Mitől lehet magas a májfunkció értéke? (tudásbázis)
10. Lávli
2019. dec. 16. 13:41
Lehet ok cukorbetegség, elhízás is, ilyenkor magas a triglicerid érték is és zsírmáj alakul ki.
De majd az orvos megmondja.
Egyébként a máj olyan érzékeny szerv, hogy a vérvétel előtti este elfogyasztott 1-2 üveg sör már eltérést mutat.
Ne aggódj, a fiad fiatal, nagy baj nem lehet.
9. Kaityani
2019. dec. 16. 11:22
Sziasztok a 25 éves rendőr fiamnak aki heti 3 szor jár testedzésre nem szed semmi tömegnövelőt nem lett jó a májfunkciója GOT 41 GPT 92 GammaGT 65 Hasi ultrahang jó lett Doki Hepatitis vérvételre is elüldte annak még nincs eredménye remélem nincs mi lehet az oka???
8. grizus
2014. ápr. 12. 05:22
Túlműködik a májad. Nézz utána, hogy milyen lelki oka van, asszem harag vagy elfojtás, nem tudom pontosan.
7. ---Anita---
2014. ápr. 11. 23:13
Nekem fog.gátlótól volt. Véletlen derült ki, mikor nagyon nem akartam gyógyulni egy influenzából... Szerencsére miután abbahagytam a tabit, tényleg gyorsan, néhány hónap alatt regenerálódott.
6. Mandarin 85
2014. ápr. 5. 14:24
Minél többet kutatok a neten annál idegesebb vagyok :( hepatitis stb... mondjuk egyikre sincs tünetem nem vagyok sárga van étvágyam nem vagyok lázas stb..
5. Mandarin 85
2014. ápr. 5. 13:18
13 évig szedtem fog .gátlot de azt már 4 hónapja abba hagytam és a számok nőnek.. ez a baj! elöször nekem is ezt mondták hogy ettöl van csak akkor kapkodták a fejüket amikor abba hagytam a fog.gátlot és a számok nőttek. más gyógyszert nem szedek ..a véreredményemben minden tökéletes kivéve ezt a 3 számot!
4. szimba
2014. ápr. 5. 12:21
Nekem ennél magasabbak voltak, de ismert volt az ok, hogy gyógyszertől. Nem nagyon hittem a doktornőnek, hogy milyen gyorsan regenerálódik a máj, de igaza lett: amint azt elhagytam, 3 hónap múlva már tökéletes értékeim lettek.
Szóval ne aggódj, ha megvan az ok, és meg lehet szüntetni, nagy valószínűséggel hamar helyreáll a rend. .-)
3. tamtamano
2014. ápr. 5. 12:09
Lehet túl sok a vasad! A vastúlterhelődés is okozhat májfunkció érték magasodást.
2. 2c3fc809b8 (válaszként erre: 1. - Mandarin 85)
2014. ápr. 5. 11:26
Szedsz valami gyógyszert, ami ilyen hatással van a májadra?
1. Mandarin 85
2014. ápr. 5. 11:05
Sziasztok! 28 éves nő vagyok! soha nem iszok alkohol nem dohányzom és mégis magas májfunkcioim vannak.Got 87 ,GPT 88 , GGT 152mindegyik majdnem a 3 szorosa a megengedettnél .már 3 szor voltam voltam vérvételen és a számok csak emelkednek .. ultrahangon is voltam semmit sem találtak. most küldtek el virus és immunulogia tesztre de csak 3 hét mulva lesz eredmény !! valaki volt már hasonló helyzetben ? légyszi írjon valaki eléggé meg vagyok ijedve!!
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet az, hogy egy bizonyos dolog miatt vettek tőlem vért, ráadásul terhelésest, szóval 2szer szúrtak, és a 2. értékei nincsenek rajta?
- A védőnő magas vérnyomást mér, itthon normális értékeket mérek, az eddigi leleteim rendben vannak. Jogosan aggódom?
- Hogy lehet az, hogy valaki normális értékeket képvisel és mégis hosszú ideig egyedülálló?
- Négy éves kisfiam bőre pár napja elviselhetetlenül viszket. Kiütésekkel kezdődött, a májfunkciós értékei is rosszak lettek. Szerintetek?
- Ha kiderül, hogy valakinek rossz lett a májfunkció eredménye terhesen, mit lehet tenni, hogy ne legyen baj?
- Mitől lehet a májfunkció magas 17 hetesen?