Karácsonyi világítást kitettem az ablakba. Olyan, mint egy... (beszélgetés)
Tegyen mindenki úgy, ahogy neki tetszik.
Te szólítottál meg, feltettél egy kérdést (kicsit udvariatlan stílusban), én válaszoltam. Most megint indulatból (csípőből tüzelve) reagálsz és közben elsikkad a lényeg. Nagyon félreértettél valamit ... de nem baj.
Levegőt azért vehetnek a nem vallásos emberek?
Nem mindenkire hatásos a népbutítás, remélem eldönthetem, hogy hiszek az egész mesében vagy sem.
Én se követelem sem tőled, sem m
soktól, hogy ne legyenek vallásosak, ha épp ahhoz van kedvünk.
Te csináld úgy, ahogy akarod, és más is tegyen úgy, ahogy akar.
Nekem sem tetszenek a villódzó fények.
Az egyik szomszédomnak nyáron is kint van.
Miért ne lenne szabad? :) Mindenkinek szabad. Én csak nem helyeslem.
Jó-jó. De nekik szabad már világítást kitenniük?
Azok mind csőbe vagyunk húzva, palira vettek, félrevezettek minket, szemfényvesztés áldozatai lettünk ... van még néhány szinonima a tarsolyban.
Már jó pár éve vettünk új égőt,,szépen világított,még ünnep előtt hangulatképp a szobában.
Aztán szenteste csak úgy a semmiből elkezdett villogni,,onnantól nem lehetett leállítani.
Úgy kb. egyszerre tört ki belőlünk a "mi a f@..om van"?😄
Korai egyértelműen, szerintem is. De minek az ablakba, hogy lássák mások? Vagy feldíszíted az egész házat? Ugye eredetileg a karácsonyfát díszítették csak, de aztán Amerikából átjött ez a szokás is. Persze mindenkinek más tetszik, mégis aki nem szeretne giccsmúzeumot, az inkább ne tegye. Az emberek is mások, van akinek ez jön be és ha belegondolok akár a túldíszítettség is lehet szép.
Nem vagyok oda a nagy díszkivilágításokért. De be kell lássam, ebben a sötét, ködös időben feldobja a hangulatot a sok fény.
Tegnap este néztem hazafelé, rengeteg ablakdísz van már. Szépek, színesek. De a villogók borzalmasak, ezekben a szobákban nem laknak? Szerencsére nem vagyunk epilepsziások, mert egyáltalán nem romantikus, inkább idegesítő.
Igen. Van is káosz rendesen. Én sem gondolom, hogy mindenkinek vallásosnak kell lenni, de ez mégiscsak egy keresztény ünnep a maga hagyományaival. Szerintem túl gyors és drasztikus a változás az életben, a Karácsony körüli cirkuszt is "túltoljuk". Hogy mit kellene csinálni? Csak picit több tiszteletet, picit több alázattal úgy általában.
Az advent 4 hetentet jelöl 3 egyforma és egy mas színű gyertyával vasarnaponkent, ahogy a koszorú is.
Meg bontás a naptárban.
Miért korai?
Hogy kellene csinálni?
24 napig imádkozni?
Nem mindenkinek szól vallásról ez az ünnep sem.
Szerintem, mindenki csinálja úgy, ahogy szereti.
Nálam is kint van már egy hete a karácsonyi csillag, valóban fényterápia.:)
A böjtöt tartjuk, sőt az Adventi időszakban szórakozni sem járunk. Felénk ez így "szokás".
Nem az elektromos fogyasztásra gondoltam. Előre "elpazaroljuk" az ünnep hangulatát, a dolog érzelmi, lelki lényegét.
Az ADVENT az elcsendesedés, megpihenés, várakozás időszaka. Sok helyen még böjtölnek is. A színekkel és fényekkel szerintem meg kellene várni a Karácsonyt. "Szenteste" kezdődik az vidám ünneplés, szerintem most még korai. (A világszerte szokásos csili-vili karácsonyi vásárokat is túlzásnak tartom.)
Ezek az izzók, szinte semmit sem fogyasztanak.
Nem kora!
Szuper, hogy kitetted;)
Jól tetted. Nálunk is minden a helyén van már, kint is, bent is. Vasárnap kezdődik az Adventi időszak, így ma este kapcsoljuk fel először a fényeket. Nagyon várom már!
Aki pedig azt mondja hogy korai, attól kérdezem mikor kellene?
Jól tetted. A lélek nagyon fontos..ha most, akkor most
További ajánlott fórumok: