Nagyon fáj a nőgyógyászati rákszűrés? (tudásbázis)
Vannak gyógynovények, amelyek hasonló hatást fejetenek ki, mint a szervezet által termelt hormonok, de nem azonosak a szervezetével, ezért hosszú távon nem tesznek jót.
A 27. hozzászólásban belinkelt yam gyokér krémet használtam régebben egy rovid ideig, novelte a progeszteron szintet, 28. naposak voltak a ciklusaim, nyugodtabb, jókedvubb, harmónikusabb voltam tole.
De ettol nem áll helyre a szervezet mukodése, mert csak addig utánoz progeszteront a szervezetedben, amíg használod.
A palástfu, édesgyokér tea és a barátcserje kapszula is ilyen hatású.
A noi tornákkal tudod harmonizálni a hormonrendszered, pl arwen, aviva.
Tényleg megjon tole elobb, és normalizálódik a ciklus.
Nem állt szándékomban, csak akartam, hogy tudj róla, hogy a cickafarkfu nagyon belezavar a hormonháztartásba, mert magas a fitoosztrogén tartalma.
És ha neked 30 valahány naposak a ciklusaid, az pont arra utal, hogy osztrogén dominanciád lehet, alacsony a progeszteron szinted, és nincs rendesen tuszorepedésed a hosszú ciklus miatt. A tuszorepedés állandó elmaradása pedig pcos-hoz vezet.
Vannak természetes készítmények, gyógynovények, amik a hormonrendszerre hatnak.
De ezek sem azonosak a szervezet által termelt hormonokkal, csak hasonló hatást fejtenek ki a szervezetben, úgy, hogy utánozzák a szervezet általt termelt hormonok mukodését.
Bár ezek kíméletesebbek, mint a szintetikus fogamzásgátlók.
De egyik sem az okot szunteti meg, csak elleplezi a problémát, a fogamzásgátlók leállítják a petefészek mukodését.
Csak tunetet kezelnek.
Az tuszorepedés hiánya és a túl hosszú ciklusok PCOS betegséghez vezethetnek, vagy már annak az okai.
Ilyenkor 3 pontos inzulin rezisztencia vizsgálatot is szoktak csinálni, mert a tartósan magas inzulin szint is felborítja a hormonháztartást.
Ez így igaz.
Nem biztos, hogy az osztrogénszinted alacsony. Akkor a cickafarkfuvel csak még tobb kárt okozol, mert fitoosztrogén.
Lehet, hogy magas a tesztoszteron szinted, és/vagy alacsony a progeszteron szinted, vagy rossz a progeszteron-osztrogén arányod(magasabb az osztogén szint), a 28 napos helyetti 33 napos ciklus is erre utalhat.
Szokott ovulációd lenni? Ezt hormonvizsgálattal ki lehet deríteni.
A cickafarkru tea kúrát nem szokták onállóan alkalmazni a természetgyógyászok, mert úgy ártalmas, noveli az osztrogénszintet, belezavar a hormonrendszerbe.
A ciklus elso felében cickafarkfu, a másodikban palástfu teát ajánlanak(ami utánozza a szervezet által termelt progeszteron hatását), mert akkor a progeszteron szintnek kell magasabbnak lennie, hogy legyen tuszorepedés.
Én nem hagynám annyiban, mindenképpen kérném a hormonvizsgálatot, mert abból nagyon sok minden kiderulhet.
Endokrinológus is csinlhat ilyen vizsgálatot, és ha van rá valód, akkor a magánlaborokban is megcsinálják, pl. a Laboratórium kft-nél a legolcsóbb.
De nem mindegy, hogy a ciklusod melyik napján veszik le a vért. Például, ha a progeszteront nézik, akkor a 21. napon szokták levenni, mert máskor nem nagyon értékelheto.
A hormonok szabályozzák a szervezet mukodését, szállítók a testben, és nagyon sok mindnet befolyásolnak a szervezetben.
Sok orvos konnyen elintézi a hormonegyensúly zavart azzal, hogy mesterséges hormonokkal akar tomni, amik nem azonosak azokkal, amit a szervezeted termel. De ezzel nem fog helyreállni a hormonok egyensúlya, csak amíg szeded, addig elleplezik a problémát, és okoznak csomó másikat, mert szintetikus mérgek.
Persze a te dontésed, nem akrok beleszólni. Csak leírtam, amit gondolok.
Igen, hallottam. Nem kell aggodnod, minden ok, ami a cisztat illeti.
De a barnazas miatt nem tudom miert nem irt ki hormonsorra.
Mit mondott a kozepidos barnazasra?
akkor rendben :)
szurkoljatok
További ajánlott fórumok:
- Ismersz olyat, akinek P4 lett a citológia eredménye? Nőgyógyászati rákszűrésen.
- Miért mennek az emberek inkább nőgyógyászati rákszűrésre, mint például vastagbélrák szűrésre, amikor az jóval gyakoribb?
- A nőgyógyászom azt mondta 3 hét múlva lesz a rákszűrésnek eredménye, de jövő héten már 5 hete voltam és még mindig nincs eredmény, miért?
- SZTK-ban voltam nőgyógyászati rákszűrésen, ha rossz az eredmény kiértesítenek?
- Mennyiba kerül mostanság egy nőgyógyászati rákszűrés magánrendelésen, Pesten?
- Ha nem jó a nőgyógyászati rákszűrés, akkor mennyi idő után küldenek értesítőt?