Megvan a ledolgozott harminc napom és mégsincs meg, mit tegyek? folyt.köv. (tudásbázis)
Mióta kapod az ellátást?Mert ha felülvizsgálatod lesz,akkor gyanítom,hogy nem az elmúlt két hónapot vizsgálják ami a melód megszűnése óta volt.
A másik,hogy ha a melód elótt már kaptad az ellátást és az a munka hivatalos volt,akkor azt neked jelezned kellett volna,hogy munkaviszonyod van és szüneteltetik az ellátást arra az időre.
Nekem ez a történet több sebből vérzik és egy csomó dolgot nem értek,vagyis nem tudok rajtad eligazodni.
Két hónapig miért nem zavart,hogy nincs a munkaviszonyodról papírod?
Elmész a felülvizsgálat idején a Járáshoz és elmondod,hogy milyen problémád van,majd ők eldöntik,hogy kapsz-e haladékot.De csak pár napot fogsz szerintem.
Heteket nem fognak neked adni rá,max pár nap halasztást.De jelezned kell a Járási Hivatal felé,hogy milyen problémád van és majd ők megmondják mennyi haladékot kapsz.
Én csak azt nem értem,ha ez hivatalos meló volt,akkor miért nincs róla papírod.
Amikor igényelted az ellátást,akkor jelezted,hogy volt előtte munkád és az megszűnt?Mert igényléskor kérik a munkaviszony megszűnéséről szóló papírt.Akkor te mit vittél?Vagy erről a munkáról nem is szóltál?
Volt munkaszerződés? Nekem gyanús, hogy az ilyen internetes munkaadó nem jelenti le a dolgozóit.
Személyes találkozás volt? Vagy csak netes?
mégis mit mond a munkaadód, miért nem adja oda az igazolást? aláírtál egyáltalán bármilyen papírt a munkával kapcsolatban?
ne legyél nyuszi, közöld, hogy x időben odamész, készítse elő a papírokat
Amikor megszűnt ez a melód és menned kellett a munkaügyi központba akkor nem kérték?
Nehogy pofára ess és sundámbundám van a dologban,lehet be sem voltál jelentve,azért nem adja oda a papírt.Mert nincs mit.
Vagy ha bevoltál,akkor verjed az asztalt és kérd el!Ha van mit,akkor oda kell adni.Papírok nélkül bajban leszel a felülvizsgálatnál.Különben meg amikor mentél igényelni az ellátást,akkor a munkaviszonyod megszűnéséről szóló papírt nem kérték az önkormányzatnál?
Valahogy mindenképp meg kell szerezned. Próbálj meg kicsit rámenősebb lenni. Ha nincs vele tisztában, hogy Téged ezzel milyen helyzetbe hoz, mondd el neki. Ha már mondtad, tedd meg újra. Muszáj kiállnod magadért. Az aktív korúak meg a járásnál van már, de gondolom ott is egy épületen belül mint nálunk.
Sok sikert és kitartást kívánok!
További ajánlott fórumok:
- Mi számít bele a későbbi gyesbe a kismama ledolgozott évei alapján?
- Nem rendelkezem 3 ledolgozott hónappal, mennyit kapok a gyerek után?
- A bérpótló támogatáshoz 30 munkanap szükséges, ha nem közmunkában szerzem meg a 30 ledolgozott napot, akkor is jogosult vagyok rá?
- Bevitt, -és ledolgozott kcal kapcsolata
- Mennyi ledolgozott nap után jár munkanélküli segély?
- Megvan mindenem, mégsincs semmim.