Nagytestvérrel egy szobába költözés - tapasztalokat várok! (beszélgetés)
Sziasztok!
Az egyik női hetilap Gyerek rovatába két témában szeretnék írni:
1. Testvérféltékenység. Hogyan készítsük fel a gyereket arra, hogy kistestvére lesz?
2. Külön vagy együtt? Érdemes egy szobában lakniuk a testvéreknek, vagy jobb, ha meghagyjuk a magánszférájukat?
Pszichológus is meg fog szólalni a cikkben, de szükségem van egy anyukára, aki névvel és fotóval (gyermekeivel együtt) vállalja, hogy mesél saját tapasztalatokról. Várom a jelentkezőket. :) safarzsofia@gmail.com
Szia!
Nálunk 1.5 éves volt a pici,amikor a 4 éves nővéréhez költözött.....
Azóta mindketten jó alvók,pedig előtte a nagy rettenetesen aludt,3-4 alkalommal jött éjszaka,a kicsi sem aludta végig az éjszakát.
Pillanatok alatt összeszoktak!
Nehogy leszoktatsd! Neki ez hozzátartozik az elalvásához. Nálunk a gyerekek 2 és 5 évesek. A kicsit 4 hónaposan költöztettük a nagy mellé. Nagyon sokszor keltem hozzá, de a nagyobb aludt mint a bunda. Ha a nagyobbal kelek valamiért, a kicsi sem ébred fel.
Mostanában kísérletezem a közös altatással. Ilyenkor még jókat dumálnak együtt.:-)
Általában a kicsit rakom le előbb, és utána a nagyobbal besomfordálunk. :-)
Öcsi 3 hónapos volt amikor egy szobába kerültek a bátyával.
Szerencsére mindketten jó alvók, úgyhogy nem volt gond.Öcsi atomóra pontossággal kell, aminek hangot is ad;) de Máté mintha tök süket lenne, mert még csak fel sem ébred;)
Szia!
A nagy testvér nálatok nem tudom mennyi idős,de nálunk tavaly augusztusba mikor jött a baba az akkor 5 és fél éves kicsi ment a 13 és 10 éves tesókhoz 1 szobába.
Eleinte aggódtam mert nagyon anyás,de 1-2 nap alatt megszokta hogy mostantól az az ő szobája is és semmi gond nem volt.
sziasztok!
Szeretnénk 7 hónapos kisfiamat 4 éves nagytestvérével egy szobába költöztetni. Kicsit tartok az éjszakáktól, a pici jó esetben 1x ébred éjjel. Aki már túl van ezen, attól várom a tapasztalatokat, hasznos tanácsokat.