2 hónapos kisfiam pár napja csak babahordozóban hajlandó aludni. Kiságyban sír, áttesszük és 2 perc alatt elalszik.Mit lehet ilyenkor tenni? (tudásbázis)
Szia!Az én kislányom is csak hordozóban aludt kb ennyi idősen,mint a Te babád.Saját magától szokott le róla elég rövid idő alatt.Azóta szépen alszik a saját ágyában,lassan egy éves.
Tegnap Pest felé a buszon utazva láttam egy kb fél éves gyerkőcöt. Éppen azon gondolkodtam, hogy vajon ő pár hónapja hogyan fért volna el fekve az ülésben, ha m.kosárban viszik??? :D
Az ágyatok mellett van a kiságya? Ha nincs, próbáljátok meg, hátha az is megnyugtatja!
Nekünk azt mondták az ortopédián, hogy ha 50-60 km-nél messzebb megyünk kocsival, féléves koráig mózesben vigyük, ne hordozóban! Más kérdés, hgy mit szólna a rendőr :-P
Csak a Te gyereked gondolom időben született, nem 35 hétre... Nem volt eddig semmi probléma, tévesen már riasztott a légzésfigyelő, de nem szeretném hogy felügyelet nélkül maradjon...
A hordozókat nem arra találták ki, hogy huzamosabb ideig - két-három óránál többet- legyenek benne a gyerekek. Igenis rossz hatással vannak a pár hónapos babák gerincére. :) Az ő korukban még teljesen más a gerinc állapota, mint később, a helyes tartás kialakításához szükséges a megfelelő fekhely.
Ne törődj a konvenciókkal, nem számítanak. Lejárt lemez, hogy babának a kiságyban a helye, nagyon sok baba nem ott alszik. Az viszont tény, hogy nem árt megfelelő alvási szokásokat kialakítani, de csak az a szempont, hogy nektek jó legyen, nincsenek szabályok.
Az én picikémnek pl. én vagyok a légzésfigyelője és mindketten imádjuk!
egyrészt azért nem szeretném rászoktatni, mert abba nem tudjuk betenni a légzésfigyelőt, másrészt aludni ugye ágyban kellene
Az én kisfiam is imádott benne aludni, éjjel-nappal is akár...... Sőt, sokszor csak úgy aludt, ha autókáztunk vele. Amint megálltunk a szeme kipattant. Azóta 7 éves és semmi baja a hátának, gerincének.
Tuti, hogy kényelmes neki, mert ha nem lenne az, akkor nem szeretne benne lenni! És a gerince is tartva van, nekik van kifejlesztve. Lehet, hogy tényleg jobb a kiságy, én nem kétlem, de a hordozó sem rossz....
Második fiam most lesz 7 hónapos. Imád benne ülni, hintázni. Néha el is alszik benne, de sokkal ritkábban, mint a tesója. Ő most a babakocsiban szeret aludni nappal, éjjel pedig a kiságyban.
Ahány gyerek, annyi szokás :-)
Ne izgulj, iskolás korában már tuti ágyban fog aludni :-))))
bukik, bár egyre kevesebbet, de még mindig bukik. kérdeztem a védőnőt, ő is az ágyvég emelését mondta, meg azt, hogy ameddig növekszik a sulya, nincs baj
a kiságy végét már megemeltük amikor hazajöttünk, de ugye az az egész ágyat megemeli, nemcsak a felsőtestét...
Egyik ismerősöméknél a kisfiú babakocsiba aludt éjjel is.Ők is az elején sokat szenvedtek miatta.Sehol nem aludt el csak ott,de ott viszont tök nagyokat,és nyugodtan.Azóta már fél éves és elnőtte.
Szia!
Nagyon vigyazzatok a hordozoban altatassal.Tapasztalatbol tudom tanacsolni.
A Kisfiunk anno csak igy aludt el es Öt meg hordozni is kellett közben.
Egy idö utan holyagos es börkemenyedese lett a tenyerem es nagyon nehez volt a Kisfiunkat leszoktatni,de sikerült.Majdnem 8 honapos koraig igy aludt csak el.:(
igen, valószínű hasfájós, bár még nem mindig tudom megállapitani mi a baja..
Mindenesetre én nem javasolnám, hogy olyasmire szoktasd rá, amit nem szeretnél huzamosabban csinálni. Mert lehet, hogy leszokik majd róla, és lehet, hogy nem.
Én két dologra tudok gondolni, egyrészt hogy hasfájás, reflux miatt érzi magát jobban felelmelt felsőtesttel, ebben az esetben a kiságy felső végének 5 fokig történő megemelése segíthet (kórházban is így altatják a refluxos babákat.)
Másrészt tényleg lehet, hogy csak a körülölelő környezet tetszik neki, ami teljesen érthető a részéről. Ezen segíthet az együttalvás, persze csak megfelelő körülmények között, vagy pl. egy baba-függőágy.
Elfoagdni a tényeket. Elmúlik, ne aggódj ez az állapot. én nem aggódnék a helyedben!
Az én kislányom 2 hónaposan úgy aludt csak éjszaka, ha a hasamon volt. Ez ment jó egy hétig. azután elmúlt.
Bocs, de egyrészt nem javasolt máshol elaltatni a babát, mint ahol éjjel aludnia kell, mert megijed a megváltozott körülményektől, amikor éjjel felébred. Másrészt lehet, hogy 2 hósan még át lehetne pakolgatni, de meddig?
Szintén nem jó ötlet sem párnákat tenni a kiságyba, sem puha réteget alátenni, ezek növelhetik a bölcsőhalál kockázatát.
Szia! Lehet, hogy biztonságosabbnak tűnik számára a hordozó, mivel szorosabban "veszi körbe", mint a kiságy, érzi a határait, ami talán megnyugtatja? Csak ötletelek. De, ha jól sejtem, a hordozónak van "dőlésszöge", vagy teljesen vízszintes? Szóval a hozzászólásom lényege, hogy ilyen kicsi korban még az az egészséges, ha teljesen egyenes az a felület, ahol alszanak, huzamosabb ideig fekszenek. Ezért én is azt javaslom, hogy az altatást próbáljátok meg akkor máshogy, esetleg karban, de mindenképpen egyenes, nem túl puha felületen aludjon éjszaka. :)
Nem lehet az, hogy túl kemény a kiságy matraca? Valami puha réteget kellene tenni a lepedő alá (ha háton alszik), meg a baba köré is párnákat. Legyen egy kicsit szűkebb helye, az megnyugtatja, ha valami puhaság öleli körül, mint az anyaméhben volt.
Ha elalszik, át tudod rakni a kiságyba? Mert akkor hadd szundizzon be a hordozóban, ha egyszer ez a heppje:-) Aztán meg átrakjátok a kiságyba...
Altassátok el a karotokba és tegyétek be a kiságyba. Lányom sokáig csak mellettem aludt. Most már csak reggel 7-kor teszem magam mellé. Így legalább elalszik, de a kiságyába már nem. Nappal is a játszószőnyegen, babakocsiba, ágyon... alszik. Épp ahol játszik és elfárad.
2 hónapos kisfiam pár napja csak babahordozóban hajlandó aludni. Kiságyban sír, áttesszük és 2 perc alatt elalszik.Mit lehet ilyenkor tenni?
További ajánlott fórumok: