Mit tudtok a zsurlóteáról? (tudásbázis)
Nekem a mezei zsurló segített a méhpolipra.
Mezei zsurló+körömvirág+cickafark+csalán egyenlő keveréke, naponta egy liter. A leforrázott teát 1-2 percig állni hagyni, leszűrni és feltenni egy dunsztkötést a has bal felére,(egy zacskóba, vagy zsebkendőbe rakva, és utánna nejlont rá, hogy át ne vizesedjen,)még naponta 3dl zsurlóteát külön elszörcsölgetni melegen.Éjjszakára ujra felraktam a hasra a most csak a zsurló dunsztkötést. Egy idő múlva megindult a vérzés, darabokba megaludva így kipucolódott, én is a Mária Treben könyvéből próbálkoztam.
Teakészítés: 1 púpozott teáskanál zsurlót adunk negyed liter vízhez, forrázzuk. Reggel és este egy-rgy csészényit elkortyolgarunk.
Vérzések esetén csészénként 2-3 púpozott teáskanállal veszünk belőle.
Vízkór esetén, amikor más vizelethajtó szer nem használ, igyunk 4-5-6 napon át 5-6 csésze zsurlóteát, de csak kortyonként, egész napra elosztva.
A mezei zsurló kiváló vérzéscsillapító, nagyszerű vesetisztító, és egyike a legjobb légúti megbetegedések elleni gyógynövényeknek.
JÓ:
- vese- és hólyagbetegségek (vesehomok, vesekő)
- nehezen gyógyuló sérülések, rákszerű fekélyek, csontszú, gennyes bőrkiütések, körömágy-gyulladás, sipolyok, szőrtüszőgyulladás, bőrfarkas, sömör
- hólyaghurut, görcsölő fájdalmak
- vesemedence-gyulladás, -gennyesedés
- mandulagyulladás
- a száj nyálkahártya gyulladása
- szájpenész, fogínyvérzés, -gyulladás
- krónikus hörghurut, tüdőtuberkulózis
A zsurlótea hosszabb idejű használata gátolja a rosszindulatú daganatok növekedését, és végül visszafejleszti azokat a benne lévő kovasav segítségével.
Ennyi címszavakban a Maria Treben könyvemből.
Zsurlóból lehet készíteni teát, dunsztkötést, ülőfürdőt, tinktúrát és pépes borogatást.
Ha konkrétan kérdezel a használatáról, konkrétan válaszolok.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható?
- 2008.októberében született kisbabák, mit tudtok már?
- Berendelték a párom. Árvizsújtotta részen élők, ha még tudtok, irjatok!
- Ti hogy tudtok túlleni egy szerelmi csalódáson?Kinek mi segit?
- Mit tudtok arról, hogy leviszik a GYED-et 1 évre?
- Ma 12 éve, hogy lerombolták a WTC-t. Mit tudtok erről a támadásról?