Mogyorókrémes diótorta recept
A Mogyorókrémes diótorta hozzávalói:6 tojás
30 dkg cukor
1 cs sütőpor
1 dkg fahéjas porcukor
10 dkg durvára darált dió
20 dkg liszt
1/2 dl olaj
7 dkg tejszín ízű (főzős) puding-én vaníliással csinálom
4,5 dl tej
40 dkg vaj
15 dkg darált mogyoró
A Mogyorókrémes diótorta elkészítési módja:
-Felütött tojásokat kikeverjük 15 dkg cukorral. + sütőpor, fahéjas cukor, dióval elkevert liszt, majd az olaj. -Formába töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. -Pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk 10 dkg cukorral, hozzá a pudingpor, állandóan keverni, felforralni. -Folpackkal letakarva hűlni hagyni. -Mogyorót pirítani. -1 ek vízben elkeverünk cukrot, karamellizáljuk, bele a vaj, mogyoró, kanalanként a pudingba tenni és krémesre keverni. -Kihűt tortalapokat 3 felé vágjuk, vastagon megkenjük krémmel, kívülről is. Én szoktam még karamellt csinálni vaj nélkül és sütőpapírra kicsurgatom a nevet vagy amit akarok, majd azzal díszítem a tortát.
http://kepfeltoltes.hu/view/110305/IMG_3443_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Fondant bevonattal
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3232b7bb0b, 2010. ápr. 30. 14:06
A mogyorókrémes diótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.