Mit tennetek ha mar nagyon el vagytok keseredve a munka miatt es a csaladod kezd szetesni? Hova menekulnetek el? (beszélgetés)
Keressétek más magyarok társaságát,vagy klubot,ahová összejárnak,és tőlük érdeklődjetek.Vagy más külföldi vendégmunkásoktól.
Menj be a könyvtárba,és kérdezd a könyvtárost,h nem tud-e munkaközvetítőt,ahová fordulhatnátok,vagy klubot,ahol a többi külföldi találkozik.
Azért több az állás, mert az ország legnagyobb települése, a legtöbb vállalkozással, munkaadóval :)
Illetve egy helyen több lehetőség koncentrálódik és relatív könnyebb, gyorsabb és olcsóbb is a közlekedés (Újpest és Csepel közötti x. 30 km-t is havi 10 eFt-ért lehet megtenni és nem is olyan vészes idő alatt, mert a járatok nem naponta 2-3szor indulnak).
Abban is vitába szállnék veled, hogy ugyanannyi a bérezés- rendszeresen nézek ingatlanárakkal, átlagfizetésekkel, munkanélküliséggel kapcsolatos friss felméréseket, számomra ezek alapján egyértelmű, hogy a fővárosban és az ország észak-nyugati részén, nagyobb városokban átlagosan valóban többet keresnek az emberek és átlagosan hamarabb jutnak munkához. (abban persze igazad lehet, hogy ÁTLAGOSAN- lehetséges, hogy a környezetedben te épp ellenkező EGYEDI példát látsz, ami látszólag ennek ellentmond)
Nem csak minimálbérben kell gondolkodni- azért az emberek többsége nem azt keres. Ha valakinek van szakképzettsége, tapasztalata, akkor jóval nagyobb eséllyel kap Budapesten munkát- vagy legalább több ajánlat érhet el hozzá.Alkalmi munkából, diákmunkából, közvetített munkából is lényegesen több van.
Az élet pedig nem drágább: a közműszolgáltatások árai már az egségesítés felé mennek (a víz köbméterében található 20 Ft eltérés pedig nem mérvadó egy családban)- telekommunikáció biztosan olcsóbb pl. napi szinten kínálnak egymás alá a szolgáltatók, míg esetleg egy kistelepülésen egyet lehet választani. Áramot pl. én rögtön 4-5 szolgáltatótól tudok vásárolni és az árak is különbözőek.
A vásárlást is lehet okosabban intézni a választék miatt (igaz, ehhez figyelni is kell)- de legalább a lehetőség adott, ha valaki élni szeretne vele.
Arról nem beszélve, hogy váltani, előrelépni, tanulni vagy továbbtanulni is sokkal több lehetőség van.
Nyitott szemmel járva, az előítéleteket sutba dobva igenis lehet a fővárosban élni. Ezzel nem azt hangsúlyozom, hogy a főváros jobb vagy különb a vidéknél- mert nem így van. Számos hátránya is van (élhetőség, esetleg zsúfoltság, környezeti terhelés stb.)- mindenki el tudja dönteni, hogy mit választ és a céljaiért mit képest tenni vagy miről hajlandó lemondani.
Abban természetesen igazad van, hogy ambíció, dolgozni akarás és szakképzettség nélkül az ember mindenképpen rosszul jár- ez viszont nem földrajzi kérdés.
Szép napot.
koszonom hogy meghallgatatok es ha valaki meg biztatni akar akkor nagyon jol jon!!!!!es mindent elkovetek majd hogy jo legyen!!!!
koszi megegyszer
A munkaadok nem olvassak a hirdeteseket, nektek kell a munkaadohoz menni allast kerni, ok nem fognak felhivni, hogy ajanlatot tegyenek nektek, hiszen napjaban 100-an kopogtatnak naluk olyanok, akik oda is mennek, nem nekik kell keresgelni hirdetesben.
Inkabb ti olvassatok az osszes ajanlatot!
Mondja meg valaki ezek utan, hogy kulfoldon jobb... Ezert volt ertelme, mi? Basszus, en errol beszelek, amikor ismetlem folyton, hogy Magyarorszag az utso olyan orszag, ahol meg az emberek feneke ala tolnak mindent, az egeszsegugytol a gyesig, a munkanelkuli segelytol a kulonbozo segelyekig!
Szerintem valahogy vegezd el azt a tanfolyamot, ha torik, ha szakad, en kenyeren es vizen is elnek, ha errol lenne szo! Minden orszagban ertekelik (sot, szinte csak azt ertekelik), ha az o sulijukat vegzed el, az o nyelvukon, az o allampolgarjaikkal mered ossze magad, es igy bizonyitasz. Ez legyen a prioritas. A paroddal tartsatok ossze, vegyetek egy nagy levegot, es menj el arra a tanfolyamra! Utana jobb lesz. Carabb mint most, ugyse lesz, azt hiszem, 4 munkanelkuli 1 csaladban az abszolut tehetetlenseg valahol, bizz magadban, hogy meg tudod csinalni:) amugy meg legkozelebb tegyel felre valamit ilyen idoszakokra!
Olaszországot most nem ajánlanám és tudom miről beszélek.
A kemény fizikai munka pedig egyáltalán nincs megfizetve a rengeteg külföldi munkavállaló miatt.
...most láttam a 2. kiírásodat Kérdező.
Szóval a helyzet az, hogy munkanélküliek vagytok?
A boldogság bárhol lehet, de az alapvető szükségletekhez pedig pénz (jövedelem), illetve lakhatás kell és még csak ezután jönnének az egyéni igények.
Nem feltétlenül értek egyet azzal a hozzászólóval, aki szerint csak a külföld a megoldás. Mondom ezt úgy, hogy 2 nyelven beszélek igen magas szinten, illetve a férjem is külföldi. Mégis hiszem és látom is, hogy azért itthon is lehet boldogulni (azt pedig tudom, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés). Nyelvtudás nélkül különösen igaz ez, nekem eszem ágába nem jutna elindulni anélkül sehová.
Merre éltek? Esetleg szóba jöhet, hogy nagyobb városba, fővárosba vagy azok közelébe költözzetek? Vannak esetleg rokonok jobb munkalehetőséggel kecsegtető településen, akiktől ÁTMENETILEG vagy kis fizetségért lehetne lakhatást kérni?
Milyen végzettségetek van? Vállalkozás jöhet szóba? Mennyi idősek vagytok? Vannak gyerekek, akikről gondoskodnotok kell?
Esetleg valamilyen állami/önkormányzati/segély szervezeti támogatás? Mindent kihasználtatok? Tudod mikre vagytok jogosultak?
Mit jelent neked a boldogság? Anyagi biztonságot és még...?
...még több infót kérünk.
Nem menekülnék sehova, viszont nekilátnék a problémát megoldani.
Kérlek írj még arról, hogy konkrétan mi a gond a munkával és a családdal, mert ebből nagyon sok nem derül ki.
Édesanyaként, felelős munkával azért azt is el tudom képzelni, hogy egy kollega viselkedése vagy egy új főnök teszi pokollá újabban a napjaidat- én ebben a helyzetben nem menekülnék a bizonyalanba, hanem megoldanám kommunikációval, esetleg áthelyezéssel... akinek családja van, az talán higgadtabban tudja kezelni ezeket a munkahelyi szurka-piszkákat is. Dühből felmondani, érzelmektől (túl)fűtötten reagálni munkahelyi szituációban szerintem nemcsak felesleges, de haszontalan is.
Vagy a probléma inkább anyagi jellegű? Ami érezteti otthon is a hatását? Esetleg kevesebb a bevételetek, mint a kiadásotok, adósságspirálban vagytok és ez folyamatos veszekedést generál otthon?
Ha leírod a kiadásokat/bevételeket talán tudunk spórolási tippeket adni stb.
A menekülés nem oldja meg a problémát, akármi is az.
Ha egy kis nyugalomra vágysz, hogy összeszedd a gondolataid és valamilyen megoldást kiötölhess, akkor maradj fenn éjszaka. Nekem ez be szokott jönni. Megvárom, míg a kisfiam elalszik- csendes legyen minden.
Ez semmibe nem kerül- és ha éjjeli bagoly típus vagy, akkor egy tea mellett le tudsz ülni gondolkodni.
Ha számítasz a konkrétabb véleményünkre, írj te is többet a helyzetről.
Minden jót.
Részben egyetértek, de talán kicsit empatikusabban is fogalmazhattál volna ...
Kitartás! Próbálkozz, beszéld meg a Pároddal - milyen jó, hogy nem vagy egyedül! -, és döntsetek megfontoltan! Sok sikert! :)
Mivel minden belőled indul ki, mehetsz bárhova, sehol sem fogod megtalálni a helyed amíg nem változtatsz a gondolkozás módodon. Szerintem ezt fogják neked sokan írni, legalábbis bízok benne és igen jól írják majd. Tehát maradj és nézz szembe a problémáiddal ott ahol most vagy.
Viszont ha végképpen nem megy ha tudod a nyelvet, irány külföld.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Tanácsot szeretnék kérni! 6 éves lányom retteg oviba járni.El vagyok keseredve:(
- El vagyok keseredve.... Válás?
- A kisfiam 3 éves és még nem beszél..el vagyok keseredve...
- Nagyon el vagyok keseredve
- El vagyok keseredve