Munka csak a behízelgőknek jár? (beszélgetés)
Szerintem túl sok embert fizetünk a költségvetésből, az adóinkból.
Főleg akkor drága ez, ha nem is dolgozik, csak telefonál, netezik.
Tudod a munkatárs pont olyan kérdés, mint: mi a különbség a barát és a testvér között?
A barátot maga választja az ember, a testvért pedig valakik "odarakják" mellé. El kell fogadni olyannak amilyen, és kész.
Teljesen igazad van!
Ezért sokan, ha csak tehetik, nem is mennek állami intézménybe dolgozni... :(
Ami feltűnt a hozzászólásban az a "munkahely". Ma már nem munkahelyet kell keresni, hanem munkát. Munkára vesznek fel embereket.
Dolgoztam már pár helyen, de sosem tűnt fel, hogy bármelyik kollégám is hasonló lett volna a leírtakhoz. Vagy csak nekem nem tűnt fel? Ehhez is kell egy olyan látásmód, hogy észre vegye az ember?
Úgy gondolom, ha nem vagyok vezető, akkor nekem nem feladatom (és nem is jogom) megítélni más munkavégzését, viselkedését.
5 évig voltam egy állami cégnel titkár volt 1 másik titkár munkatársam ő 3 hónappal előbb jött adta a kedveset és sajnáltatta magát hogy milyen szar helyzetben van, elő is léptették, ő lett a főnök titkárnője... első héten "hátbaszurta" a főnököt. 6. éve ott van mindenki utálja mert kétszinű de nem tudják kirakni mert nem követ el olyan mértékű hibát
tanulságos..
Ott bizony megy a furka. Akármit is mondanak, bizony sokkal jobb a fizetésük, mint az egyéb helyeken dolgozó alkalmazottaké, persze hogy kaparnak, hogyan tudják megtartani a helyüket, ill. a ranglétrán előbbre kerülni.
Amíg még alkalmazottként dolgoztam, velem éppen az volt a baj, hogy mindig a szemébe mondtam a másiknak, ha valami nem tetszett, és képtelen voltam alakoskodni.
Miután pedig én magam is vállalkozó lettem (egy kolléganőm volt), hát tőle csak annyit vártam el, ha valamit elrontott, szóljon, kijavítjuk, inkább mi, mint később az apeh találjon rá, amikor az ügyfél anyagát ellenőrzi. És kölcsönösen vissza ellenőriztük egymást, amit anyagot a gépbe bevertünk, óhatatlanul hibázik, hibázhat bárki.
Én konkrétan a kis és közepes
vállalkozásokról beszéltem, ott ha a főnökkel szembeszáll, már a munkahelynek is búcsút mondhat. De egy nagyobb cégnél a kis- és középvezetők is igyekeznek magukat olyan dolgozókkal körbevenni, akik majd szállítják nekik az infókat a többiről, mindenütt van lehetőség valami lehetőség kamatoztatni ezen szolgáltatásukat.
Szerintem ez továbbra is az állami, önkormányzati helyeken van. (hivatalok, máv, stb.)
A multicégeknél lesz..ják, hogy ki, kinek a kije, kb csak az számít, hogy meg tudjon szólalni az adott nyelveken, és megfelelő minőségben elvégezze a tesztfeladatot, amit kap.
Mert ez már nem a cucilizmus, hanem a kapitalizmus. A cél a profit szerzés, és a működő munkahelyek legnagyobb része magántulajdonban van.
A tulaj viszont elsődlegesen az általa megbízhatónak tartott sógor-koma-jóbaráttal veszi magát körbe éppen azért, hogy figyeljék az eseményeket, figyeljék a többieket, és jelentsék, ha valami olyasmit látnak-hallanak, ami őt bármilyen téren is megkárosíthatná. És bizony nagyon sokan csatlakoznak ezekhez az emberekhez, egyrészt mert féltik a munkahelyüket, tehát inkább beállnak a sorba ők is jelenteni, másrészt ha ezen a téren jól dolgoznak, akkor az még plusz pénzt is eredményezhet... ma már mindent a pénz mozgat, és bármit is szeretnél elérni, megkapni, megvenni az életben, ahhoz pénz kell.
További ajánlott fórumok:
- Csak egy Anya? Vagy a gyereknevelés munka lenne?
- Ha nincs munkád, csinálj magadnak! Csak pozitív szemléletűeknek!
- Elmennétek hajóra dolgozni? Csak wellness munkák. Tapasztalatok is érdekelnek
- Létezik anyabarát munkahely, vagy csak legenda?
- Házimunka - tényleg csak a nő dolga?
- Hogyan van mindenkinek ideje a munka mellett a családra és a háztart.-ra is rendesen?Vagy csak nekem nem megy?