Mit tudtok arról, hogy járadék vagy rokkantság mellett ha dolgozik valaki mit szól az oszi hozzá! (beszélgetés)
5. 34c48a3825
2012. nov. 25. 10:10
Édesanyám rokkantsági százalékát már felülvizsgálták. Ő dolgozik mellette, a megengedett időintervallumban.
Nemrégiben kapta meg a határozatot miszerint növelték a rokkantsági fokozatát.
Pedig nem szenvedett, nem játszotta meg magát, mint a felülvizsgálaton szinte mindenki, beszéltek helyette a leletei.
4. beziske (válaszként erre: 3. - 74f8c12b8e)
2012. nov. 24. 14:01
Na ez a borzasztó!A férjem megy a jövőhéten és egy hete nem dolgozik,de nem is veszik vissza!
3. 74f8c12b8e
2012. nov. 24. 13:17
Tudni én sem tudom,de szerintem jobban jársz-már ha megteheted-hogy megszakítod a munkaviszonyodat a felülvizsgálat idejére,és igyekszel minél elesettebnek látszani..szerintem is simán bezsuppolnak,ha képes vagy lábraállni,hátmég ha dolgozni is tudsz.
2. acuko
2012. nov. 24. 11:25
Szomorú, de ma már se ellátás, se munka..
Úgy tudom, és nagyon sok ilyet lehet hallani, hogy a visszarendeltek közül még azoknak is csökkentik a százalékot, és elküldik dolgozni, aki bizonyitottan munkaképtelenek! Ha bármilyen jövedelme van a járadék mellett, azt nem tűrik, és akkor bizony járadék nincs többé. Vagy ez, vagy az.
A legrászorultabbakkal csesznek ki, és alázzák meg azok, akik milliókat vesznek fel. Ez ma Magyarország.
1. beziske
2012. nov. 24. 11:15
Volt már valaki felülvizsgálaton úgy,hogy dolgozik mellette?Milyen eredményre lehet számítani?Régebben "jó néven vették ha valaki az ellátása mellett dolgozott".Most nem tudom mi a helyzet!
További ajánlott fórumok:
- 2-es csoportú 100 %-os rokkantság mellett dolgozhatok?
- A rokkantsági járadék egyenlő a rokkantsági ellátással?
- A rokkantsági járadékot mikortól utalják a megállapítás után?
- Ebben a hónapban már emelt összegű rokkantsági járadék érkezik?
- A rokkantsági járadék és a kiemelt családi pótlék mellett lehet munkát vállalni?
- Jár a GYED illetve a terhességi gyermekágyi segély rokkantsági járadék mellett, alkalmazottként?