Mitől hányhat a macskám? (tudásbázis)
Egy pár macskánk volt már a velük járó problémákkal, de én azt tanultam, hogy a macska azért hányhat, mert hirtelen eszik, meg azért is, hogy a gyomrában felgyülemlett a benyalt szőr, ami emészthetetlen. Ezért imádják a füvet, azzal könnyebben kijön a szőrcsomó. A bent tartott macsekoknak lehet kapni direkt olyan száraz eledelt, meg jutalomfalatot, ami oldja a szőrt.
Szóval akármivel eteted, a macsek bizonyos időszakonként hányni fog, így van összerakva. Ha viszont nem időszakonként teszi, készítsd a pénztárcád, mert állatorvosnál a helye.
megjelöli az uradalmát.
Nálunk is ezt csinálják mióta van egy új lány cicánk.
azt hallottam, hoyg a macsekoknak nem jó a házikoszt, és elvanak egyféle kajával is:-)))
Az én dögöm amúgy egy hisztis pics@, rengeteg kaját kidobunk, mert válogat!!! hol ezt, hol azt nem hajlandó megenni. Szörnyű, amit művel.
De. lehet.
Igazából azóta csinálja, amióta új bébi van a lakásban. 4 hónapos a fiam, és azóta szegény meggajdult, a lányom meg elkezdte csezsegetni, és tuti nem bírja idegileg. Mondtam, hogy pszichológust kérek mellé:-)
Mindent lepisil amit lenthagyunka földön, illetve a hálóban az ágyra, a takaróra szokott pisilni. A lepedőre nem, csak a takaróra, ha nincs rajta az ágytakaró.
a sziámi macskák igen érzékeny gyomrúak és lelkűek :-) nekem is volt sziámim, meg van rendes házi macskám is. a sziámi 10X annyit hányt, mint a házi.
Ha nem levert, ha széklete, vizelete normális, nem szédeleg, szép piros a nyelve, nem büdös a szája, akkor várj egy napot, hátha csak felzaklatta valami. ha nem múlik el, akkor állatorvos.
jaj az én nőstényem is csinálja... és főleg a gyerek cuccát :( olyan mérges vagyok már rá.
Az állatorvos szerint jelöl, és nem tudok vele mit csinálni. Féltékeny a gyerekre :(((((
Vagy lehet nem tetszik neki a WC-je! :)))
Az enyém is csinált ilyet, pedig mindig takarítottam az alomját. Mindig tiszta legyen ahová a dolgát végzi...ez egy tipp..
a miénk is szokott hányni, vagy mert a szőrt köpi ki (most vettem neki direkt ilyen szőrlabda elleni tápot), vagy mert megeszi a virágot(benti macska), vagy mert nemtom.
Arra nincs tippetek, miért pisil össze mindent?
Nekem annó a maccsom a szekrény tetejéről legelte le a Leandert. Azért kérdem :S
Ha a víz benn marad, akkor talán várj kicsit. Lehet túl ette magát. De figyeld.
Ha megy a hasa, vagy letargikus lenne, vagy kihányja a vizet is, akkor inkább mutasd meg dokinak.
Nem ehetett valami mérgező növényt?
Nem nyálzik?
Iszik rendesen? Mert ha iszik és rögtön kihányja, akkor vidd dokihoz, mielőtt késő lesz.