PVC lepedőt érdemes használni a kiságyban a lepedő alá? (tudásbázis)
Én használtam a kiságyban is matracvédőt és a nagyobb lányom esetén is használok a rendes nagy ágyban is. A kiságyban nem azért használtam, mert a pelusból nagyon kifolyik bármi is, ilyen baleset nem igazán fordult elő (egy-egy azért volt), viszont pl. egy hányás-hasmenéses vírusnál, amikor minden olyan lesz, na akkor nagyon jól jön. A kókusz matrac ugyan mosható, és nyáron tényleg gyorsan szárad, de tavasszal és összel amikor se fűtés se napfényes meleg nincs akkor szerintem jó ha valami védi.
A nagyobb gyermekemnél, már bőven éjszaka is szobatiszta volt, de egy bepisilés (hányás-hasmenés vírusról nem is beszélve) előfordult.... na azt a matracot kimosni nem tudom hogyan lehet - szerintem sehogy .....
A kiságyba és a normál ágyba olyat vettem, hogy az egyik fele normál textil, a másik fele pedig véd a nedvességtől.Mind a kettő tetején van normál lepedő is nálunk.
Mi szükség van rá, amíg rendesen be lehet pelenkázni a gyereket?
Az egyik fiam 16 éves korára nőtt ki az enuresis-ből. (Már 3 évesen gond volt a pelenkázással.) Akkor még nem voltak olyan korszerű eszközök, mint ma. Úgy oldottam meg, hogy fordítva raktam viaszosvásznat a matracra, mint ahogy az asztalra szokás, arra tettem a lepedőt. Amit persze minden "eseményes" éjszaka után lecseréltem.
Én is így csináltam. Sosem izzadt bele.
Azért jó-jó a kókuszmatrac, de pl télen mi a fenét lehet csinálni a matraccal, ha elázik? Nem biztos, h egy nap alatt megszárad.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy egyrészt gyereke válogatja, másrészt az időszak is.
Egy egészen pici baba alá felesleges, mert nem folyik ki a cucc, ha meg böfizik, biztos van alatta pelenka. Később ha összeszed mondjuk egyszer-kétszer egy hányós nyavaját, akkor később is összefog, célszerű. Vannak hányós gyerekek, nekik mindenképp kell. Amikor kezditek a szobatisztaságot szintén jól tud jönni, mert csak a felette levő lepedőt cseréled, nem kell sikálni.
A lányom pl nem hányós, de a szobatisztaságnál még most is jól jön, mert néha becsurog. Uncsihugom ugyanekkorája vukkos lány, bekap egy bacit, nyomban összehány mindent.
Én sem segítettem, neked kell kitapasztalnod mi a jó nektek.
én a lányomnál nem tettem,de soha nem pisilt be,pedig 2évesen már szobatiszta volt
a fiam is 2évesen lett tiszta,de vettem,alátettem,de úgy hogy rá egy pléd,majd a lepedő...2szer jól is jött,nem kellett a matracot sikálni:)))
Mi megvettuk, de sosem hasznaltuk, mert alatta nem szellozik pl. A kokuszmatrac,aminek az a lenyege :) Na,meg jo, ha egy matrac atszellozik. A masik oldal, viszont, ha bepisil/kakil a pici es az agy azik meg, na az is nehezen tisztithato...
Nekunk az angelcare is beriasztott miatta sokat.
Szval, passz...
(Sokat segitettem,ugye? :) Hatha, masnak bejott vmelyik verzio...
Sziasztok!
Vettünk a kiságyba PVC lepcsit, de elég vegyesek a vélemények. Van, aki azt mondja hasznos, van aki meg azt, hogy bele se tegyem. Aki használt ilyet megosztaná a tapasztalatait?
További ajánlott fórumok:
- Ti tudjátok, hogy, mi módon lehet NORMÁLISAN összehajtogatni a gumis lepedőt?:)
- Terítőből alkoholos filcet csak ollóval tudom eltávolítani? Hogy vasaljátok a gumis lepedőt?
- Hol tudok venni nem túl drágán jó gumis lepedőt?(Budapesten)
- PVC lepedőt hogyan mossátok ki?
- Hol vehetnék olcsó, mégis jó minőségű szatén lepedőt fanicaágyra interneten/vagy Nyíregyháza környékén?
- Óvodai ágyra való megkötős lepedőt lehet készen venni valahol, vagy magatok varrjátok rá a megkötőt otthon?