Nagyon rossz anya vagyok, nincs már türelmem a hisztis,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem vagy rossz Anya - csak fáradt!
Kapcsolódj ki, pihenj, menj el gyerek nélkül sétálni, próbálj egy jót aludni és máris más színben látod a világot.
Nem tudjuk, hogy miért volt ilyen a babád. Lehet jön a foga vagy fájt a hasa. Mennyi idős a gyermeked?
"Több dolgok vannak földön és egen,
Horatio, mintsem bölcselmetek
Álmodni képes."
William Shakespeare
Csak mert nem mozogsz olyan körökben. Irányított meditacióval még az előző életeidet is láthatod újra.
Sok olyan dolog van a világban amihez nem mindenki elég érett, és pont ilyen dolgok miatt nem beszélnek pl a földönkívüliekről sem....
Ettől a "leszületik"-től mindig égnek áll a hajam!
A legtöbb pár emlékszik arra az alkalomra, hangulatra, körülményre, szándékra, "véletlenre", amikor megfogant a gyermeke.
De senkitől nem hallottam még, hogy mi alapján "választotta" ki a szüleit.
Hiszek földi gondolkodásban föl nem fogható dolgokban, de ez a "leszületéses" ideológia számomra egy eröltetett tudálékoskodás.
Nem akartalak megbántani, meg senkit sem, de igen vannak pocsék szülők, akik tudják is, hogy azok, csak nem tudnak változtatni.
Neked is legyen csodás karácsonyod!
Ettől a leszületéstől kiráz a hideg.
Biztos azért születik le nyomorba, meg bántalmazó, személyiségzavaros szülőkhöz sok gyerek, míg azokhoz, akik mindent megadnának neki és várva várják, nem jön.
Biztos...
Biológia az egész. Ha minden klappol lesz gyerek.
Nem kortól függ!
Nekem sokkal több türelmem volt mikor 33 évesen szültem, mint mikor 19 évesen!!
Sok módszer van, ami segíthet, de a legjobb, ha kilépsz ilyenkor a szituációból. Menj ki a szobából, próbálj meg lehiggadni, majd menj vissza és folytasd. :)
Esténként, vagy, ha alszik és van időd olvasgatni, nézz utána hasonló módszereknek. Próbálj segíteni magadon.:)
Nem vagy rossz anya, a gyerek ezt is meg kell tapasztalja, a lényeg, hogy ne állandósuljon a dolog.
Sok sikert és kitartást! Ez is el fog múlni!
De aranyos vagy:) Nem én vagyok ám a fórum inditó:)
Egyébként meg ez olyan mikor a tanuló vizsgázni megy, úgy érzi nem tud semmit. Egyetemi tanárom mondta régen, az a jó amikor úgy érezzük, hogy semmit nem tudunk. Igy lehet ez az anyasággal is. Tudjuk, hogy nem könnyű feladat.
Neked is kellemes ünnepeket:)
Annyira egyetértünk. :)
Még nem láttam rossz anyát, akinek eszébe jutott volna, hogy valamit is nem tökéletesen csinál ... Kacifántosra sikerült a mondat, de tapasztalatom szerint csak egy jó anyában merül fel a kérdés, hogy ő jó anya-e.
Én is azt gondolom, csak fáradt vagy. Ne aggódj: elmúlik. :)
Meghitt ünnepet kívánok!
Természetesen nem tudom megítélni. DE egyrészt empátiával vagyok felé és biztatni akartam, másrészt ha tényleg "rossz" anya lenne és erre rájött és be is vallja az már fél siker, hogy változtasson.
Neked is kellemes ünnepeket:)
Honnét tudod ismeretlenül megítélni ennyi infóból, hogy akár akaratán kívül nem rossz-e tényleg?
Nem mindenki jó anya, aki szülni tud.
Miért sírt vagy hisztizett este ? Napközben is sokat hisztizik ? Pici vagy óvodáskorú ?
Most a többség ideges, nagy stressz a karácsonyi készülődés. Te is fáradtabb, türelmetlenebb vagy, ez természetes.
Ha tudsz,,kapcsolódj ki,,valamennyi kis időd legyen fejben kiszellőzni:))
Aztán tudatosan nyugizz le amikor jön a hiszti,zaklatottan és kiborulva persze nem megy nagyon a megnyugtatás.
DE nehéz lehet.Tájékozódj módszerekről,,próbálkozz mi válik be nála jobban.