Munkavállalás külföldön (beszélgetés)
Köszönöm ezt az oldalt még énis tudom hasznosítani!
Ölelés érte!:)
Ajánlom ezt az oldalt hanganyaggal, ingyenes.
A helyedben a németet nyomnám, ha azt tanultad.
Priviben tudok írni neked facebook oldalt, ahol van korrekt munkaközvetítő is. Ott nem mellesleg segytenek is felkészülni a külföldi életre.
Ha érdekel, írj.
Azokat az uniós támogatott nyelvtanfolyamokat úgy elbugázták, hogy csak na. Most hadd ne keressek rá, de az index is írt róla. Ha nem voltál csókos, nem kerültél be.
és 1956-ban egy kicsit mintha más világ lett volna, nem nagyon érdemes az akkori viszonyokat a mostaniakkal összehasonlítani kb. semmilyen szinten.
Vannak ingyen angolok is, most is indult Uniós támogatásból.
A neten is találhatsz nagyon jó ingyen angol leckéket, amiből nulláról az alapokig el lehet jutni. Ha meg vannak az alapok akkor pedig tovább, napi 2-3 óra ráfordítással.
Egyébként több ismerősöm is kellő lelkesedéssel nekivágott nyelvismeret nélkül is, nekik sikerült, és a segédmunkán, betanított munkán már páran középvezetőig küzdöttél magukat. Hatalmas ambíció, elszántság kell hozzá. Gondolj bele az 56-os magyarok sem beszéltek mindannyian nyelveket, és bizony megéltek, és sokan sokra is vitték. Ha talpraesett vagy a jéghátán is megélsz, hanem akkor meg megmaradsz a vágyakozásnál.
Sok sikert kívánok!!!
Mert sajnos a tanfolyam is pénzbe kerül. 4en egy fizetésből a havi számlákat is alig vagy éppenséggel nem bírtuk/bírjuk fizetni, egy tanfolyam meg nem kevés. Igen, a munkaügyi is indít tanfolyamot. Jelentkeztem is angolra, hogy ha itt nem, külföldön próbálhassak szerencsét. A válasz: túlképzett vagyok. Előbb felveszik a vidéki 8 általánost végzettet, majd utána akinek csak szakmája van. Akinek van érettségije és szakmája az mehet a ...-ba.
Én is sajnálom az elpocsékolt hónapokat, hidd el ha tehettem volna, nem itthon ülnék.
Sajnos az itthoni munkaviszonyok elkeserítőek, közel két éve végeztem és csak egy néhány hónapos alkalmi munka volt az amit találtam, de most már hónapok óta megint itthon vagyok. 22 éves vagyok, a csadálommal élek de nem túl jó anyagi helyzetben és az a 20ezer ft keresetpótló sem nagy segítség. Magyarország keleti részén lakom, ahol még nehezebb munkát találni. Sokszor gondolkozom a külföldi munkavállaláson, bár tudom ez sem egyszerű.
Olyanok tapasztalatára, véleményére vagyok kíváncsi akik kint dolgoznak, és hasonlóan nehéz helyzetből jutottak ki.
Hogy sikerült kimenni? Milyen munkát találtatok? Hogy oldottátok meg a szállást? stb.
További ajánlott fórumok:
- Gyerekeink külföldön dolgoznak..lesz-e visszafelé is út? Ki és hogy érzi?
- Munkavállalás külföldön, külföldi munkák, munkalehetőségek
- Aki külföldön él miért ment ki?
- Új élet kezdése külföldön: sikertörténet vagy teljes kudarc?
- Apa külföldön a család meg itt...gyertek beszéljük ki, mi fáj...
- Külföldi munkavállaláskor előtte az Apeh-nél be kell jelenteni, hogy külföldön fogok dolgozni?