Miért kén szagú a fürdőruha mosás után? Valaki tapasztalt már ilyet? (tudásbázis kérdés)
huha :D köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat és tippeket :) valóban nagyon szeretem a fürdőruhám, kényelmes, stb! ami nagyon jó! és akkor 2-3 hétig áztassam? lehet 2 hét után már csak a narancs szinű vizet találom?! :D egy próbát megér végülis! tényleg nagyon szeretem. mondjuk lehet akkor várok arra h belegyen gyujtva! 1-2 hetet! :)
idén akartam venni uj fürdőruhát de nem találtam a méretemben megfelelőt :D :( szóval ragaszkodok ehhez! :D ;)
Vízbe kell rakni és a kén 3-4 hét alatt lebomlik.
(lehet,hogy a fürdőruha is)
Jaj te Zulu!
Nem így van ez, mert akkor minek vesznek mindig újat?
Jaj Te Pista!
Egy nő, aki imád egy ruhát, addig fogja hordani, míg szét nem szakad rajta. Dehogy dobja ki, inkább úgy fog kinézni, mint a szinkronúszók, mert csipeszt tesz az orrára, de akkor is fogja hordani. (Legalábbis én így tennék.)
hát igen, egy próbát megér:)
bár akkor meg arra fognak hivatkozni hogy mindnek ilyen a szaga, ez a természetes, azért nem cserélik ki...
nem olyanok a kereskedők, hogy csak úgy visszacserélgessék a dolgokat, legalábbis ahogy én tapasztalom.
megbízható márkát kell venni, szerintem ez a kulcsa minden vásárlásnak. persze utólag ez már nem oldja meg a problémát sajnos.
én ezt értem, de tutira nem fogják visszavenni a kereskedésben, ha visszaviszi, hogy "bocsi, de büdös a fürdőruha".
azt fogják mondani, hogy:
- nem is büdös
- ez a természetes szaga
- azért ilyen, mert nem megfelelően használta.
hát, ha új volt a fürdőruha, és már kénszagú, akkor tényleg azzal van a gond:(
az a baj, hogy szerintem arra hivatkozva, hogy "büdös" nem fogják visszavenni a boltban, de ha gondolod, egy próbát megér...
szerintem az klórszag, ha medencében/uszodában fürödtetek.
kénszagú akkor lesz ha kénes termálvízben voltatok, és igen, az általában el is színezi a textíliát.
kijönni ezek sajna nem igazán jönnek ki (főleg ha többször használtátok ilyen vízben), sőt a klór erősen marja is a fürdőruha anyagában levő rugalmas anyagot. (rá is szokták sokszor írni a fürdőruhákra, hogy mennyire bírja a klórt).
termálvizes fürdésre célszerű ezért sötétebb színű fürdőruhát választani, és hát elfogadni, hogy sajnos kicsit furcsa szagú és sárgás színű lesz.
a klórt meg a természetes vizekben lehet csak kikerülni:))
További ajánlott fórumok:
- Szauna - fürdőruha, törülköző/lepedő, vagy semmi?
- Nem találok fürdőruhát!
- Ti hol vesztek fürdőruhát?
- MIt lehet tenni besavanyodott szagú ruhával, ha a kimosás nem segít?
- Mosás után savanyú szagú a ruha, mit lehet tenni ellene?
- A termálfürdőtől kénes szagú lett a fürdőruhám, mivel lehet eltüntetni a szagot?