Mit vásárolhatnék az újszülött unokaöcsémnek "első" ajándéknak? (tudásbázis kérdés)
Ami elfogy az nem emlék, főleg egy kicsibabának.
Nyilván annak a szülő örül, akkor amikor kapja, de nem a baba. És te neki szeretnél örömet szerezni. :-)))
Amúgy lent olvastam, a gyermek evőeszközröl. A miénk is megvan, a kanalával esszük a joghurtot, az is jó dolog!
A plédet jó 5lentnek tartom, még az enyém is megvan pedig 30éves vagyok. :-))) Plédböl sosem árt ha van.... :-)))
Én amúgy még mellé vagy csak ezt, de könyvet vennék neki, mert az örök emlék. Esetleg beleírhatsz egy szép idézetet, versikét, vagy h kitöl mikor kaptaés minek az emlékére..... Az tuti emlékezetes marad. Nekem is sok mesekönyvem megvan még, jelenleg abból olvasunk a kicsifiamnak. :-)
Gondolom a szülei mindent beszereztek, amire szükség lehet a baba érkezésekor, sőt még annál többet is.
Ha maradandót akarsz, akkor van pl. a bambinoprint lenyomatkészítő (ez a weboldaluk is), amiből aztán egy csomó mindent lehet készíteni. (Én hogy örültem volna neki...:) )
Vagy vehetsz a kiságyba felhúzhetó, zenélő játékot, de ezt is, meg a legtöbb játékot csak később fogja majd "értékelni", használni.
De vihetsz pelenkatortát, az is jópofa, de a takaró is jó ötlet lehet, csak mostmár ugye jön a jó idő, ne legyen túl vastag, mert akkor használni se nagyon tudják...
A kislànyom annak idején cuki evöeszközkészletet kapott és késõbb (nyilvàn) imàdta. Ez emlékezetes. A fogyó dolgokat elhasznàlja, nem marad emlék. A felhúzható dallamos mütyür is megvan még, 2 gyereket kiszolgàlt.
Gratulàlok a picihez és csupa jókivànsàg! Puszika a pici talpacskàjàra!
Egy bankszámlát, amire aztán szorgosan utalgathatod a dellát. :)
A plédnél mondjuk tényleg jobb a pelenka.
Nekem keresztanyám nyújtotta a legnagyobb segítséget:
két-háromféle pelus (így ki tudtam próbálni, melyik a legmegfelelőbb nekünk)
melltartóba párna
hippoallergén törlőkendő (ezzel nem lősz mellé és fogy mint a fene)
De ami a legnagyobb segítség volt: kifizette a fél éves légzésigyelőt (lehet bérelni)
A szundikendőt vagy az alvós mütyürt (plüssmaci, kutya, stb.) nem gyerkőc választja/jelöli ki magának? Úgy értem, hogy valami igen-igen kedves lesz neki és ahhoz ragaszkodik. Annak idején nálunk már tényleg iszonyú állapotban volt a kis Vuk figura, - úgy kellett ellopni, hogy kimoshassam és aztán gyorsan szárítani - de csak az kellett az alváshoz. :-)))
Bocs, hogy belevau (én ugyanis már bőven nagymamakorban vagyok) csak a baráti körben nálunk is jön a baba, ezért próbálok tájékozódni a fiatalok körében! :-)
attól függ mekkora a keret és, hogy mi hiányozhat még a babának.
Az Auchanban pl. lehet kapni babakészletet kiskád, törölköző, vízhőmérő, stb. van benne, de gondolom bababoltokban is vannak összeállított dolgok.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Az idősek csak délig vásárolhatnak?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Ha ma lenne a szülinapod, milyen ajándéknak örülnél?
- Ki mit vesz gyermekének / gyerek rokonának karácsonyi ajándéknak?
- Minden ami egy újszülöttnek kell! Szeretném összegyűjteni mindazt ami egy baba érkezésekor kell, ide értve MINDENT, pelus, ágy, lepedő...stb