Cserepes bazsalikomunk van, panelba lakunk, és soha se marad meg. Mit lehet tenni, hogy meg maradjon? Ablakba van, napos, félárnyékos helyen (tudásbázis)
Szia,
Ezek a növények általában 1 éves növények. Magot hoznak, vagy megpróbálnak (ha kevesebb a fény a kelleténél) és ezután menthetetlenül elpusztulnak akármit csinálsz velük. Annyit tudsz tenni, hogy bazsalikom magot veszel és magad nevelgeted, akkor rendszeresen lesz friss bazsalikomod.
Egyébként a bazsalikom cserepes ill. balkonos termesztése elég nehéz feladat, lakásban mert sok napfényt igényel és az alul vagy túl öntözöttség is ártalmas neki.
Remélem segítettem.... :)
:) köszönöm szerintem majd megpróbáljuk átültetni vagy a magos megoldást:D
Köszönöm Nektek
Próbáljátok átültetni egy számmal nagyobb cserépbe, jó minőségű virágföldbe. Én kiraktam a hűvös napos előszobába, és így egész jól bírja a rozmaring is, és a citromfű is. A melegben nekem mind kiszáradt.
De egyszerűbb megoldás, hogy veszel bazsalikommagot, és saját magad neveled. Ez azért jó, mert eleve ehhez a klímához szokik majd...
A tesco-ban vettem januárban...és már elszáradt.
Pedig locsoltam...Engem is érdekelne...
ha boltból veszi a bazsalikomot akkor nem hiszem, hogy meg fog maradni
egyszer megkérdeztem egy tecós ismimet, hogy miért van ez, hogy a bolti fűszernövények nem maradnak életben otthon akkor azt mondta, hogy mert valami szert adnak a vízhez
valamivel tápoldatozzák és hát utána ezt tőlünk nem nagyon kapja meg
Anyukámnak van bazsalikomja (cserepes) panelba lakunk és neki soha se marad meg mit csináljon,h meg maradjon ablakba van napos félárnyékos helyen
Előre is köszi a tanácsokat
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Mire használjátok a Bazsalikomot?
- A kakukkfüvemet és a bazsalikomomat tetvek támadták meg, mivel tudom kiirtani őket?
- Teaként vettem oregánót, bazsalikomot stb. fűszerként is használhatom?
- Milyen sziklakerti növényt ajánlanátok félárnyékos kertbe?
- Président tejfölös öntet paradicsomos bazsalikomos, Spárban vásároltam, hogy kell használni?