Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :) (tudásbázis)
Köszönöm mindenkinek. :) Ma okosan alig ittam, meg is van a böjtje. Hihetetlen mennyire befolyásolja a vizesedést a folyadékbevitel. Kb. 2 litert iszom meg egy nap, ha odafigyelek, holott 2-3 liter lenne a normális. Ha belegondolok, hogy szoptatáskor 3 liter a minimum... :)
Remélem Ti is jól vagytok!
ez fura, nálam pont fordítva volt. akkor kezdett vizesedni, ha nem mozogtam eleget.
10 napja szültem, a bokám karcsú : )
Halihó
Én is hasonló cipőben járok, a doktorbácsim (nem a nőgyógyász) mondta, hogy a vérnyomáscsökkentők miatt dagad a lábam. Én nem nagyon tudok mit tenni ellene, néha meg merek inni egy-egy csésze csalánteát, kicsit enyhít, de nem merek sokat, nehogy a magzatvíz rovására menjen. MOndjuk nekem könnyebb, mert 36+5-nél tartok..
A lányomat októberben szültem, nagyon jól tudom, milyen pocsék 40 fokban akkora bokával közlekedni, mint terhesség előtt a térdem volt... ;)
Amúgy pocsék egy dolog mindenhogy és mindenkor, de mikor végre az ember lánya a kezébe fogja azt a kis csöppséget, na, az a pillanat feledtet minden kellemetlenséget és ha véletlenül eszébe is jut, jót röhög rajta... :D
Nekem nem terhesség alatt vizesedett be, hanem szülés után. A frász tört ki rajtam, mikor másfél nappal a szülés után reggel nem fért bele a lábam a papucsba (tépőzárt nem lehetett olyan szélesre nyitni). Zokniba közlekedtem a kórházban... A lábfejem meg a lábszáram mint egy elefántté. Az ápolók mondták, hogy ez természetes. Én még senkitől se hallottam a környezetemben, hogy ilyen lett volna a lábuk szülés UTÁN. Szerencsére fél nap alatt helyrejött.
Én is úgy tudom, hogy felpocolás segít ellene, meg a séta.
- a vízhajtó teák stb tilos.
- só mentes élet,
- ha ülsz ne lógasd, mindig rakd fel
- ha kevesebbet iszol attól nem lesz jobb
- úgy tudom tilos maszírozni
Nekem mindkét gyerkőcnél hatalmas volt a lábam, mint egy elefántnak :)
Molyka!
Nagyon édes a picúrka!!!
Azt tudjátok, hogy mit őrizget a lábacskái között? :)
Hát, marha nagy öröm lehet így tél vége felé, ha menne a dolgára és nem tudja felvenni a cipőjét... :(
Jajj, én is szívni fogok ezzel nyár elején, de akkor azért jobb, mert papuccsal könnyebb...
Felejtős, inkább náthára ajánlják.
De pl.:
Csalánlevél (Urticae folium):
Hatása:enyhe vízhajtó, mérsékelten fokozza az anyagcserét.
Belső használat
Enyhe vizelethajtó, székletfogó, vértisztítóként használják. De reuma, köszvény és krónikus bronchiteisz esetén használatos.
Külső használat
Rosszul gyógyuló sebek, fekélyek kezelésekor borogatószerként kiváló.Klorofil, pantoténsav, kovasav, A-,C-,vitamin tartalma miatt hajápoló szerekben is használatos.
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Mit tehetnék még?
- Mit tegyek, hogy ne vizesedjen a fal, ne párásodjon az ablak és ne penészedjen minden? Szavo sprayt használok, de hetente kell, az a baj.
- Lassan három éves lesz a kislányom és sajnos egyre türelmetlenebb vagyok vele ami iszonyatos lelki teher számomra. Mit tehetnék?
- Kismama diéta. Fogyjunk lassan de biztosan szoptatás mellett.
- Lehetséges-e, hogy a vegyes étkezéstől vizesedjen az ember lánya?