Napi 1 étkezéses fogyókúrát próbálta már valaki? Vélemény? Tapasztalat? :) (beszélgetés)
Még mindig nem.
De remélem, a fórumindító már ledobott 5-6 kilót....
Egyszerűen szemlélve a fogyókúránál egy varázsszó van és az a kalória. Fogyni akkor lehet, ha kevesebbet viszünk be, mint amire szükségünk van. Innentől bármelyik divatos diéta tökéletes lehet. Ha meg a kalória számít nem jobb az egy étkezésre szánt ételt több részletben megenni?
Persze azért ennél bonyolultabb az egész:(
Egyébként Csillag diétájával értek egyet, de ez már szubjektív:)
Mindenkinek más jön be és ezt tudomásul kell venni ! Van aki a 90 naposra esküszik ( na én azt nem bírnám ) ..van aki a szénhidrátszegényre , van akinek a tej diéta vált be és VAN akinek a napi egyszeri normális étkezés és némi gyümölcs ! Baromira nem vagyunk egyformák, nem egyforma az anyagcserénk , a szervezetünk raktározása és sorolhatnám ...
SENKI nem állította ,hogy a napi egyszeri étkezés egészséges lenne ..na de mi egészséges ? Rövidtávon a dolog működik ..azt meg döntse el mindenki maga , hogy rövidtávra vagy hossztávra tervez megszabadulni pár kilótól ..és azt is mindenki maga döntse el, hogy megterheli -e a szervezetét ily módon vagy nem ! Szerintem itt a kérdezőnek felsoroltunk már pro és kontra érveket ..ő a következtetést leszűrte :)))))
Nem egészen.:))
Csak a nyers zöldség ,és gyümölcs nem számít nálam ételnek,mint már említettem.
A kenyérféleségek ,a sajt ,a vaj,tejtermégek már feldolgozott,sütött ,főzött ételek.
értem.
hát akkor nekem is csak egy "főétkezésem" van, mert nekem így néz ki:
8:00 reggeli > teljes kiőrlésű kenyérből szenya zöldséggel, sajttal, vajjal (vagy csak sima tk kilfi zöldséggel)
11:00 tízórai > 4-5 korpovit keksz meg még vmi
14:00 ebéd (50g CH-nyi bármi)
17:30 valami kevés uzsira (bár sokszor ki is marad)
19:00/20:00 körül vacsi: ua., mint reggel
Én úgy gondolom ,ez szokás,és egyebek kérdése.:))
Én már régóta nem fogtam vissza magam ,majd szeptembertől .De nekem ez a legalkalmasabb megoldás ha fogyni szeretnék fogyókúra nélkül:))
Igen tudom,de nem is arról beszéltem,hanem magamról.Nekem nem számít se a gyümölcs ,se a zöldség nyersen evése étkezésnek.
Ételnek a több hozzávalóból,főzéssel ,sütéssel előállított,fűszerezett ,kalória dús ételeket értem.
A gyü-zö rágicsálás nem sorolom ide...ÉN!:)))
Napi egyszeri kaja? :O Na ez az amit én sosem tudnék betartani :)
Minden hozzáértő szakember, orvos stb azt mondja, hogy naponta 4-5x kell enni. Az az oka, hogy ha később visszaállsz a "normális" kajázásra minden szenvedve leadott kg visszajön! :( De ha az adagokat csökkented mondjuk felére, és hozzászokik a szervezeted ahhoz, hogy kevesebbet eszel, de rendszeresen( REGGELI TÍZÓRAI EBÉD UZSI VACSI) akkor később is megtartod ezt, és nem lesz baj belőle. Mindenki beszél az ÉLETMÓDVÁLTÁSRÓL!! Van is benne valami. De ha naponta egyszer eszel, nem hiszem, hogy hosszú távon ki lehet bírni. :/ De kitudja... Mindannyian mások vagyunk :)
Nekem csütörtökön lesz 2 hete, hogy odafigyelek a kajázásra. Naponta 4x eszem, keveset, flabélosozok mellé hétfőtől-szombatig napi 20 percet és szedek egy zsírégető kapszulát + étvágycsökkentőt ( természetes alapanyagokból). Eddig 1 hét alatt - 2kg, csütörtökig pedig meglesz a harmadik. :)
Hát kicsit hosszúra sikerült a hozzászólásom, de ez van. :)
Azért naaagyon sok sikert kívánok mindenkinek! :) Hajráhajrá!!!
csak kíváncsiságból: kire célzol az első mondatoddal?
azokra, akik leírták a kérdezőnek, hogy ez szerintük egészségtelen, és tanácsokat adtak, h mit/hogyan egyen?
vagy azokra, akik szerint ez tök jó így (lelkük/lelketek rajta), ÉS jól leoltották azokat, akik óvták ettől a kérdezőt?...
A sok "jóindulatú "ember megtalálta ezt a fórumot is:-)
Én speciel direkt ilyen fogyit nem próbáltam,de hasonlóan étkezek már több éve.
REggeli: tejeskv 2,5dl tejből + naturjoghurt,ez kb 13 g fehérje,és 15g ch.
Ezen már tudok egy könnyű reggeli edzést csinálni,ami általában kardió.
Dél körül van a főétkezés. Na itt van minden amit megkívánok,jól degeszre tömöm magam,gyümölcsökkel,fehérjékkel,és nem, figyelem a kalóriát.
Viszont délután,már csak folyadék.
48,5-50 kg között ingázik a súlyom 2 éve.
A gyomorsavam teljesen elmúlt. A vérképem annyira jó,hogy azt mondta az orvosom ő még ilyen jót nem látott.:-)
Az anyagcserém is szuper,a 2 étkezés után mindig meglátogatom azt a helységet a hová még a király is gyalog jár:-)
Szerintem próbáld ki,és támaszkodj a saját tapasztalataidra.:))
Mert csak így tudhatod meg számodra megfelelő-e.
Én szeretek egyszer enni egy nap,és ha "életmódszerűen ",oda is figyelek erre,akkor fogyok is tőle.
Én spec egészségesnek érzem,és jól érzem magam tőle.:))
Ezek szerint engem is a NASA fejlesztett ki :D
Meddő vita ..pro és kontra :) ;)
csak röviden reagálok, amennyit megér a hsz-ed:
az okos más kárán is tanul, a buta a magáén se.
További ajánlott fórumok:
- JenFe fogyókúrás tapasz- próbálta már valaki?
- Próbálta már valaki a citromos tejes fogyókúrát?
- Napi 500 ft-ból, hogy lehet fogyókúrás étrendet összeállítani?
- Fogyókúra alatt napi mennyi tejet szabad fogyasztani?
- Minap olvastam az Obesmin nevű fogyókúrás készítményről, próbálta már valaki?
- Próbálta valaki a Norbi 10kg/ hó... fogyókúrát, ha igen milyen eredménnyel?