Mitől szárítja a sütő a sütemények alját? (tudásbázis)
8. Hmv. (válaszként erre: 6. - Kukacc)
2013. jún. 4. 14:16
A kelttészták, kenyerek sütésénél praktikus a gőz, a többi sütinél nem!
Tedd egy fokkal magasabbra a rácsot,tepsit.
Többrétegű alufólia, cserép, mint fiti mondja, nálam kimaradt járólapokkal van bélelve a sütőm alja és szuperül süt.
A sütés félidejében vedd alacsonyabbra a lángot.
Ennyi ötletem van.
7. 2104cc91e8
2013. jún. 3. 14:55
Nem mindenhez jó a víz (pl. a piskótához sem),
de egy többszörösen összehajtogatott tepsi méretű alufólia lefogja a túl nagy alsó meleget!
(vagy egy tetőcserép is jó)
6. Kukacc (válaszként erre: 4. - Glória2010)
2013. jún. 3. 14:40
Hogyan, miben tegyek be? Egy kisebb edénybe, vagy tepsibe és hagyjam, hogy sütés közben párologjon a víz? :) Köszi a tippet :)
5. ba7da9cfc0 (válaszként erre: 1. - 2b4cc073d6)
2013. jún. 3. 13:15
Túl alacsonyra rakod a tepsit?
4. Glória2010
2013. jún. 3. 13:13
Rakjatok be alulra egy tepsibe vizet,én a péksütiket mindig így sütöm
3. Kukacc
2013. jún. 3. 13:00
nekem is ez a baj, valószínű, a sütővel van baj :(
2. 2b4cc073d6
2013. jún. 3. 12:50
Minden sütimnél felül oké, alul száraz. A sütő lehet a rossz?
1. 2b4cc073d6
2013. jún. 3. 12:49
Mitől szárítja a sütő a sütemények alját?
További ajánlott fórumok:
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Melyik a kedvenc édes és sós süteményed?
- Kedvenc desszerted vagy süteményed?