Munkaviszony megszűnése táppénz alatt (beszélgetés)
Kifizeti, vagy kiveszed időarányosan ami jár. De én inkább megpróbálnám kiszámoltatni velük, hogy T-gyásos napokat és a szabit, hogy mennyire férnél bele ebbe a 2 hónapba.
Próbálj a főnökkel így egyezkedni.
Sziasztok!
Várandós vagyok,és ezért a munkahelyemen nem hosszabbítják meg a határozott szerződésemet..Viszont az orvosom 1 hónapja táppénzre írt ki,mert az adott munka veszélyes volt mindkettőnkre.Most a táppénz alatt szűnik meg a munkaviszonyom,de a babáig még 2 hónap van vissza,ami alatt persze sehová sem vesznek fel dolgozni.Az orvosom azt mondta,hogy továbbra is írna nekem táppénzes papírt,mert függetlenül attól,hogy nem lesz munkaviszonyom,az álláskeresési mellett biztosított leszek,és továbbra is keresőképtelennek számítok,hiszen sehová sem tudok elmenni dolgozni.Ilyenkor a TB-be kell bemennem a táppénzes papírral,hogy igényeljem a táppénzt,amire jogosult vagyok?Erről semmit sem tudok.. :( Van valaki,aki igen?
További ajánlott fórumok:
- Táppénz kérdés - ha nem volt előtte 1 éves munkaviszony, mi alapján számolják?
- Milyen papírokat/igazolásokat kell kapnom a munkáltatótól a munkaviszony megszűnése után?
- Próbaidő alatt, ha megszűnik a munkaviszony el lehet menni passzív táppénzre?
- A munkaviszony megszűnése után 45 napig most is él a TB biztosítás?
- A munkaviszony megszűnésekor kiadandó oep igazoláson, és a tb kiskönyvön fel kell tüntetni a tp-es napokat?
- Aktív korúak ellátása igényelhető munkaviszony megszűnése után?