Mosás után miért büdős a ruha? (tudásbázis)
Szerintem legtöbben így csináljuk.
Én az egyiken szintén 2 programot használok. 40 és 60 fokost, a másikon viszont többet, mert az szárít is;)
Nincs mosogatógépem.
Mosógép remélem, még kibír pár évet. Utálok új műszaki cikkekkel bajlódni, betanulni. Ezen is csak 2 programot használok. Egy langyit és egy melegebbet.
A végén valóban kinyomja a vizet, de a pára, stb. lecsöpög a dob alá. Mosogatógépnél is ez van.
Ez nyomja ki, amikor mosást indítunk.
Elég közel laktunk egymáshoz. A vízforraló pár nap alatt pelyhes. De soha nem lett büdös a ruhám tiszta mosógépben.
És itt most 15 fok van, nem 40 közeli. Még mindig nem büdösek a ruhàim. Pedig szarok a vízvezetékeim.
Az én tanácsaim mindig olyanok, amiket ki lehet dobni az első kukába.
...ba, de mosatlan cuccokat úgysem hagyok a mosogatóban.
Nálam ami pocsékul van megoldva, hogy a hideg falnál hagyták a biztosítékokat, és néha folyik a víz és lecsapja a biztosítékot. De gumikesztyű nélkül nem nyúlok hozzá, és 500 £-tal olcsóbb, mint a többi lakás.
Ez így rosszul hangzik. De egy két szobás lakás, ahol L alakú erkély van, ahová ki lehet ülni, belülről látom a virágaimat, és a másik részén van a szàradó ruha. És az egész egy belső kertre néz, miközben besüt a nap. Ha kisüt.
Én nem is értem egy helyen hogy lehet elfudesalni a rendszert, hacsak nem leborogattal a zsíros cuccokat.
Nekem az új üzletemben régen "kigörényezte" a szerelő. És utána soha nem volt gond a vízzel.
Én csak dagasztást bízok rá. Összes kelt tésztát. Olyan kevés kenyeret eszek, 25 dekás purpurt egy hónapig.
Ember meg ragaszkodik a helyi sütőpar egyik konkrétjához, mondjuk nem is bánom. Az először melegítős sütőt ingyen adta ismerős, mert nem használta, ki akarta dobni.
Nem elektromoskütyü, vagy ilyesmi, hanem maga a vizlágyító kristály. Idővel elhasználódik, elfogy. Szerintem olyan lehet, mint a calgon, bár azt nem ismerem.
Nálunk karsztos kemeny víz van. A befőttes üvegben megkövesedik, amiben virágdugványt gyökereztetek. Íze nem rossz, vesekövünk még nincs 😀
Na ugye!
Fiam is mondta minden gép ezzel indít akár van benne víz akár nincs. Jó, van itt akinek a gépe másmilyen, Ő sem ismerhet minden gépet, csak így tudta.
Az enyémet nem lehet megnézni marad-e benne vagy üresen szivattyúz, de megnyugtató hogy nincs kellemetlen szag.
Jó az úgy, ahogy dolgozik.
Nekem már az előző gépem is azzal kezdte a mosást, hogy kinyomta a maradék vizet. Mindig marad egy kis víz a gépekben. Bár ez nem látszik, mert a dob üres, de biztos van hely, ahol megállhat.
Egyébként a mosogatógépem is (már a régi is) víz kinyomással kezdte a programot.
Hát mit tudom én miért szivattyúz. Illat van a gépben nem szag, az biztos.
Fiam idehozta a gépét mikor eladta a házat. Annak ki lehet venni a szűrőjét, kinyitottam a kis ablakját, de abban sincs víz, mégis szivattyútással kezd ez a gép is elmondása szerint. Ez azt hiszem 3 éves. Lehet hogy az újabbak szivattyúznak ha kell, ha nem.
nem hiszem hogy rossz, mikor mondtam ezt fiamnak, azt mondta nála is szivattyúzással kezdődik a program.
Én még nem tisztítottam szűrőt, azt se tudom hol/hogy kell.
3-4 éves a mosógép, ma a fórum hatására beleszagoltam jó mélyen mosás után, és finom illatos a belseje. Nem használok öblítőt, csak tomi kapszulát és mosószódát.
Meg a zsír leborogatás is elgugíthatja a csöveket.
Otthon régen a flakonokba gyűjtöttük az olajat, és a MOL átvette.
Most itt kapom az oktatást, amit ujítani kell évente, de nincs leadási pont.
Az a régi Hajdú, amit mondtam tényleg régi volt. Szerintem idősebb bármelyik lakónál.
De hetente mostam az említetteket magas hőfokon fertőtlenítővel.
Még egy dolog eszembe jutott: a volt lakótársamnak volt pár kaka minőségű törölközője, amit buli volt részegen a Balaton parton venni, de száműztem, mert minden mosás után takarítani kellett a gépet. De amúgy egy tisztításnál egy kis törölköző elég kell, hogy legyen vagy egy tálca. Ha több víz marad benne, nem működik rendesen.
További ajánlott fórumok:
- Mosás után poshadt, savanyú szaga van a ruháknak. Mit tegyek?
- Nálad is előfordul, hogy mosás+száradás után még jó illatúak a ruhák, vasalás során pedig bebüdösödik? Mit lehet ellene tenni?
- Miért megy össze sok ruha az elsõ mosás után?
- Miért vannak mosópordarabok a mosás után a ruhán?
- A fehér ruháim pár mosás után beszürkülnek. Mit tegyek?
- Miért kén szagú a fürdőruha mosás után? Valaki tapasztalt már ilyet?