Munkatársi roszindulat (tudásbázis)
Úgy látszik, senkinek nincs tanácsa az ilyen kollégák ellen...
Mondjuk nem csodálom, nagyon nehéz az ilyen. Nekem is van olyanmunkatársnőm, aki mesteri fokon kellemetlen tud lenni és úgy megalázni, hogy minden tapasztalatom ellenére nem tudok felkészülni rá és alulmaradok. Soha nem értettem, miért nem lehet egymást segíteni, egymásra odafigyelni, sokkal könnyebb lenne úgy minden, és a világ is jobban előremenne. Nem tudom elképzelni, mi hajtja ezeket az embereket, akik az emberi kapcsolatokat, és végső soron a világ fejlődését is visszatartják a viselkedésükkel. És bár mérgezőek, leginkább önmagukat mérgezik meg.
Persze tudok rá egy tanácsot, ami talán az egyetlen igazi megoldás, csak rettenetesen nehéz megvalósítani - nekem még nem is sikerült. Egyszerűen nem kell hagyni, hogy hasson rád, nem szabad lesüllyedni a szintjére, érzelmileg függetlenedni kell tőle, és nyugodtan dolgozni, kommunikálni a többiekkel, mintha semmit nem tenne ellened, hiszen a lelkiismereted tiszta. Ez A TANÁCS, mélységesen egyetértek vele. Csak éppen megvalósítani nem tudom, bár évek alatt sokat fejlődtem. De az önmagammal való küzdelem sokmindenre megtanított.
Ennél még nehezebb helyzet, amikor az ilyen típusú kolléga még a főnöknek is a kedvence :(
Akinek mindenkivel baja van, azzal mindenkinek baja van :)))
A munkába belefásult dolgozók nehezen viselik az igyekvő újakat, mert mellettük jobban látszik a lustaságuk :( Ezért kezdett ki. Ne foglalkozz vele, mutasd meg, hogy 100 éves korára sem ér utol szakmailag! Velem is ezt csinálták, mikor kezdő voltam, mára haptákba vágják magukat előttem :)))
Miért nem kérdezed meg tőle, mi a baja veled?
Ne a hátad mögött legyen nagy a szája....
Én rákérdeznék.
Olyankor csak hebegnek az ilyen kis seggnyalók.
További ajánlott fórumok:
- Miért olyan nehéz munkatársakat (alkalmazottat) találni?
- Tetszik egy munkatársam, de nem lenne szabad, a kora...
- Több mint fél éve viszonyom van egy munkatársammal és nem...
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- A munkatársnőim cikiznek, mert akkor is kiöltözök, ha egyszerű hétköznap van... Hogyan szólhatnék nekik vissza valami találót?
- Szakítás után miért állítja azt egy férfi a munkatársainak, hogy a mai napig hívogatom, holott semmilyen jelet nem adok felé?