Műanyag vagy fa szánkót érdemes venni kisfiamnak? (beszélgetés)
Úgy gondolom, hogy mindenkinek igaza van, jó is legyen, sokáig tartson, többet elférjenek rajta...
Most már csak dönteni kellene.
Dombunk nem igazán van, ahhoz kicsit pár kilométert kell utazni, de ezt majd akkor megoldjuk.
Mondjuk az gáz, hogy nem lehet a műanyagra háttámlát szerelni...Nekünk még szükség lenne rá.
Köszönöm a sok hozzászólást és tanácsot!
pl szerintem kicsinek ez a típus elég kényelmes:
Nekünk műanyag szánkónk volt/van. Kibírta amíg kellett. Már kb. 18 éve megvan! Nagyon jól csúszott a havon. Szerintem sokkal könnyebb, mint a fa szánkó. Van az ülés alatt egy tároló része.
Háttámlát nem lehet rátenni, viszont alacsonyabb, mint a fából készült. Viszont akkor csak azt kaptam, úgyhogy nem volt választási lehetőség! :)
Csatlakozom Sucevhez.
Én is a fára szavazok. Nekem még a saját gyerekkori szánkom van meg. Semmi baja nincs,az én és a tesóm lányait is "kiszolgálta"/ja még mindig.
A fa az fa. Persze nem hagytuk kint sosem az ég alatt, hogy szétrohadjon..... azért tart ki még most is.
Szóval itt úgy megy, hogy
1-2 éves: minimális, szinte észrevehetetlen lejtőnél: műanyag szánkó, vezetik zsinóron, ugrásra kész szülők
3-4 éves: először maga elé ültetve, irányítós szánkón, irányítást magyarázva
ugyanebben a korban engedik egyedül, ha megértette a "tanítást", kis esésű lejtőn, ugrásra készen.
vannak gyerekek, akik egyből szuperül csinálják, ettől még a szülői óvatosság elég komoly, pedig tényleg alpesi ország. :)
Dehogyem, de 2 év alatt eleve nem ültetnék gyereket szánkóra, KIVÉVE, HA:
- nagyon enyhe a lejtő és mellette szaladsz
- bármikor meg tudod ragadni a szánkó irányítását.
Igazából én Svájcban élek, képzelheted, mindenkinek van szánkója, nos, a kicsiket nem engedik egyedül, hanem sportszánkóval viszik a szülők, maguk elé ültetve. Ha meg van tényleg enyhe lejtő, amin épphogy csúsznak, akkor "pórázon" viszik az eleinte műanyag (b 4-5 éves korik), majd faszánkót kapnak, de azt is csak kontrollálható, "elkapós" lejtőnél!
A felnőtt szülők saját szánkója mindeképp fékkel és irányítókkal rendelkezik, és együtt tanulnak a gyerekekkel. Ha megbíznak bennük, olyan 4-6 fele, kapnak saját irányítású gyereksportszánkót.
Jó, persze, ez az Alpok, meg Svájc, de sosincs baleset. A szánkózás komoly sport, semmiképp ne ültess fel egy 15 hónapos gyereket egyedül. Az irányítás képessége ebben a korban még nem adott.
fa még mindig stabilabb,
műanyag törékenyebb
Tavaly kapott a fiam (akkor volt majd két éves) a rokonságtól egy műanyag szánkót. Nem egyedül csúszott rajt, hanem mindig felnőttel, eléggé terhelt volt (egyikünk se cingár :-)), de jól bírta a strapát.
Emlékeim szerint a Tescoba vették, szétszedhető, 120kg-ig terhelhető (nálunk ez fontos volt :-)). Nyáron se szedtük szét, mivel azon ültem a homokozó szélén, és így játszottunk :-)). A gyerek meg fekvőhelyként használta, nézte a repülőket róla :-).
Van háttámlás faszánkó kicsiknek.
Én azt ajánlanám.
További ajánlott fórumok:
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- 1 éves kisfiamnak szeretnék cipőt venni, szerintetek milyent vegyek? Eddig Siesta szandija volt, de most olvasom, hogy a Siesta nem jó?
- Lábbal hajtható járgányt szeretnék venni másfél éves kisfiamnak. Milyet javasoltok? Tapasztalatok?
- A kisfiamnak akarok egy klassz biciklire szerelhető ülést venni. Milyen lenne jó?
- 1 éves kisfiamnak csőrös poharat szeretnék venni, kinek mi vált be?
- Mivel tüntethetem el a kisfiamnak a százasboltban vásárolt műanyag ivósüveg/kulacs erős műa. szagát?