Mit tegyek, hogy ne legyen lapos a hajam? (beszélgetős fórum)
Elküldtem priviben a nevét!
Örülök, hogy tudtam egy kicsit segíteni!
Remélem használni fog nektek is! :)
szia!
Ha megyek fodrászhoz akkor mindenképpen megemlítem neki a dolgot és kérek tőle tippeket.. Nekem meg az a bajom hogy elég sok hajam van viszont vékony szálú. Nem lett jobb a helyzet így sem amióta még a vállamig sem ér mert így hogy a tarkómnál vannak csak rövidebb tincsek és a többi részem meg egyforma így a tarkómnál mindig felemeli a végét vagy mi és a fejtetőmön meg lelapul:-( szóval nehéz eset...
Úgy is azért megyek majd fodrászhoz hogy valami formát csináljon neki csak hát most elég rövid így nem lehet túlzásba sem esni...
A citromléről már hallottam de még nem próbáltam:Viszont mindenképpen ki fogom próbálni:-)
köszi a tippeket:-)
írok privit mert érdekel az a sampon:-):-) úgyis lassan elfogy a régi:-)
Szia!
Igen, a fejtetőmre vágott rövidebb tincseket...megpróbálta úgy, hogy a hosszabb tincsek alá is vágott 1-2-t..(kevés hajam van, túlzásba nem lehet venni, mert megritkul nagyon)...
Így a rövidebb tincsek szárítás után megemelik a többit, mivel azoknak nincs súlyuk, így a súlya nem húzza le!
Ezt mindenképpen megéri kipróbálni, mert biztosan használ! Meg a fodrász is tud tippeket adni, vágni, hogy ne lapuljon le! Nekem sokat segített, hogy beszélgettem a fodrászommal és közösen találtuk ki, hogy mi legyen a legjobb!
Zsírosodásra:
Nagyon jó az, ha kicsit vízzel higított citromlevet (100%-os facsart, átszűrt) fújsz a hajtövedre! (bármilyen régi fújós üveg jó hozzá)
A citromlé C-vitaminnal látja el a fejbőrt, ezáltal sokkal egészségesebb és ellenállóbb lesz! Az egészséges fejbőr miatt pedig kevésbé hullik, zsírosodik és korpásodik...
Ezt naponta 2x-3x, ahogy eszedbe jut meg lehet csinálni!
Ez ilyen "házi nagymama recept", de tényleg hatásos, és ezerszer jobb, mintha vegyszereznéd!
Ezenkívül van egy sampon, amit nekem is most ajánlottak! 100%-ig adalékmentes, nincs benne se színezék, se illatanyag se szilikon és semmilyen olyan plussz anyag, ami káros lehet! Orvosok szerint nagyon sok embernél pont ezek miatt az adalékanyagok miatt kezdődik el a probléma a hajjal! (Am. olcsóbb is, mint a többi sampon!)
Én kb. 3-4 hete használom és sokat segített! (Alig zsírosodik a hajam, és hetekig nagyon viszketett a fejbőröm, azt is elmúlasztotta!)
Ha érdekel valakit, írjatok rám privát üzenetet! Nem akarom ide beírni a nevét, mert reklámnak minősülhet!
Am. nekem a festés is sokat segített a zsírosodáson! A festés ugye szárít, a zsíros hajnál ez még előny is!
Remélem tudtam segíteni!
Az én hajam hátközépig ér, göndör. De ennek ellenére a fejem tetején lelapul. Jevágatni nem szeretném, mert olyan marad, mint ha frissen dauerolt lenne.. A szárítást viszont nem viseli el a hajam, ugyhogy a "fejjel lefelé" szárítás nem lenne jó, hacsak nem csüngök lógva, míg meg nem szárad magától.
Van valami más ötlet?
én is hallottam több féle dolgot.de nem bízok az ilyesmiben.
A samponokkal is sokat kísérleteztem de egyik sem javított a helyzeten...Most zöld Schaumát használok de ez sem javít semmit a helyzeten.. Úgy látszik ehhez hozzá kell szokni.:-)
és pontosan hogy csavarod be?csak a tetejére teszel hajcsavarót?
Nekem teljesen egyenes szálú a hajam és ez is gond..
szia én is ezzel küzdök. Amikor hátközépig ért a hajam akkor még rosszabb volt a dolog.. Most nem ér még a vállamig sem de a hajtövemnél mindig rálapul a fejemre:-( Semmi tartása.. Igaz most teljesen egyformára van vágva és lehet hogy ez is gond. viszont a tarkómnál vannak rövidebb szálak.
Neked a fejtetődre vágott rövidebb tincseket?
Szia!
Ezzel én is sokáig küszködtem! Hosszú, kevés, vékonyszálú hajam van, ha lelapul iszonyúan néz ki!
A fodrászom azt tanácsolta, hogy felülre rövidebb tincseket vágjunk, így azok megemelik a többit!
Nálam ez bevállt...
Továbbá egy tipp a hajszárításhoz:
Hajhabozd be a hajad, a hajtöveknél, majd úgy szárítsd meg, hogy a fejedet lefele döntöd. (remélem érted, nem igazán tudom jobban megfogalmazni)
A hajhabnak és a rövidebb tincseknek köszönhetően a hajszálak megemelkednek és nem fog lelapulni...
Lehet fixálni hajlakkal is, de tapasztald ki, hogy mennyi fixáló anyagot bír el a hajad! Ha túl sokat teszel rá a plussz anyagok miatt nehezebb lesz a hajad és lelapul..
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy a skype beszélgetésnél ne legyen ott a párom anyukája?
- Mit tegyek, mi legyen...? :(
- Mit tegyek, hogy napközbeni elalvás ne egy cirkusz legyen?
- Szülés után mit tegyek, hogy lapos legyen a hasam?
- Szőkére festett göndör hajam van és tönkrement, nem akar nőni. Mit tegyek, hogy hosszabb legyen és ne kelljen mevárnom, míg lenő a festés?
- Mit tegyek, hogy ismét szép szőke legyen a hajam?