Mit tegyek? Mit mondjak neki? SOS fiús anyukák (beszélgetés)
Fiús nővér vagyok:D nem baj? és dolgoztam suliban...
a fekete pont kell,illetve vmilyen szintű jelzése annak,h nem helyes a viselkedése.A többi gyerekhez képest!!
nem zárhat be senkit a wc-be,és nem szoríthat(vagy..kényszeríthet..na,nem találok jobb szót) rá senkit,h őt nézegessék.ezt kellene neki elmagyarázni.
És azt is,hogy ha iylesmit játszanak,hogy mutogatós,vagy bármi fütyielőszedőst,azt inkább egyedül csinálja,vagy csak azzal ,akivel megbeszélték,h mindketten akarják.
A szexuális felvilágosítás valamilyen szinten már megtörtént, a fiú és lány közti különbség világos neki, mivel van 3 húga, ebből kettővel szokott együtt fürdeni....
Hát, örülök hogy viszonylag pozitívan álltatok hozzá, valamilyen szinten én is gondolom, hogy életkori sajátosság.
Amúgy ki nem néztem volna soha a fiamból, ő eddig -isk.kezdés- kimondottan szófogadó visszahúzódó jól nevelt gyerek volt.....
Szerintem semmi baj nincs a fiaddal,csak többet kell vele beszélgetni.
De a pedagógus is választhatott volna mást pl.a megbeszélést a gyerekkel.Akkor és ott.Nem rápirítani kell,sopánkodni mit csinált,beírni, hanem megmagyarázni miért helytelen ez a viselkedés és lehetőleg úgy,hogy meg is értse!
Nem elvetemült bűnöző a gyerek.Én a beirogatással sem értek egyet.Nekünk is volt ilyen tanító nénink.A gyerek komolytalanul fogadta a 25-ik beirást.Igaz,mi is untuk,hogy naponta beirták,hogy a gyerek a folyosón szaladt.
ez egy életkori sajátosság, és ezért nem értem a tanító néni hozzáállását. Annélkül, h elmagyarázna a gyereknek dolgokat, csak büntet.... A szexuális felvilágosítás elkezdése a szülő dolga, de azért csak mondhatott volna a tanár vmit a gyereknek.
Ilyet amúgy mi is csináltunk, pont ennyi idősen. Előtte, nagycsoortosan meg ment a "muti meg, neked mid van, megmutatom cserébe, h nekem mim van" dolog.
A megoldás valóban az, amit már írtak, hogy tisztázni kell a fiaddal, hogy mit szabad és mit nem, az iskolában milyen viselkedést várnak/vársz el tőle.
elég szomorú, hogy jókedvében másokat bánt....
szerintem a topikindító nem a feketepont miatt van megdöbbenve, hanem a fia viselkedése miatt!
és igen, valamivel jelezni kell a gyereknek, hogy ez nem megfelelő viselkedés. és a feketepont még mindig jobb mint egy osztályfőnöki (netán igazgatói) figyelmeztetés.
mert ha most nem "jelzik" ezt neki, később eldurvulhat a viselkedés, a helyzet, és az mindenkinek rosszabb lesz.
kérdezz rá a tenító nénire, h emlékszik-e még a pszichológiai taulmányíiból pszichoszexuális feljődésre, és vissza tudja-e vezetni erre a napokban történt sajálatos eseményre? Ha nme, akkor erőteljesen megkérdőjelezhető a szakmai hozzáértése.... Illetve kérdezd meg tőle, h melyik pedagógiai módszer része ezen eljárás, mely büntet 8magyrázat helyett) egy gyereket azért, mert az életkorának megfelelően viselkedik?????
És ha már a tanító néni nem tette meg, beszélgess el te a fiaddal arról, h mit illik, és hol, és mit nem. + meséld el neki, akár képekkel, h mi a külömbség a fiúk és a lányok teste között.
Jah, én lehet gonosz vagyok, de a tanító nénit is megkérdezném, h elfelejtette már, h bizony ő is volt ennyi idős?
Fiam 1. osztályos.
Ma fekete pontot kapott a következő miatt: mutogatta a fütyijét a wc-ben és bezárt 2 fiút. (Nem kulccsal, "csak" az ajtó elé állt)
Teljes döbbenetben vagyok.
Mit tegyek?
Megkérdeztem miért csinálta. A válasz: Mert jó kedvem volt. Na ezen megint lehidaltam....
Olvasni lehet csak később tudom, de a véleményeteket várom....
További ajánlott fórumok:
- Van egy pasi 2 napja ismizem.De iszonyat ronda, szombaton "talizunk"Mit mondjak neki hogy ne bántsam meg, hogy miért nem mentem el a talira?
- Lassan eljön az idő, hogy a fiam megtudja az igazat, hogy örökbe adtam . Előre látások és mit mondjak neki ha kérdez?!
- Mindig azt mondják, hogy mernünk kell valóra váltani az álmainkat. Épp csak nem merünk nekivágni... Veled volt ilyen?
- Kislányom felébredt és rajtakapott minket, most mit mondjak neki?
- Szerintetek mit mondjak neki, hogy megértse, nem akarok vele társalogni?
- Mit tegyek, hogy jó alvó legyen a kisbabám? Anyukák, van valami jó praktika?