Nagyon el vagyok keseredve (beszélgetés)
Köszönöm még egyszer a sok támogató hozzászólást! Guruljka, Flóra76, Simple, Idhikai, Tulipán***, Napsugár8, Birebora! Nagyon kedves, jó emberek vagytok! :)
Összeszedtem magam (egyébként nem jellemző rám ez a depresszív hangulat) és beadtam pályázatomat egy helyre, ahol még aznap visszahívtak és megkaptam az állást. A mostani munkahelyemet pedig mellékállásként fogom csinálni. Így anyagilag is kicsit fellélegezhetünk. :) Köszönöm!!! :)
Jaj te szegény, biztos minden jóra fordul, ne ad fel és ne keseregj, most picit rossz, de innen már csak felfelé van. A hitel is letelik egyszer, a fiad is végez az egyetemen és fellélegezhetsz.
Kitartást neked!:)
- Munka mellet kiváltod a vállalkozóit, akkor év közben az adó és járulékfizetési kötelezettség egyelőre nincs. De ezt tudod!
- Adószámos magánszemélyként csak meghatározott tevékenységet lehet végezni, ez nincs köztük, de ha utána olvasol, stb. stb. a jogszabályok között el tudsz igazodni, azokat most nem sorolom.
- Hirdetni csak induláskor hirdettem, hogy egyszerűen tudjanak rólam, de utána: "legjobb reklám az elégedett ügyfél" megmondtam az elégedett ügyfélnek, hogy elengedek neki 1 havi könyvelési díjat, ha 1-1 új ügyfelet küld hozzám. Persze ez a könyvelési díj elengedés már csak akkor, ha az új ügyfél is fizetett valamit, nem pedig csak jött, beszéltünk és ment is tovább...
- Persze egy ilyen felállásban nem csak az ART-SZJA-TaO-IPA törvényekkel kell tisztában lenned, hanem a bérszámfejtés, TB, táppénz, Munka Törvénykönyve, alkalmazottak ki-bejelentése, stb. stb. minden a te nyakadba szakad
Szépen-lassan belejössz, és mire oda kerül a sor, akkor már lesz annyi ügyfeled, hogy meg tudsz belőle élni.
De ez bizony nagyon strapás meló, mert minden felelősség a te válladon van. Persze a jelenlegi munkakörödben is. :)
Az is jó ötlet, hogy ismerős könyvelő-irodához besegítel, és akkor szépen, fokozatosan jössz bele a dolgokba... ha találsz ilyen irodát, ahol elég, ha napi munka után mégy oda püfölni a gépet????
Már meg ne haragudj, de:
"Szerintem ha a UBS-nel kirigdalnak, nem lesz tobb"
- az értetetlen mondataid egyike. Mi az az UBS, ami nem lesz több, ha kirúgnak belőle?
Ennyire rossz a helyzet a jelenlegi munkahelyeden, hogy biztosan tönkre megy? Nem lehet, hogy csak a mostani válság miatt megy rosszabbul, aztán lehet, hogy minden visszaáll a régibe?
Másrészt: nem tudnál az igazi érintettel (tulajdonossal) beszélni a cégvezetést illetően arról, hogy változtatniuk kellene? Lehet, hogy a felsővezetőség beosztottakból áll és a beosztottakat általában nem érdekli a cég sorsa úgy (még ha felsővezető is), mint a tulajdonost. Vagy a tulajról beszéltél, akit nem érdekel, hogy nem jól mennek a dolgok?
Ha mindenképpen új munkát kell keresned, szerintem jó ötlet pesti cégeknél is bepróbálkozni. Nem kell Pestre költözni hiszen mindenki nagyon bele jött a "home office"-ba :D és ha rugalmas a vezetőség, akkor tudsz dolgozni otthonról. A könyvelés szerintem pláne egy olyan terület, amihez nem feltétlenül kell személyes jelenlét. Nem tudom most mi a helyzet, de a cégünk könyvelőirodája lasszóval próbálta fogni a képzett munkaerőt pár éve szóval nem hogy nem volt munkaerő túlkínálat, de konkrétan még hiány is.
Egy másik opció az, hogy ugyan így bepróbálkozol más cégeknél a környékeden. Az sem kell, meg meg legyen hirdetve az állás, nézz ki egy céget és küldd el az önéletrajzod, vagy menj el személyesen, és beszélj a tulajdonossal. És ha nincs pillanatnyilag üresedés akkor tartsák meg az önéletrajzod, és szóljanak, ha lesz ....
Szerintem ha a UBS-nel kirigdalnak, nem lesz tobb. és augusztus től meg többet és még Angliában is.
Csak rebesgetnek, te 10 emberrel kevesebbel működünk. És vannak a rész munkaidosok.
Szerintem akármit, és unnan csak jobb lesz!
Én mikor nem volt muszáj is azt csináltam, de most sorra rúgnak ki jól képzett embereket mindenhonnan.
Aludjatok jól, szép estét! :)
Még egyszer mindent köszönök!
1-2 éve. Már akkor is itt volt ez a probléma halványan, de ahogy telik az idő, egyre jobban érzem, hogy nem ülhetek a babérjaimon. Próbáltam kitalálni olyan ötleteket, amikkel "pénzt hozok a konyhára", de látom, hogy hosszútávon nem lesz elég.
De igazán nem én tudnék lépni ez ügyben, csak más meg sem moccan.
Vagy mert:
Ön még nem hallott rólam?
(akár szlogen is lehetne...)
Persze, hisz rögtön arra gondolsz, azért hirdet, mert nincs elég ügyfele...miért nincs? Rossz a híre?
Én nem hirdetnék, ismerősökön keresztül próbálkoznék.Pl az az iroda akiről írtál.
<3 Igen, ahogy mondod! Van kiért dolgoznom.
Kicsit megijedtem, mert egy ideig nem tudtam abbahagyni a sírást. De most elmegyek lefeküdni és remélem, holnapra kialszom az egészet és talán álmodok is valami új ötletet. :)
Jó éjszakát mind a kettőtöknek! :)
Mikor volt az az "egyszer"?
No de mindegy, lehet, hogy ebben igazad van. A fordításban ez kicsit más. Itt mindig van "újszülött" ügyfél, akinek sok dolog ismeretlen.
Tudod, egyszer valaki azt mondta, hogy neki soha nem kellene olyan könyvelő, aki magát hirdeti. A társaságban mindenki egyetértett vele. Ez cseng mindig vissza a fülembe.
No, majd gondolkodom rajta! Lehet, hogy 2-3 év múlva már egy könyvelőirodát fogok nyitni. :D
Sok volt a stressz és meg is ijedtél, márpedig azt nem lenne szabad.
Semmi nem tört el, hálás lehetsz, hogy időben észrevetted a fenyegető bajt, és ki tudsz találni valamit.
Néha kicsit lehet picsogni, de aztán szépen kialszod magad és holnap erősebb leszel. Van kiért dolgoznod!
Én fordítok, de elvileg az a piac is telített.
És, igaz, én is egy ismerős rendszeres megbízásaival kezdtem. De az már megszűnt, viszont a szájhagyomány és a minőség révén visszatérő ügyfelekre tettem szert.
Egyelőre a neten is hirdetheted magad.
Ismerek olyan könyvelőt,aki beleszakad, de akkor is vállalja.
A jó könyvelők mindig kellenek. Nincs az a piac annyira telítve.
Lehet valami olyan ötleted is -te vagy a szakember - ami kiemel a tömegből.
Könyvelőt az ember nehezen vált. Ez tény.
Mindenképp kéne egy ismerős vállalkozó, aztán szájhagyomány útján terjedsz tovább...:)
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Tanácsot szeretnék kérni! 6 éves lányom retteg oviba járni.El vagyok keseredve:(
- El vagyok keseredve.... Válás?
- Család jogi jogsegély, vagy ajánljatok ügyvédet Budapesten mert már nagyon el vagyok keseredve....
- Nagyon el vagyok keseredve. Hidegben vagyok itthon a...
- Nagyon el vagyok keseredve! Legszívesebben világgá mennék. :'(