Most akkor a hó esik vagy hullik? (beszélgetős fórum)
Na de itt a szavakról van szó, hozok még egy cikket, én aranyosnak találom.
Jaj Guruljka!:) Idézem magam:kis szentestei havat szerettem volna!
Nagy bűn,,,,bizony!
Így AZT kívánom neked ne legyen! nekem viszont ,,ha lehet csak 1 kicsi:) Már csak akkor lenne szivatós ha valóra vállna és Te is errefele laknál.
Ha szép, akkor máskor is szép, nemcsak az ünnepnapon.
Nem kell, hogy latyak legyen. Közlekedtél már közel derékig érő szűz hóban?
Nem kicsit strapás.
OK:) elképzeltem hogy leszállok a pihe havas fellegből, és jön a gonosz latyak:))
Nem így sem megy!!
Amikor én voltam kislány, azaz bő 50 éve, a hó leesett valamikor a tél elején, és onnantól fogva ott volt tavaszig. Esett, hullott, pilinckélt, pilingált, kavargott néha még a tetejébe, vagy ha volt valami kicsi olvadás, akkor az pótlódott.
A klímaváltozásról már lehetett olvasni a 70-es vekben is, csak a fiatalok erre nem emlékezhetnek, illetve akkor sem mindenki olvasott természettudományos folyóiratokat. De már a 80-as évek közepe táján elkezdett megbolondulni az időjárás.
Szerintem a klímaváltozás jelei ezek is. Pár éve vagyok itt, de egyre melegebbek a nyarak. Mikor először még csak látogattam 2016 január körül, volt -20 fok, de azóta sem. Tavaly már alig volt hó, talán 1 hétig.
De reméljük még, hogy talán a mostani tél jobb lesz...
Szerintem is-is, sőt esetenként szakad!
Hull a hó = szép nagy pelyhekben alászáll
Esik a hó = amikor sűrű, apróbb szemekben, de viszonylag lágyan száll alá
Szakad a hó = sűrű apróbb szemekben, és szinte az arcunkba vág
Én úgy szoktam mondani, hogy a hülye szél a pofámba vágta a havat. :D
Már ha olyankor muszáj kimennem valamiért.
Ezt sosem értettem.
Tegyük fel, mindenki az otthona békéjéből szemléli a karácsonyesti havazást.
Másnap meg lapátolhatja.
És azon a napon miért szép az, ami máskor közlekedési akadály, és igazából csak a szántóföldekre kell? (Már azokra sem nagyon, mert a klímaváltozás miatt úgyis megváltozik a növénytermesztés.)
Aki nem otthona békéje, stb, az legalább építhet hókuhyhót? (Annyi ritkán esik...)
Hol vagy Holleanyó??????Mond már meg Nekünk a tutit!!!!!
Egy kis szentestei hó....hullás....szállingózás,,,,,hózás.......zik -zik.......ÓÓÓÓÓÓ de jó lenne:))
Szóval fordtássszakmai szempontból nem jó fordtás, bocsnat a kettőzésért.
Itt egy további jópofa cikk is. Addig is, amíg hózni nem kezd.
További ajánlott fórumok:
- Nem értem őt... most akkor mit akar?!
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Ha a macska mindig a talpára esik, a vajas kenyér pedig a vajas részére, akkor, ha a cica hátára kötök egy kenyeret hova fog esni?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Most akkor mi van, át akar verni?
- Akiknek hullik a hajuk. Milyen időközönként mostok hajat?