Napallergia tüneteit mivel lehet gyorsan csökkenteni? (tudásbázis kérdés)
én hiszem hogy van végleges megoldás
igaz idén méh nem volt nagy nyár, illetve ha vol is csak 3 után mentem ki. De nem jött ki az allaergia. Szóval oda kell nagyon figyelni és akkor már csökkenthető a tünetek előjövetelének az esélye:) más részt a homeopátiás gyógyszerek elvileg magát az allergia forráat kezelik, és szűntetik meg. Azt gondolom minenkinek érdemes kipróbálni.
Szép nyarat!:)
Szerintem nincs végleges megoldás, ha egyszer kijön, akkor mindig ki fog jönni.
Én inget hordok a strandon is, nem napozok.
csalán kiütés, viszketés a napallergiád tünete? És használ a szolárium?
Már évek óta ezzel küzdök én is. Volt régen egy nagyon jó gyógyzser Tavegyl, használt, de ma már nem lehet kapni. Ami valamennyire használ nekem:
Bioderma 50+ fényvédőkrém. És homeopátiás gyógyszert szedtem tavaly, igaz nem sokat voltam napon- félek. Natrium Chloratum hetente 1x 10gólyócska, és histaminum- ha már viszketsz, és 5golyó akár 10 percenként.
Mit gondoltok van vmi végleges megoldás?
Olyan nincs hogy napalergia, olyan van, hogy a nap UVB sugaraira igen érzékeny valaki!
Ha jól tudom, akkor az UVB sugarak barnítanak és okozzák az égéses tüneteket.
Ha ugyanazon napon az átlagnak 20perc után jön a barnaság, akkor 30-40perc alatt károsul fájdalmasan a kötőszövet, akkor a "napalergiásoknak" sokkal hamarabb.
Én ugyanúgy kezelném, mert szerintem az ok ugyanaz(UVB), a hatás ugyanaz(a sejtek vízvesztesége, égés...), csak az illetők érzékenységi foka(40perc kontra 4-10perc) nem ugyanaz!
Bár utánanéztem a dolognak, mielőtt megírtam az első válaszomat, azért nem biztos hogy igazam van.
Ezért írtam oda, hogy gyors segítségképp írom a tanácsot - 20 perccel a kérdés után.
A többit beszéljétek meg, hátha másnak is jól jöhet még ez a topik...
Még annyit, hogy ezzel a már meglévő tüneteket is gyorsan meg tudod gyógyítani, de rendszeres használatával meg is lehet előzni!
Érdemes minden nap használni, még akkor is, ha csak sétálsz a napsütötte utcán.
Ilcsi néni Paradicsomos napozó gélje pontosan erre a problémára kiváló megoldás!
Keress fel egy Ilcsis kozmetikát, ott kaphatsz!
35 ml-s, kicsi flakon, de rendkívül gazdaságos, érdemes beruházi rá, elég lesz egész szezonban.
Gyorsan csak ennyit tudok segíteni:
Kend be valamilyen szimpatikus kérmmel vagy fél centi vastagon, majd ha beszívódott, akkor még párszor!
Nekem ugynacsak nagyon megégett a karom egy nyár elején, motorozés közben (fújt a szél, így egész nap nem éreztem hogy leégett)
Akkor az akkori anyósom níveával kente be gusztustalanul vastagon - nem dörzsölte bele!
Áldom a nevét érte, meg amúgy is!
Pillanatok (pár nap) alatt helyrejött!!!
További ajánlott fórumok:
- CH csökkentett diéta és mozgás, hogy jöjjön a baba....
- 12 évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt. Gyerekeket börtönbe?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Hogyan lehet csökkenteni a pcos tüneteket (szőrösödés, hajhullás, hízás...)?
- Magas a tesztoszteronom... Hogyan lehet csökkenteni?
- Le szeretném csökkenteni a napi kávé adagomat, mit javasoltok a koffeinmentes kávé helyett, ami nem tartalmaz cukrot?