd megköveznek, de én azt csináltam, hogy leraktam, betakartam, puszi és nem engedtem azt se, hogy forogjon. Nem túl kíméletes, meg rohadtul sajnáltam, meg utáltam magam ezért, de valahogy kordában kell tartani. Ha elkezd játszani, akkor onnantól kezdve nincs megállás... újra feléled, és akkor nincs alvás.
Nálunk is ment a hiszti éjszaka, hogy játszani akar. Akkor sikerült elaludni, ha átvittük magunkhoz. Mikor már totál kivoltam, hát átvittem. Aztán másfél éves korától átaludta az éjszakákat, és nem kellett már átvinni:)
Aztán költöztünk, megint jött egy hónap, mikor hurcoltuk, aztán végre megszokta, most meg elvettük a cumit, hát megint vándorol éjjel:D Így megy ez sajna. Ha énekel, az még a jobbik eset, üvölthetne is mint az enyém:p
További ajánlott fórumok:
- SOS! 8 hónapos kisfiam rosszul van, bedugult az orra, nem kap levegőt, nem tud aludni, hiába szívom le neki. Most mit csináljak vele?
- 22 Hónapos kisfiam nem akar éjszaka aludni!Nappal sem alszik többet 1 óránál, mit csináljak vele?
- 11 és fél hónapos kisfiam nem akar éjjel a saját ágyában aludni
- 2 hónapos kisfiam pár napja csak babahordozóban hajlandó aludni. Kiságyban sír, áttesszük és 2 perc alatt elalszik.Mit lehet ilyenkor tenni?
- 1 éves kisfiam ordít éjszaka, hetek óta ezt csinálja. Elkezdett mászni, fogai is jönnek, de nappal nem "dilis" csak éjszaka! Ki vagyunk már!
- 11 hónapos baba egyik napról a másikra nem akar nappal aludni. Mi lehet a gond? Anyukák segítsetek!