Mit tennél, ha egy rokonnal olyan a viszony, hogy lagziba nem hívod meg, de emiatt más rokonok orrolnak? (beszélgetés)
én simán megmondanám nagyanyámnak, hogy ha tovább ugrál, ő se jöhet. (köcsög vagyok, tudom)
én akarom jól érezni magam, és nem kell oda pampogni meg levegőt rontani senki.
A kedves mama akkor is így védené,ha tőle nyúlta volna le a pénzt?? És még egy kérdés:amikor sír Neked,h hívd meg,akkor mit hoz fel a mentségére?
Én akkor sem hívnám meg,ha visszaadja a pénzt.Ezekután nem tudhatnád,melyik rokonod pénze vádorolna a zsebedbe.Ami nyilván ebből a szempontból mind1 is,de az,h visszaadja,még nem biztos,h a menyasszonytánc után nem lép le rögtön...érted....
Csak tudod, mindenhogy szar:
1) Nagybácsi ott van, röhög a markába, mami elégedett, de az ifjú párnak savanyú a szájíze a lopós rokon miatt
2) Nagybácsi nincs ott, a családot nem zavarja, mami bőg, mintha temetésen lenne, és az ifjú párnak megintcsak savanyú a szőlő
Nem jó ez sehogy sem...
Okés, akkor ultimátum:
Ha nagybátyó saját, munkával keresett pénzből visszaadja a lóvét, jöhet.
És ezt mondd el a nagymaminak, és azt is, hogy ne próbáljon okoskodni meg ügyeskedni, mert nagyon jól tudja mindenki, hogy milyen sok munkával lehet összeszedni ennyi pénzt.
És ha tényleg jófej akarsz lenni, annyi engedményt később még tehetsz, hogy akkor is jöhet, ha csak egy része, mondjuk a fele, vagy a harmada van meg a lóvénak, mert akkor legalább már látod, hogy tényleg nemcsak nagymamit érdekli ez a szégyen, hanem a fiacskája is változni akar...
De ezt ne mondd el neki előre!!!
na jól van megyek, látom mindenki azon az állásponton van hogy maradjin csak otthon az a féreg, én meg majd valahogy tullépek rajta hogy mamám totál kizsigerel a bőgésével.
szép napot
én hamar tuleszem magam rajta csak anyámat sajnálom, mert egy életen át ő fogja hallgatni mamától, hogy nem hivtuk meg a testvérét.
meg azért sz.r nekem is, mert olyan mintha temetésre készülne nagyanyám, aki amugy imádok,és nem tudom hogyan tudnám a tudtára hozni, hogy nehogy már ezt a napot feláldozzam az ő fiacskája kedvéért.
Nem értek egyet.
Ez nem egy családi ünnep, ahol mindenkinek ott a helye. Ez szerintem annak a két embernek az ünnepe, akik összekötik az életüket és ezt azoknak a társaságában teszik meg, akiékben akarják.
A rokonait az ember nem válogathatja meg, de ettől függetlenül nem kötelező meghívni őket.
sztem
a legjobb ötlet!!
Hívd meg és 750000-et kértek nászajándékba :-)
ja, azt leszámitva nincs. de amugy meg érdekes a dolog mert mamám ugye tüzön vizen át őt védi de pl nagybátyámék nem jöhetnek karácsonykor mamámékhoz mert tatám évekkel ezelőtt ugyan igy járt velük és kitiltotta őket a házból. Mama akkor is a saját pénzéből adta oda tatának amit a fia ellopott,és azt hazudta hogy ő küldni.
Amugy velünk is ez volt, csak hát szépen megmondtam mamának, hoyg vigye csak vissza a pénzt a bankba mert ha a fia vissza akarja adni madj ő visszaadja, nehogy már ő fizesen helyette. Persze a fia sose jött a pénzzel :)
Szia!
Az én dédimamám azt mondta hogy nem jön el az esküvőmre, ha nem hívom el a többször börtönben csücsült, hülye unokáját. Az ő kedvéért elhívtuk, szerencsére nem csinált semmit. Nem ivott hozzá eleget... De az én dédim már 82 éves volt akkor is...nem tudtam nem megtenni a kedvéért.
*jav.
oknál fogva,... neki
a kedves mama nem azért bőg naphosszat, mert e nem akarod meghívni a kicsi fiacskáját, hanem azért, mert mit szól hozzá a falu/rokonság! Még kiderül valami!
Ezt dörgöld az orra alá.
És kérdezd meg, ugyan milyen okknál fogva bocsátotta meg nei, hogy ennyi lóvét lopott tőletek? És ha tud egy észérvet is, személyesen viszed neki el a meghívót.
ne haragudj de én még mindig nem értem, hogy itt mi a kérdés....
A nagymamádat értem, meg minden, de ezzel elb@szni a napot..kár lenne érte.
Nehéz lehet, de ő most nem az eszével gondolkodik, hanem a szívére hallgat.
Az okés, hogy ez egy családi ünnep és mindenkinek ott a helye, de vannak szituk, amikor ez nem lehet így!!! És a ti esetetek pont ilyen!!!
Amúgy, a lopást leszámítva van egymással valami bajotok?
De most komolyan, lenne pofája elmenni?
A családom szeme elé sem mernék kerülni addig, míg vissza nem adom a pénzt, nemhogy még lagziba menni...
szóval akkor ne is figyeljek oda mikor mamám nyavajog, majd tullesz rajta?
olyan rossz mert azt hittem szeret de miota tudjuk hogy lagzi tökre megváltozott és szinte már én vagyok a legrosszabb neki a világon. Borsózika hátam ha csak rágondolok erre az egészre.
Még én vagyok a rossz a szemében,főleg, ugyhoyg eddig midnen héten többször mentem hozzá most meg nem is kiváncsi rám.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek bunkóság leállítani a karácsonyi ajándékozást mondjuk távoli rokonnal?
- Felvennéd olyan rokonnal a kapcsolatot, akivel eddig nem volt?
- Szexelnél távoli rokonnal?
- Vesztél már úgy össze rokonnal, hogy az többet látni se akart?
- Zsarnok rokonnal egy fedél alatt.... mit lehet tenni?
- Kiskorú gyermek, rokonnal miképp mehet nyaralni külföldre?