Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit tegyek? 2 napom van dönteni.. (továbbtanulás) fórum

Mit tegyek? 2 napom van dönteni.. (továbbtanulás) (beszélgetés)

szept. 4. 14:55
Hogyan döntöttél?
25. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 2. 15:08

Már a bejegyzésből érezni, hogy ott legmélyen már döntöttél a B opció mellett.

Ha már felvettek a nappalis egyetemi szakra, akkor iratkozz be és kérj rögtön halasztást ha lehet.

Aztán csináld a levelezőt és dolgozz!

Ezzel nyersz egy kis időt és lehet, hogy lesz egy munkahelyed (edzőterem), ahol nappali oktatás mellett is dolgozhatsz majd 4-6 órát.

24. Kacsahercegno (válaszként erre: 21. - Channa*)
szept. 2. 14:15
Azért nem minden személyi edző merül ki ennyiben, plusz sok ember egy súlyzót nem tud magától felemelni, mert egyszerűen azt se tudja a teremben, hogy merre van arccal előre. Lehet, hogy te úgy születtél, hogy mindent tudsz, és minden jól megy, de van akinek szüksége van rá, hogy az edző ott álljon mellette, megmutassa, hogyan kell helyesen végezni a gyakorlatokat, segítsen kivitelezni, és ne menjen kárba az a másfél óra amit a teremben tölt, azért mert egyedül el lenne veszve a gépek közt, meg aztán ott vannak azok akik versenyre készülnek, nekik is jól jön, ha "kívülről" irányítja valaki a felkészülésüket.
23. Anyagi
szept. 2. 14:05

13-mal értenék egyet!

És igen, a személyi edzőnek leginkább pszichológusnak kell lennie, aki pátyolgatja, erősíti az elfáradó ügyfelek lelkét!

De az is lényeges, hogy ha lány vagy, előbb utóbb családra fogsz vágyni. Ezt időbeosztásban sem lehet a délután ráérő ügyfelek mellett csinálni.

És az is igaz, hogy mihez fogsz kezdeni 40 után???

22. Enissa (válaszként erre: 21. - Channa*)
szept. 2. 13:54

"Sosem jártam személyi edzőhöz és én nem is mennék. Én tudom magamtól is, hogy mit kell csinálnom és ennem;)

Ezért sem értem, hogy ilyen mondvacsinált szakember minek?"

Amíg nem mentem edzőterembe, ezt gondoltam én is.

Csak pillogtam az első alkalommal, hogy baccus mindjárt belehalok, pedig csak felmérte a fizikai állapotomat.

Pont azért kell egy jó edző, tréner, hogy a korodhoz, az egészségedhez tudjon beállítani edzési tervet.

ehhez viszont szerintem elengedhetetlen, az egyetemi tudás.

Le mehet egy szívbeteg is edzeni, vagy egy túlsúlyos, észnél kell lenni mit, és mennyire terhelhet le a kuncsaft.

21. Channa* (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 2. 13:15

Sosem jártam személyi edzőhöz és én nem is mennék. Én tudom magamtól is, hogy mit kell csinálnom és ennem;)

Ezért sem értem, hogy ilyen mondvacsinált szakember minek?

Igen a gyógytornászra és masszőrre mindig szükség van, és magánvállalkozóként lehet keresni bőven.

Van barátnőm, aki bőven 40 felett tanulta ki a masszőrködést és 1-2 év alatt hatalmas ügyfélköre lett.

Az első fél évben még mással egy üzletben volt, dél év után megnyitotta a sajátját és akár éjjel-nappal melózhatna.

A gyógytornász annyival jobb, hogy nem kell üzletet fenntartani feltétlenül, hanem lehet házhozjárósan csinálni.

20. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 2. 12:54

Én tuti nem lennék személyi edző. Bizonytalan a bevétel, és ráadásul nem nyugdijaskorig végezhető. 40+os nőt (feltételezem hogy nő vagy) ritka kivételtől eltekintve választanak személyi edzőnek.

Helyedben elvégezném a gyógytornász szakot, szereznék diplomát. Azt is lehet végezni vállalkozásban és jó ügyfélkört lehet kialakítani. Megfejelném egy masszőr tanfolyammal aztán hajrá.

19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Channa*)
szept. 2. 12:21
Igen, a rossz edzők pontosan ezt csinálják, sajnálom, ha ez a tapasztalat. Pont ezt szeretném megtörni.
18. Myra (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 2. 11:53
Gondolkozz el azon amit írok. Most válaszd a 2 éves levelezőt és lesz egy szakmád amit szeretsz és ebben dolgozhatsz tovább. Közben tegyèl félre pénzt , gyűjts és utána menj egyetemre. Az én volt férjem is ezt csinàlta, 3 diplomája van. Mint személyi edző, tudsz időnként munkát vállani majd ha szükséges egyetem mellett is.
17. Channa* (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 2. 11:53

"Az edző szak egy sportedző, ami külön testépítés-fitnesz irányba megy el. Vannak vendégeid, akiknek a céljuk az, hogy jobban nézzenek ki, röviden ennyi."

Igen egy edző ér valamit, a személyi edző semmihez nem ért.

Csak hajtogatja, hogy egyél rizst, túrót és csirkemellet, naponta * és gyere hozzám, csináld a gépekkel, amit mondok.

Nem tudom, hogy nézel ki, de ha nem vagy elég izmos és sportos, akkor szerintem nem lennének vendégeid sem. Én tuti, hogy nem egy tramplihoz iratkoznék be.

16. Szegfűrózsa (válaszként erre: 13. - Liliom10)
szept. 2. 11:03

"...gyógytornászokra óriási szükség van." - IGEN.

A fizetésük alkalmazottként nem valami elégséges fészekrakáshoz. TB-re se lehet mindenkinek bejutni terápiára.

A privát gyógytornát pedig a rászorultaknak csak a kis töredéke tudja megfizetni. Ráadásul még azzal a kiegészítő fizetéssel sem lehet lakásra összegyűjteni...

Így nincsenek is kellően rehabilitálva a betegek.

15. zolo
szept. 2. 10:44
Szerintem B opciót válaszd. Azt írod nem akarsz kórházban betegekkel dolgozni. Személyi edző pedig szívesen lennél. Attól jobb nincs amikor valakinek a hobbi a munkája. Egy diploma miatt nem lesz senki boldogabb ember.
14. 94a06e9696 (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 2. 09:58

Ezzel egy probléma van, sokkal több az edző, mint aki megél belőle. De a "megél belőle" nem jelent semmit, minden munkábóbl meg lehet élni, csak nem mindegy, hogy milyen szinten.

Ha hivatásként éled meg, akkor fogod legelőbb abbahagyni, mert lesznek elveid. Mikor te majd elmondod pl. hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy kb. elérje az adott célt, de ő ugye holnapra akarja, akkor át fog menni Pistihez, aki azt mondja, hogy 1 hónap. Szerinted, melyikhez fog menni?

Engem volt aki azért mellőzött, mert hát izomláza volt, és az rossz... Az átlag ember nem a realitást és a küzdelmet várja az edzőtől, hanem a megerősítést, de azt akkor is, ha nincs miért. Ha neked ez megy, akkor hajrá, én még a pénzért sem hazudtam sosem, szerencsére ezt megtehettem, de nem is állt szándékomban ebből élni, csak csináltam, mert szerettem...

Meghátrálni sokkal jobb, mint éveket tölteni valamivel teljesen feleslegesen, ha nem kell a végzettség, és ehhez nem kell...

13. liliom10 (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 2. 08:33

A gyógytornász végzettséggel dolgozhatsz, amíg bírsz, még nyugdíj után is, járhatsz házhoz magánbetegekhez.

A személyi edző szakmát meddig szokás folytatni ? Nem hiszem, hogy 50-60-70 évesek is dolgoznak ezen a területen.

Esetleg majd gyógytornász végzettséggel azt is elvégezheted, lesz 2 szakmád.Ha edzőként nem akarsz később dolgozni, ott a másik végzettséged, gyógytornászokra óriási szükség van. De most kell tanulni fiatalon !

szept. 2. 08:19
Tudom, hogy megragadtam a lényeget, de hogy lenne körülményes kiiratkozni? 2 kattintással bármikor leadhatsz egy kérvényt a neptunban, hogy kéred a jogviszonyod megszüntetését, és megszüntetik. Sőt, mondok jobbat, ghostolod az egyetemet és akkor is megszűnik automatikusan, igaz, csak 2 passzív félév után, de a kisujjadat sem kell felemelned.
szept. 2. 08:10

Uhh, megpróbálok válaszolni minden kérdésre, nem egyesével, mert akkor ezzel lenne tele az egész..

Szóval:

Maga a gyógytornász szakma érdekel és vonz, de csak amiatt, hogy jobb személyi edző legyek majd később.

#7 Nem attól leszek szar ember, hogy nincs diplomám, hanem attól, hogy elterveztem és végül meghátrálok..

Viszont Te teljesen jól megérted azt, hogy mi a helyzet mostanában edző téren. Egyszerre 4 embernek tartanak edzést, közben nyomkodják a telefont és rosszabb esetben még Ők is csinálják a saját edzésüket.

Mégis megélnek belőle.. Nem értenek hozzá, csak beszúrtak valamit, izmosabbak, mint egy átlag ember és bumm, ennyi elég is. Nem a sport szeretete hajtja őket, hanem a pénz.. Én ezt imádom, hivatásként élném meg. Akár ingyen is lennék személyi edző valahol. Értek is hozzá, sokkal jobban, mint az itthoni személyi edzők 99%-a, ezt lemerem fogadni.

Minden nap szinte a teremben vagyok, és látom mik mennek, borzalom. Amikor van 6 személyi edző a teremben és egy random gyerek inkább tőlem kér segítséget, na ott azért elszoktam gondolkodni..

Igen, ezt a tervet rebesgetem most magam előtt..

Azért 2 nap, mert ennyi idő múlva lesz a beiratkozás. Ha beiratkoztam, onnantól kezdve nagyon nagyon bonyolult és körülményes, hogy kiiratkozok. Így csak írok egy emailt, hogy nem kezdem meg az egyetemet és kész.

Eddig dolgoztam, de utálom a szakmám. Rendszergazda vagyok, az egész informatika nem vonz, nem tudom elképzelni magam ebben..

Az edző szak egy sportedző, ami külön testépítés-fitnesz irányba megy el. Vannak vendégeid, akiknek a céljuk az, hogy jobban nézzenek ki, röviden ennyi.

szept. 2. 07:57

Miért csak 2 napod van?

Miért most kell döntened?

Szerintem azért volt ennél egy kicsit több időd is, azaz nem most kellene erről döntened.

Tehát, az egyetemre felvettek. Ezek szerint nappalira.

Ha így van, akkor menj egyetemre. Ez nem fizetős? Nincs tandíj? Ha van azt ki fizeti?

Egyetem mellett is lehet dolgozni. Esténként vagy hétvégén. Nem teljes állást kell vállalnod, hanem olyat, amiből van egy kis bevételed, hogy annyival kevesebb legyen a szüleid kiadása. Egy Mekiben simán lehet vállalni ilyen munkaidő beosztással melót.

Mondjuk azt sem értem, hogy miért 21 évesen kezded az egyetemet, eddig mit csináltál?

És miért nem levelezőre jelentkeztél, ha tudtad, hogy dolgozni szeretnél...

Én ezeket a 2 éves képzéseket, nem tartom semmire és a munkáltatók többsége sem. Még sosem ismertem olyan embert, akik az így szerzett szakmákkal tudtak volna dolgozni.

Ráadásul ez az edző szak is mi? Milyen edző leszel, ha elvégzed ezt a 2 éves? Konditeremben személyi edző? Lehet, hogy csak szerintem olyan szakma ez, mint az influenszerkedés vagy a vloggerkedés?

9. srcrss (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 2. 07:43
Szép tőlük, hogy így állnak hozzá. Szerintem válaszd az egyetemet.
szept. 1. 23:53

Mindkét oldal mellett kaptál érveket. És mindenkinek igaza is van, pont ezért nem tudsz dönteni te sem.

Mi lenne, ha megcsinálnád most ezt a két éves levelező képzést. Közben dolgozhatnál, lenne pénzed és a végén egy végzettséged.

Utána, 23 évesen még mindig nem késő elkezdeni egy egyetemet. De munka mellett, esti vagy levelező képzésen (amúgy is persze) tényleg csak olyat érdemes, amihez kedved van. De lesz két éved kitalálni, mi legyen az.

Na ez is egy tanács volt a sok másik mellett, nem biztos, hogy a legjobb.

7. nyuszko0072 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 1. 23:20

Szerintem elég fura elképzelés, hogy attól leszel szar ember, hogy nem végeztél egyetemet.

Ha gyógytornász nem akarsz lenni, akkor teljesen felesleges elvégezni, a jó edző képzésekben nagy hangsúlyt fektetnek az anatómiára, tehát ezért nem kell plusz egy képzés.

Egyébként meg egy rendkívül híg szakma az edzőség, rengetegen vannak, és elég kevés amelyik ér is valamit, olyan, mint a körmösök/pillások, Dunát lehet rekeszteni vele.

Mondom ezt úgy, hogy a végzettségem testépítő szakedző, de már kb. 15 éve nem dolgozom benne, mert az előre haladásod nem tudásalapú, hanem teljesen más. Nagy nevek is mondanak olyan marhaságokat mind az edzéssel, mind a diétával kapcsolatban, hogy kis híján lefejelem az asztalt, és értetlenü hallgatom, hogy ezt most komolyan gondolta?

Persze ha ez a szíved vágya, akkor hajrá, de ezért kár az egyetem :)

viszont sok helyen még azt is mondhatjuk, hogy mindegy milyen, ha diplomás vagy előnyt élvezel...

szept. 1. 22:36
Nem tudom, hogy mennyire telített a szakma, mennyire könnyű elhelyezkedni, de szerintem jobbak lesznek a lehetőségeid, ha valami pluszt is tudsz majd nyújtani. Ha a szüleid tudnak segíteni, te pedig szívesen elvégeznéd az egyetemet, akkor nem kellene 1 évet halasztani. Felvehetsz diákhitelt és ott lesz a nyár is, amikor tudsz majd dolgozni.
szept. 1. 22:03

Annak idején az én szüleim se tudtak sokat segíteni anyagilag, mégis rábeszéltek az egyetemre. Fölvettek, nagyon kevés pénzem volt, de nem érdekelt, csak a jövőm ! Jól tettem, jól döntöttem.

A gyerekeim amikor tudtak, vállaltak valami munkát, de nem volt rendszeresen, és több pénzt akartak maguknak, ezért vettek föl diákhitelt. Később ( egyetem után) visszafizették.Mindkettő diplomás, jó állásuk van.

A helyedben gyógytornásznak jelentkeznék.Van ismerősöm, aki munka mellett vállalt pár magánbeteget, akikhez házhoz ment, jó fizetéskiegészítést jelent.

4. xochipilly (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 1. 22:03

Nagyon szép tőled, hogy dolgozni akarsz, sok korodbeli vagy idősebb pofátlanul eltartatja magát a szüleivel, közben ideje és lehetősége is lenne dolgozni.

Ha nincs kedved a gyógytornász szakmához, szerintem ne erőltesd csak azért, hogy legyen diplomád.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Trapiti)
szept. 1. 21:37

A szüleim nem szólnak ebbe bele, azt szeretnék, ha azt csinálnám, amit én akarok, nem akarnak befolyásolni.

Jövőre megpróbálnám a gyógytornászt, viszont levelezőn, hogy legyen időm dolgozni.

2. trapiti (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 1. 21:19
Mit mondanak a szüleid? A gyógytornász egy sokkal komolyabb végzettség. Szülőként én mindent megpróbálnék hogy hozzásegítsem a gyerekemet egy jobb diplomához, és örülnék ha elfogadná a segítséget.
szept. 1. 21:14

Sziasztok! Egy kis problémába ütköztem, és tanácsot szeretnék kérni. Megpróbálok rövid és lényegretörő lenni.

A fő terv: személyi edző szeretnék lenni.

A opció, nappali tagozat egyetemen, gyógytornász, viszont nem tudok dolgozni mellette, mert semmi időm. Ezt ma tudtam meg, minden nap szinte 8tól 4ig suli, a bejárás 50km vonattal, tehát esélytelen, hogy dolgozni tudjak mellette úgy, hogy el is végezzem ezt a szakot..

B opció, 2 éves levelező képzés, személyi edző, időm, mint a tenger, ez lenne a fő profil egyébként. A gyógytornász szakra is azért mentem, mert az ottani anatómia tudás miatt jobb személyi edző lehetek. Tehát nem feltétlen kórházakban képzelném el magam.

Pár embernek elmondtam ezt, és azt tanácsolták, hogy emiatt felesleges kínozni magam, mert nem éppen könnyű szak ez.

Bevallom őszintén, a B opció jobban tetszik, de csak azért, mert mellette tudnék dolgozni.

21 éves vagyok és nem szeretném, hogy a szüleim tartsanak el. Sajnos nem vagyunk gazdagok (nem is nélkülözünk szerencsére) és nem tudnám elviselni, hogy még konkrétan 4 évig ők álljanak minden dolgomat.. Úgy fogalmazok, hogy épphogy eléldegélünk és az a pénz, amit rám költenek, bőven mehetne jobb helyre is..

Ez az egyetlen érv, ami miatt ez a levelezős esti képzés tetszik. + nyilván ha elvégzem akkor szerzek egy egyébként nem rossz szakmát, ezzel már tudok dolgozni konditermekben.

Arra gondoltam, hogy 1 évet várok és valami olyan szakra jelentkezek majd, ami indul levelezőn, hogy legyen időm dolgozni.

De maximalista vagyok és annyira egy gyenge sz*r embernek érzem magam, hogy nem megyek végül egyetemre.. De nincs sok opcióm, ha valóban leszeretném venni a terhet a szüleimtől, mert nem akarom elnézni azt, hogy 21 éves létemre ne tudjam eltartani magam. Dolgozni nem lehet egyetem mellett, lehetetlen, nem fér bele az időmbe sehogy sem.

Gőzöm sincs mi lenne jó..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook