Munkanélküliség és az egészségügyi ellátás (beszélgetős fórum)
Köszönöm rere73 a válaszod!
Szerintem tegeződhetünk.
A nyugdíjnál a nyugdíjjárulékra gondoltam. Azt is annál a tetves APEH-nél kell igényelni vajon?
Szia!
Vagy az apehban,vagy az oep-nél kell kitölteni egy erre vonatkozó lapot,majd küldi az apeh a csekkeket,ami 5150Forint havonta.Ez kötelező,enélkül nincs egészségügyi ellátás.De ettől még nem kap érte majd nyugdíjat,ez nem számít bele....
Sziasztok!
Tudna segíteni abban valaki, hogy megírja felém azt- mi a teendő abban az esetben, hogyha valakinek lejár a munkanélküli segélye és már nem reg. munkanélküli, vállalkozni meg nincs miből, bejelentett állása sincsen? Magyarán, lóg a levegőben.
Milyen járulékot fizessen be , hogy továbbra is kapjon eü. ellátást és nyugdíjas korára ne haljon éhen, no és kinek, hová???
Önkormányzatnál el lehet intézni, hogy 1 évig fizessék helyetted a TB-t. Mert ugye ha nincs munka és fizetés, akkor a semmiből ezt igen nehéz kigazdálkodni. Elmondják, hogy milyen papirokat kell leadni, majd kiállitanak egy papirt, hogy a TB-d rendezve.
Ha valamiért nem sikerül (sokat keresnek a szüleid, párod, stb.) akkor a helyi APEH kirendeltségen tudod intézni a TB. fizetésed. Asnak egy halom csekket és azon kell havonta fizetned közel 5 eFt-ot.
Ha nincs munkaviszonyod,akkor a legtöbb önkormányzat nem foglalkozik a rászorulással.
Az APEH és az egészségbiztosítóban kell elintézni,majd küldik a csekket(4950HUF).
Először a munkaügyi kirendeltségen kezdj, mert az önkormányzat Hatósági Bizonyítványt fog kérni arról, hogy álláskereső vagy és nem részesülsz ott ellátásban.
Nem volt munkaviszonyod?
A szoc.segélyeseket lejelentik a tb-hez, és nem kell fizetni, mert abszolút rászoruló...
Nekem eddig soha nem kellett fizetni, ha nem volt munkám, és rendelkezésre állásin voltam...
További ajánlott fórumok:
- Mivel munkanélküli vagyok, 2012-ben nem fizettem be az egészségügyi adót. Ilyen esetben, visszamenőleg is kötelezhetnek a befizetésre?
- Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással?
- Mit tudtok arról hogy aki nem rendelkezik állandó lakcimmel, az nem jogosult, az egészségügyi ellátásokra?
- Tényleg nem jár munkanélküli ellátás annak, aki tartós beteg gyerekkel van Gyesen?
- A férjem munkanélküli, semmilyen jövedelme nincs, az APEH egészségügyi járulék fizetésére kötelez. Mit tehetünk?
- Magyar egészségügy-ingyenes orvosi ellátás?