Műtéti seb minél szebb gyógyulását elő lehet valahogy segíteni? (tudásbázis)
Hacsak nem anélkül akár napozni 😇
De én ezt nem is értem. Én tuti a műtét eredménye miatt aggódnék és nem az esetlegesen hátramaradó varrati nyom miatt.
Nekem gerincműtétem volt és nagyon szépen begyógyult, alig látszik. Szerintem ez attól függ az orvos hogyan varr. És ahogy lentebb írták, a bőrtől.
Én csak sima fújós fertőtlenítőt használtam.
Nekem egy 22cm-es függőleges heg van a hasamon szep kelloidos is meg meg az oldalamon is 10cm-es.
Sajnos ez a dokitol is függ hogy hogyan tud varrni.Az enyém tökéletesen mentette és meg az életemet örök halam neki a hegekert is de en mar lattam amikor a varratok bennem voltak h biopronozhatom meg kenhetem en bio olajjal ez szep akkor se lesz igy marad a hegplasztika amit a mutet utan 1,5ev mulva lehet megcsinatatni.
Szoval en nem bankodok majd az helyrehozza 😊
Nekem 20 centis hasi vàgásom van. Pár nap múlva, már 3 hónapos lesz.
Én jóddal kentem, amíg kötözni kellett. 14 napig volt benne a varrat. Most màr csak níveával kenem, vastagon, minden tusolás után. A kórházban elmondják, mivel kezeld, amíg kötözni kell. Legalábbis nekem, elmondták.
Contractubex gél
(remélem jól írtam a nevét)
nézz utána, mert hatásos
Nekem is hasi műtéttel vették ki a cisztát, de akkor még nem volt internet. 😉
Minden különösebb kenetegés nélkül, magától gyógyult. A varratszedés még a kórházban megtörtént, otthon nem volt a sebbel tennivaló.
Arra nem számítottam, hogy nem egyenes vonal látszik a hasamon, de nem baj. Most, 28 év után, egy vékony halványszürkés vonal.
Petefészek ciszta miatt fognak megműtetni. Eléggé nagy ez az izé amit ki kell venni. Szóval fel kell vágni a hasamat. Őszintén szólva rettenetesen félek hogy fog utána kinézni a hasam.
Tudtok valami módszert, ami elősegítheti a sebgyógyulást? Gondolok itt a seb ápolásán át a különböző krémekig, esetleges módszerekig akármire
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet magasabb a hangom? (14 vagyok) Azt mondják jó hangom van, de valahogy a magas hangok nem jönnek ki. Lehet rajta segíteni?
- Kisfiam 3 és fél éves és nagyon nehezen beszél és dadog kihez kellene vinnem a gyereket? Vagy tudok neki valahogy segíteni?
- Fekete márványmintás fényes munkalapom nagyon matt lett, lehet rajta segiteni valahogy?
- Volt iso kiterjesztésű fájlban egy filmem, ami most valahogy megváltozott, a Nero nem ismeri fel. Tudna segíteni valaki?
- Zsázsa csíráztatásakor nyálkás lesz, lehet ezen segíteni valahogy?
- Facebookról kitörölt beszélgetést vissza tudnak-e keresni valahogyan és ha igen, akkor ki tud ebben segíteni?