Most kaptam egy yukka pálmát. Hova tegyem ablakba? Árnyékba? Mennyit locsoljam? Átültessem? (tudásbázis)
10. erka08
2013. ápr. 5. 09:26
Sziasztok Lenne egy problémám..Van egy yukka pálmám eddig nagyon szépen fejlődött de most a tövénél 3 új kis pálma jött viszont a fő hajtásom folyamatosan megy tönkre...Szárad el de a kicsik meg fejlődnek...Mit tegyek válasszam le a kicsiket mert lehet hogy arra fejti ki a hatását???
9. margareta51
2009. nov. 15. 19:50
A yucca egy igenytelen noveny kivetel a napot nem szereti,telen tiznaponkint kell ontozni alulrol tapot egy honapban egyszer,aprilistol hetente ontozni es tapozni .Naplomba fogok feltenni kepet az uzletben keszitettem es az enyemrol a szobaban.
8. kriszto
2009. febr. 10. 13:23
Köszönöm a segítségeteket.
7. pmjudit (válaszként erre: 4. - Kriszto)
2009. febr. 10. 13:17
Nem gond neki - nálunk is ott a radiátor + az ablak , az a lényeg neki.
6. 2577cdcc12 (válaszként erre: 4. - Kriszto)
2009. febr. 10. 12:57
Ne ültesd át. Elég trauma neki az új hely :o)
5. Mirr_Murrka
2009. febr. 10. 12:26
Tök igénytelen. :DDD
Mármint jó értelemben.
Én nyáron kiültetem a kertbe, félárnyékos helyre.
Nem túl vízigényes. Átlagos.
Mivel nekem a szabadföldem elég agyagos, mindig keverek a lukba némi virágföldet.
Meghálálja.
Csak ne hagyd fagyoskodni. :)
4. kriszto
2009. febr. 10. 12:25
Az a baj hogy ha ablak mellé teszem akkor ott a radiátortól nem megy tönkre?Ne ültessem át ?
3. Brad
2009. febr. 10. 12:19
Ablak mellé teheted!
Ez majdnem élősködő, úgy hogy ha megnő annyi darabban lehet elültetni amennyiben szeretnéd! :D
Az enyém 4 éve lett 5 felé eldarabolva, az anya hajtást meghagytam és már megint a plafont nyaldosssa. :D
Szívós növény.
2. pmjudit
2009. febr. 10. 12:16
A fényt szereti, de a huzatot nem.
Alulról locsold.
1. kriszto
2009. febr. 10. 12:13
Most kaptam egy yukka pálmát .Szeretném ha leírnátok hogy hova tegyem ablakba?árnyékba? mennyit locsoljam? átültessem?
További ajánlott fórumok:
- Beütöttem a fejem az ablakba, jó nagy púp lett és fáj, mit tegyek?
- Szolárium az ablakban?
- Karácsonyi fénydíszeket mikor tegyük ki az ablakba?
- Cserepes bazsalikomunk van, panelba lakunk, és soha se marad meg. Mit lehet tenni, hogy meg maradjon? Ablakba van, napos, félárnyékos helyen
- Milyen gyakran locsoljam a petúniámat, két naponta locsolom és mégis nagyon fura a levele?
- Mozilla firefox - több lap egy ablakban?