Mivel köszönöd meg a tanároknak év végén az egész éves munkájukat? (tudásbázis kérdés)
Ezt jó, hogy írtad. Az én fejemben is megfordult már, de így már biztos, hogy a lányom a gimiben az osztályfőnöknőnek inkább egy szép doboz bonbont fog adni, nem egy huszadik csokor virágot.
Ha nincs osztályközösség és nem lesz közös ajándék,akkor egy csokor virággal azt jó napot!
Akkor ezek szerint egyénileg megköszönik a munkádat?! Félre ne érts nem kötöszködöm!
Igen elsősorban egyénileg, pláne ha nincs osztályközösség, sőt néhányan nem is fizetnek osztálypént.
Aztán lehet mások úgy látják hogy minek megköszönni... de ha valahol egy kicsit is belegondolunk mennyi türelemmel...jár a munkájuk, szerintem jól esik nekik is.
a kérdést hogyan értetted az elején: egyénileg, vagy osztály/csoport nevében keresel ajándékötletet?
Talán egy doboz raffaellónál többet ér az a néhány év, ezt nem sértésnek szánom még véletlenül sem!!!
Fiam nagyon szereti a tanárokat akik tanítják. A virágban igazad van, talán a flamingó ami tartósabb, de az is kidobott pénz, mivel nem maradandó ajándék. Úgy érzem illene megköszönni a munkájukat, hozzáteszem mi eddig sem névnap sem pedagógusnap, sem évzáró nem vittünk virágot, illetve semmit. Most jött el az hogy köszönetet mondjunk azoknak akik eddig tanították.
És ők mivel köszönik meg a te munkádat? Hogy az érettségin bűbájolognak, amíg 4 évig csak szívattak, és a végén tegezheted őket a bankett után? /tisztelet a kivételnek, biztos olyan is van/Amúgy a szüleid (meg mindenki más, aki adózik) már megköszönte nekik.
Mi egy órát adunk,a gyermekeink portréjával.
de hogy mivel, mert az volt a kérdés:
egy-egy szál virágot vittünk minden óvónéninek, a dajkanéninek és a tanítónéniknek is.
Melléjük a gyerekeim rajzoltak kis kártyát, a már írni is tudó pedig a gyöngybetűivel pár sort is írt rá a tanítónéniknek!
nagyon örültek neki! :-))
Mi virágot adtunk mindig,de most elvetted a kedvem tőle :S
Tudással felvértezve mentem :-)
múlt héten volt pedagógusnap, nem akkor illene ilyet?
mi akkor vittük oviba is, iskolába is (bár egyik gyerekem sem ballag idén, úgyhogy a ballagás szóba sem jött).
Talán a szerenádkor adtuk át közösen, külön nem vacakoltunk ajándékkal...
Már ha viszel valamit?! :):):)
Szép hagyomány volt a kerti virágcsokor,mára a virágboltosok ünnepe lett az évzáró..Én tanár vagyok, és nézem,hogy hervad el több ezer forint a vázában.Szóval szerintem kerti virág, és ha már valaki pénzt szán rá,akkor inkább csoki, vagy egy toll ilyesmi..
Arra gondolok aki éppen ballagás előtt áll, hogy osztálypénzből is kapnak -e külön- külön ajándékot a tanárok? És ha viszel virágot /ajándékot/ személyesen megköszönni az elmúlt évek kitartó munkáját, mikor adod /adjátok/ oda? Ballagás napján vagy előtte?
...azzal, hogy átmentem az érettségin :-D
Mivel köszönöd meg a tanároknak év végén az egész éves munkájukat?
További ajánlott fórumok: