Mit tegyek, ha nagyon fáj a derekam mosogatás közben? (tudásbázis)
Fájhat a derék és a láb nyavalyakórság betegség miat
de
rosszul vannak tervezve a konyhabútorok, különösen a mosogatóknál
Tudniillik, aki elötte áll nem fér be a lábfeje a mosogató "alá". Ugyanezért épitik normálisan a birkolt fürdőkádaknál a "belépőt", tehát az ember lábfeje befér a kád alá, nem kell kicsit környedni ami rosszabb a hajladozásnál
Tessék átápittetni a mosogató szekrény/pult alját és jobb lesz a testtartás
Nem átlagos vagy, hanem túl magas. A mosogató hivatalos magassága (85 cm) alacsony neked, plusz a mosogatómedence alja még lejjebb van húsz centivel.
Tehát folyamatosan görnyedten kell állnod ill. dolgoznod, mindig ugyanabban a testhelyzetben. Azt nagyon nehéz kibírni.
Esetleg próbálj meg egy magas bárszéket beszerezni, de azt meg nem lehet elég közel tolni. Háromlábú magas laborszéket esetleg.
De a legjobb megoldás szerintem a mosogatógép.
166cm vagyok. Átlagos mosogató magasság mellett szintén fájt a derekam. Aztán készült az új konyhabútor és teljesen véletlenül kicsit magasabbra sikerült, mint a szabvány...szerencsére, mert azóta semmi ilyen panasz nincs! :) Imádok ott mosogatni. :)
A szabvány mosogató magassága: 85-95cm.
A mienk nem sokkal lett magasabb: 103 cm.
Felüdülés... :D
Tuti nem a magasság a gond, mert én is így voltam éveken át, pedig csak 153 vagyok.
mosogatógép
Mosogatógép, férj, gyerek... és akkor nem kell mosogatnod! :)
Boldog Új Évet!
Gerincprobléma.
Megoldás: feltárni az okot. Addig is gyógytorna, ami napi 15 perc alatt csodákra képes.
Mennyien vagyunk ugyanevvel a gonddal:(((
Én sokszor beroggyantom a térdem kicsit,h ne kelljen hajolnom,(így a combomat is erősítem)-ezt elég sokáig képes vagyok csinálni,..másrészt a derekamat tartom egyenesen,ez segít.Néha kicsit jó homorítani ha fájást érzek.
Amúgy a mosogatót kéne megemelni,vagy az aljzatot lejjebb vinni,de hát egyik sem valósítható meg:))
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az apósommal ha nagyon megkívánt engem?
- Nagyon fáj a derekam, szülés után vagyok több mint 1 éve. Korábban már próbáltam tornázni, de akkor kezdett el fájni. Mit tegyek?
- Nagyon úgy tűnik, hogy becsípődött a derekam, szerintetek mit csináljak, hogy minél hamarabb elmúljon?
- 28 évesen most kezdtem el járni gerinc tornára, mert sokszor fáj a derekam és nagyon rossz testartásom van, ilyen korban segít még a torna?
- Elkezdtem tornázni Réka dvd-re. Nagyon jó, viszont megfájdult (szerintem)tőle a derekam.
- 3.babát várom és nagyon fáj a derekam, mitől lehet?