Mitől félnek éjszaka a gyerekeid, unokáid? (beszélgetés)
Az én lányom külön alszik 1 éves kora óta nem is volt gond mindaddig amíg nem ment oviba-azóta fél de nemtudja megmondani mitől.Vagyis egyszer mondta a farkastól-pedig mindig a piroska és a farkas mesét kéri...-de mióta ég az éjszakai fény azóta nincs gond így már nem fél.
De ha apa éjszakás akkor eggyütt alhat velem és egyszer olyan rémülten nézte a falat valami árnyék vetítődött be kintről-el kellett magyaráznom hogy az az erkélyajtó árnyéka...
Nekik még nagy a képzelőerejük és képessek mást is látni-meg a mese a másik néha elnézem fejnélküli szörnyek meg beleakar költözni a másik testébe-hát elég durva mesék is vannak.
Kiskoromba én is féltem még a wc-re is kimenni.
Sokan a tv-t okolják, de én azt gondolom, régen nem volt tv, mégis féltek csak mondjuk nem volt képük róla- régen voltak a "gonosz fények", hangok, árnyak- szerintem akkor sem volt könnyebb.
Kiváncsi lennék, ott ahol mindig egy szobában voltak a szülőkkel a gyerkőcök ott előfordulnak-e ilyenek?
A lányom a póktól fél/t/. Éjszaka ha WC-re menet - természetesen teljes "díszkivilágítás" mellett - találkozott egy pókkal olyan üvöltéssel tudatta a családdal, mint akit nyúznak. Kb kilenc-tíz éves lehetett amikor rászokott arra, hogy a báttyát ébreszti fel, hogy csapja le neki a pókot.
Ma már huszon éves, de a "pókvadászatára" még mindig ébred az egész ház.
A fiam 5 és fél éves ő nem fél/t/ eddig semmitől, a lányom 3 múlt 2 és fél éves kora óta még a wc-be se hajlandó bemenni, mert sötét van. Kérdeztem tőle miért nem , de még nem tudja megfogalmazni- mert SÖTÉT van.
Amit nem lát az félelmetes számára- sötétben nem lát, ezért fél tőle.
Már többször tapasztaltam, hogy 5 éves ikerunokáim, amikor felébrednek és még sötét van, keserves sírásra fakanak, mert ők félnek. Igazából csak az nyugtatja meg őket, ha ottmaradok velük.
Sokat beszélgettünk erről, de általában attól félnek, hogy bejön "valaki". Ilyenkor hiába magyarázom, hogy a hatalmas német juhászunk ott fekszik a küszöbön, nem mindig nyugtatja meg őket.
További ajánlott fórumok:
- Milyen elv alapján lett a gyereked, gyerekeid keresztneve az ami?
- Hogy hívják a gyerekeidet?:-)
- Ha biztosítani tudnád gyerekeid felnevelését anyagilag is, több/hány gyereket szeretnél/vállalnál?
- Mit tennél, akkor ha a szomszédod kezet emel rád, mert az ötéves gyerekeid napközben a blokk körül játszanak?
- Meg vagy elégedve a gyerekeiddel?Olyanok lettek, amilyennek megálmodtad őket, vagy csalódtál?
- Mi minden változott az életedben, mióta gyerekeid/unokáid vannak?