Mit teszel meg annak érdekében, hogy megőrizd vagy visszanyerd az egészséged? (beszélgetés)
barna kenyeret eszek.
annyira nem mélyültem el a témában, de örülök néhány jó tanácsnak. :)
a fokhagymát én is imádom! disznózsír helyett próbáld ki a teavajat és az olívaolajat.
Nem feltétlenül kell kevés kenyeret enned, inkább a minőségre figyelj! Egyél pl. barna kenyeret de mégjobb ha tönkölybúzalisztből készült kenyeret eszel, illeve barna rizst. Ezek mind sokkal egészségesebbek. :)
A tej hatásairól vitatkoznak. :/
vizet, teát, tejet iszok.
dicnózsírral sütök-főzök (remélem nem hiba). xD
sok nyers zöldséget, gyümölcsöt eszek, kevés kenyeret.
imádom a fokhagymát.
Az immunrendszer erősítésére, illetve rák megelőzésre tudok ajánlani dolgokat:
- paradicsomlé kúra
- citrom+fokhagyma kúra
- ZÖLDTEA ZÖLDTEA ZÖLDTEA!!!
- búzafű, vagy ha nincs lehetőség termeszteni, búzafűkapszula
- kefírgomba!!! nagyon jó hatású! Az egész szervezetet tisztítja!
Mai adag egészség:
kétféle paprika, meggy, répa, petrezselyem, petrezselyemzöld, zeller, brokkoli, karfiol, karalábé, borsó, bab, cseresznye, savanyúkáposzta, citrom, fokhagyma, alma, körte, narancs, dió, búzafű... hú ennyi jutott hirtelen eszembe amit ma ettem, de lehet kihagytam valamit. Ja meg vörösbor+80%os étcsoki desszertnek.
IR-re én is gyanakszom vagy valami cukorproblémára, mert gyanús, hogy pont a gyümölcstől meg a hústól fáj a gyomrom. Cukrot egyáltalán nem fogyasztok.
Tuti, hogy valami hormonális jellegű probléma okozza az emésztési/anyagcsere zavarokat nálam. Autoimmun pm túlműködésem van, amíg nem szedtem rá gyógyszert addig nem voltak ilyen jellegű gondjaim, de mióta szedem, azóta alulműködéses tünetek jöttek elő és azóta van a gyomrommal is probléma. Meg jó darabig szteroidot is kellett szednem, az is bekavart szerintem.
Szívesen.
A szénhidrátfuggoséged lehet akár a szénhidrátanyagcsere mukodésének zavarából is.
És egyes gabonamagvak ópiátszeru hatást fejtenek ki az agyban, pl a búza gliadomorfint tartalmaz, ami aktiválja az endogén opiátreceptorokat. Ez vezet fuggoséghez.
Nem lehet inzulin rezisztenciád?
www.pcos és inzulinrezisztencia másképpen
Milyen probiotikumot szedsz?
A biokertészet nálunk is megvan.:)
gluten nincsen benne.
egy avenin nevu feherje van benne, ami glutenszeru, de nem gluten. azonban sok glutenerzekenynel hasonlo tunetet valt ki, mint a gluten, de nem gluten. :-)
egyebkent meg csomagolas soran szennyezodhet glutennel, ezert, ha valaki akar ilyet fogyasztani, akkor erdemes lehet garantaltan glutenmenteset venni belole.
Nekem orvos mondta, hogy igen.
De volt már olyan, aki azt állíotta, hogy nem.
Eléggé ellentmondásos ez a dolog.
Nagyon szépen köszönöm. :)
Francba, jó sok minden kiesik, amit szeretek. Legnagyobb problémám az étkezéssel, hogy én csak a magas szénhidráttartalmú ételekkel lakom jól. Zöldségből ehetek kilószámra, akkor sem lakok jól, sőt még éhesebb leszek és újabban nagyon rosszul viselem az éhséget. Szédülök, lever a víz, ha ezután sem eszek, akkor már szinte az ájulás környékez.
Gyümölcsöktől, húsoktól fáj a gyomrom meg a fogam. A teljes kiőrlésű kenyerektől is, van egy fajta magos-rozsos kenyér, azt bírom. Meg a tésztaféléket. Szóval meg vagyok lőve, hogy hogy étkezzek egészségesen.
Magas C vitamin tartalmú ételek: édes piros paprika, a petrezselyem, a brokkoli, a karfiol, az eper, a mustárlevél, a papaya, a grapefruit, a kivi, a narancs, a dinnye, a káposzta, a paradicsom, a málna, a zeller, a spenót, az ananász, a mandarin, a zöldcitrom, az áfonya vagy a guava, bazsalikom, Cayenne-bors, sárgarépa, fokhagyma, sárgabarack, édesburgonya, szilva, borsó, hagyma, oregánó, banán, alma, cékla, shiitake gomba, körte, szőlő, avokádó, mangó, retek.
Homoktovis - C vitamin bomba:
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Ciklus beállítása babavárás érdekében
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Könnyű módszerek a fogyás és az egészséges étkezés érdekében
- A műköröm okozta károkat, hogy lehet helyre hozni, mennyi idő amíg visszanyeri az egészségét a körmünk?