Hogyan lehet magasabb a hangom? (14 vagyok) Azt mondják jó hangom van, de valahogy a magas hangok nem jönnek ki. Lehet rajta segíteni? (tudásbázis)
Ha nem tudja az alapokat, tönkre vágja a hangját!
Utána még a boci-boci-tarka se megy tisztán intonálva!
Ez így szokott lenni. Azért azt is megjegyzem, hogy egy operaénekes hang az elég komoly- na olyan hangom sosem volt, de szerintem akkor sem lenne ha tovább képeztem volna. Amikor az Operaházban ültem, gyönyörű volt hallgatni hogy mi hangot képesek kiadni magukból. Persze nem mindegy a terem akusztikája, de én mindig csodáltam az operaénekesek hangját. Az ő hangjuk egyébként is jobban igénybe van véve, mint a mai világsztároké, elég csak azt nézni, hogy ők lazán végigplaybackelik az előadásaik nagy százalékát.
Sajnos az operához hozzá sem tudok szólni, évek óta nem foglalkozom komolyabban a zenével sem elméleti, sem gyakorlati szinten. Hiányzik, de most semmi időm nem lesz rá. :(
Hangképzés, szolfézs, összhangzattan, zongora.
Gyakorlás jól behangolt hangszer mellett legalább napi 2 óra.
Az enyém egyre mélyült. Símán kiénekeltem az alsó D-t. Nem véletlen, hogy kb. 45 év körül "megkopik" a hang - fôleg az opera-oratórium énekeseknél. Kímélni kell, mértékkel, különben annyi neki.
A szeptemberi opera évadmegnyitó kritikája sem volt éppen hízelgô a dívára nézve. :(
Nálunk tiltott volt a fagyi 28 C fok alatt (be volt avatva a fagyiárus is), és minden szólampróbán vagy méz volt vagy mustár a hangszálakat tisztítandó.
Keress egy jó tanárt, sokat tud segíteni.
Nem vicces, jómagam is énekeltem hosszú ideig.
És csak síma vizet ihattunk - meg néha némi alkoholt :D
"Egy énekesnek még azt is meg kell gondolnia, hogy mikor eszik mákosrétest"
Ezt talán viccnek szántad, de így igaz. Erre nekünk is külön felhívták mindig a figyelmünket. Külön kérés volt, hogy színpadra állás előtt már ne nagyon együnk darabosat. Konkrétan így kérték.
További ajánlott fórumok:
- Műtéti seb minél szebb gyógyulását elő lehet valahogy segíteni?
- Kisfiam 3 és fél éves és nagyon nehezen beszél és dadog kihez kellene vinnem a gyereket? Vagy tudok neki valahogy segíteni?
- Fekete márványmintás fényes munkalapom nagyon matt lett, lehet rajta segiteni valahogy?
- Volt iso kiterjesztésű fájlban egy filmem, ami most valahogy megváltozott, a Nero nem ismeri fel. Tudna segíteni valaki?
- Zsázsa csíráztatásakor nyálkás lesz, lehet ezen segíteni valahogy?
- A vérképemen a húgsavszint magasabb a szokásosnál. Mit jelenthet ez? Tudna valaki segíteni?