Nagyfokú rövidlátás kisgyermekkorban (beszélgetés)
Szia! Nem tudom jársz-e még erre, csak jó lenne ha pár kérdésre tudnál nekem válaszolni! :-)
A lányom 10 éves és első osztályos koráig nem volt gond a szemével(elvileg), akkor viszont rögtön -6 dioptriás, cilinderes szemüveget kapott. Szemészt váltottunk mert nem volt szimpatikus a hozzáállása, rögtön első alkalommal nekem esett, csak azt nem vágta hozzám, hogy megfog vakulni és miért nem vittem hamarabb. Az új doktornő kedves és alapos, ő levitte -5,75 re viszont a cilinderen változtatott. Az ő véleménye, hogy nem érdemes a legerősebb dioptriát adni neki, ezzel olyan 70 %-os a látásélessége, 3 hónap múlva kell visszamenni. Szeretném tudni, a fiadnak milyen ütembe romlott a szeme, hány éves koráig és most hol tart. Válaszodat előre is köszönöm
Pontos számokra nem emlékszem, de talán 5-6 dioptriás volt és azután 3 dioptriás lett. Nem kell félni! Az unokatesómat 1988-ban műtötték és semmi gond nem volt. Persze mi is izgultunk. Azóta már nagyon sokat fejlődött minden, így most még kisebb a kockázat!
Ja, és azóta javult a szeme és nem romlott!
Szia!
Egyenlőre nem kérdeztemn még, hogy lehet-e operálni vagy sem. Bár őszintén nagyon félnék tőle, olyan kicsi még.:( Az unokatesódnak mekkora dioptriájú volt a szeme? És mennyit javult utána?
Nem lehet megoperálni a szemét?
Az unokatesómnak 3 évesen volt a szemműtéte. Persze kell azóta is szemüveg neki, de jóval kisebb dioptriával.
lenne egy kérdésem, nem tud valaki olyan optometristát, aki felír mondjuk erős dioptriát is és meg is rendeli?
mert nekem félkemény lencse kell és ezt sajnos nem sok optikus rendeli meg.
lehetőleg Budapesten.
Az a baj, hogy a gyermek nem szereti a szemüveget, emlékszem, hogy gyermekként mindig eldobáltam utáltam hordani.
mikor kamasz voltam szintén utáltam a szódásüveg méretű szemüveget, aztán jött a lencse ami megváltás volt az életemben, és anélkül, hogy más észre venné, hogy a szemem nem jó látok.
Mikor megkaptam sírtam a boldogságtól, mert kinyílt a világ előttem.
Az előtt meg csak vakláltam, sokszor hiúságból nem hordtam a szemüveget, mert csúfoltak a velem egykorúak.
Én is 3-4 éves korom óta hordok szemüveget. Nem emlékszem olyanra, h ne lettem volna szemüveges.
15 éves koromban kaptam k.lencsét, 15 évig azt hordtam, majd vissza szemüvegre.
Semmilyen probléma nem volt belőle. Most 35 vagyok...
Szia!
Én kora gyermekkorom óta rövid látó vagyok. Kontaktlencsém van, viszonylag sokat javított a szememen, mivel reggeltől estig a szememen van.
Mondjuk nálam úgy alakult ki a nagyfokú rövid látás, hogy évekig ugyan azt a diopteriát írta ki a doki, aztán anyám elvitt egy másik dokihoz, 11 évesen már-10 es szemüveget hordtam, aztán egyre nagyobb dioptriát, most egy ideje mióta lencsém van, van vagy 16 éve a szemem nem romlik, inkább javul.
Szia!
Barátnőm lánya szintén hároméves, és neki is rövidlátása van. Ha jól emlékszem, akkor 3-as szemüveget kell hordania. Amíg nem hordott szemüveget teljesen érdektelen volt... nem érdekelték a könyvek semmi. Amióta hordja a szemüveget kinyílt neki a világ
Sziasztok!
Kisfiamnál( 3 éves) mindkét szemén nagyfokú rövidlátást diagnosztizáltak nemrég.A párom is és én is rövidlátóak vagyunk, így már őt is elég korán elvittük szemorvoshoz.Tavaly is és most áprilisban is még minden oké volt elvileg, de most decemberben, mikor elvittük, akkor már ezt a nagyfokú rövidlátást diagnosztizálták nála.Ez az orvos már egy másik volt, nem akihez előtte vittük. Van itt közületek, akinek hasonló gondja van? Szívesen beszélgetnék valakivel erről a témáról.
További ajánlott fórumok:
- Ha egy anyuka kisgyermekkel tér be a Nemzeti Dohányboltba, kiszolgálják?
- Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat
- Van valaki akinek a kisgyermeke hiszti közben elájult? Kinek mi a megoldás az ilyen esetekre?
- Nagyfokú rövidlátás gyermekkorban
- A Forever Vision aloe verás termék használt valakinek rövidlátás esetén? Esetleg tapasztalatok nagyfokú rövidlátásnál?
- Nagyfokú rövidlátás 3 évesen