Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit rontok el? Soha nem sikerül rendesen a csokimázam sütikre, a boltiból is mindet kipróbáltam már! fórum

Mit rontok el? Soha nem sikerül rendesen a csokimázam sütikre, a boltiból is mindet kipróbáltam már! (tudásbázis)


1 2
2011. dec. 22. 19:19
Én jó minőségű étcsokoládét tejszínnel a mikróba megmelegítek, ennyi az egész. Mindig tökéletes. Csak ne melegítsd túl, mert akkor összeáll.
2011. dec. 22. 07:37

Találtam egy ősrégi receptet:

140g kevés feketekávéval megpuhított csokit addig keverünk,diónyi vajjal,amíg teljesen sima lesz,125g cukrot 3-as sűrűségi fokig főzünk,majd állandó keverés mellett beleöntjük a csokipépbe.Gyorsan ráöntjük a tortára,hogy egyenletesen befedje.

A 3-as sűrűség az azt jelenti,,hogy hosszú szálkás a cukorszirup,az akkor jó ha a főzőkanál nyelével kivett mintát vízbe mártjuk,hozzáérintjük a hüvelyk és a mutatóujjunkat,összegyúrjuk,és megint széthúzzuk,a két ujj között hosszú szál képződik...Ez a sűrűség való csokimáznak.



Na jó ....most nézem,hogy ez ősrégi topik:D


Boldog Karácsonyt!:)

2011. dec. 22. 06:42
RÁMA PORCUKOR EGY TOJÁS KAKAÓ GŐZ FÖLÖTT KAVARNI MIG BENEMSÜRÜSÖDIK ÉS KÉSZ A MÁZ
32. kriszti71 (válaszként erre: 31. - D4464aaf8a)
2009. aug. 26. 10:43
Köszike az ötletet,megnéztem a naplóját,hát tényleg nyálcsorgató:)))))))))))
2009. aug. 26. 00:45
salabakter pontosan, és az Ő naplójától még az emésztés is beindul...
30. d4464aaf8a (válaszként erre: 5. - Kriszti71)
2009. aug. 26. 00:43

Keress rá Salabakter-re, Ő cukrász, még naplója is van: Mesterségem címere címmel...


Nekem is adott már cukrász tanácsokat...

29. gyopár (válaszként erre: 26. - Bettike0930)
2009. aug. 26. 00:25
Szerintem sem a "márkán" múlik, hanem inkább azon, van-e kakaóvaj tartalma a csokinak. Én nem tortabevonót szoktam használni emiatt, hanem rendes étcsokit - bár újabban vannak tortabevonó címén árult étcsokik, 50%-os kakaótartalommal.
28. gyopár (válaszként erre: 17. - Szanád)
2009. aug. 26. 00:23

Az mit jelent, hogy "beugrik"?


Valahol receptben olvastam ezt, eddig még nem volt vele bajom.

2009. aug. 25. 23:11

De a mindmegettén olvastam olyat is hogy amikor már pill és kész a süti akkor kiveszi a sütőből széttördeli rá a csokidarabokat és visszateszi.Kiveszi ha megolvadt és egyenletesen elkeni:)

háát nem tudom h működik e.:)

de elég 1szerű

2009. aug. 25. 23:07

Én anyával úgy szoktam csinálni hogy egy edénybe olajat öntünk egy keveset és beletördeljük a csokit.Ezt gőz felett avargatás mellett megolvasztjuk és egyszerűen a sütire kenjük.

Nem fontos hogy minden márkás legyen,de nyílván azért minél jobb minőségű a csoki annál jobb.

25. kriszti71 (válaszként erre: 24. - Rita1971)
2009. aug. 25. 21:46
Az nagyon szuper,ha az embernek van a közelében egy ilyen jó kis bolt:))))
2009. aug. 25. 18:36

Nálunk van egy olyan üzlet,ahol az élelmiszeriparban használt anyagokat lehet kapni. Én ott vásárolok a sütéshez.A csokit is itt veszem,jó minőségűt,hiszen másoknak is sütök.És ugye nem mindegy milyen az alapanyag!

Dolgoztam cukrászatban,pékségben,de csakis kizárólag étolajjal hígítottuk a csokit.

Ha vizet raksz bele összeugrik.A cukrászok használnak ilyet,úgy is hívják,hogy "ugrasztott csoki". cseppenként teszik a csokiba a hideg vizet,és ezzel lehet díszíteni,felírni tortákra.

23. p.kati
2009. aug. 25. 18:35

10 dkg étcsokoládé

4 dkg vaj

4 evő kanál tej

Az étcsokoládét és a tejet megolvasztjuk vajjal kikavarjuk és a tetejére tesszük. Vissza tesszük a hütőbe és csak másnap szeleteljük.


gevi1931 " Habosdiós szeletkék " receptjéből másoltam.

December óta ezt a csokimázt használom,finom és mindig sikerül.

2009. aug. 25. 18:21
hát csajok ma én is csokimázat akartam csinálni maradék csokikból.Képzeljétek nemhogy megolvadt volna még összébb ment,olyan galacsin lett belőle,hogy nem is igaz.Durván nézett ki.Ki is dobtam és inkább nem csináltam:)
2009. aug. 25. 18:08
Újabban nekem nagyon bevált a köv: A főzőcsokit a gáz tetejére teszem egy kistányéron míg sül a süti. Kicsit megolvad. Amikor a tészta kisült, ráborítom, késsel rá símítom. A tészta mire kihül, gyönyörűen ráfagy, tökéletes és nem munkaigéyes.
20. zebracsikó (válaszként erre: 19. - Gonoszdi)
2009. aug. 25. 18:07

Ne!!!

Csak tortabevonót ne!

A legrosszab minőségű és a Katicának meg a Marka bevonónak is minősíthetetlen az íze. Tulajdonképpen inkább csak mellékíze van!



SZERECSEN étcsoki a megfejtés, nagyon pici olajjal kikeverve , gőz felett felolvasztva.

19. gonoszdi (válaszként erre: 2. - Cukifalat)
2009. aug. 25. 17:58
10 dkg tortabevonót vízgőz felett felolvasztani,majd hozzáadni 5 dkg RAMA margarint(kocka vagy tégla alakú,nem poharas).Azzal is addig keverni gőzfelett amíg elnem olvad. Aztán lehet a sütire önteni. Nekem ez mindig tuti siker. Szoktam megrendelésre is sütni. Akinek nemsikerűlt eddig,ezzel sikerűlni fog. Kérdezzétek meg csorocsaj-t itt a HOXán van,Ő nem 1x evett sütieimből.
2009. aug. 25. 17:45
Én is nemrég raktam bele egy kis vizet,lehet hogy ez is volt a ziccer,meg a margarin:(((
17. szanád (válaszként erre: 15. - Gyopár)
2009. aug. 25. 17:42
vizet ne tegyél bele , mert attól " beugrik " a csoki....a többi jó....
2009. aug. 25. 17:42

Na akkor leírom ezredjére...

egy 10 dekás csokiba 4 evőkanál étolaj vízgőzön felolvasztva.....

15. gyopár (válaszként erre: 11. - Rita1971)
2009. aug. 25. 17:41

Egyetértek!


Attól függően, mennyire puha, olvadékony, vagy keményebb mázat szeretnél kell bele étolaj. Egy tábla étcsokihoz ettől függően kell kb. 3-4 evőkanál étolaj, esetleg 1-2 kanál víz is, ha még puhábbat szeretnél.

14. kriszti71 (válaszként erre: 13. - Rita1971)
2009. aug. 25. 17:40
Gyönyörűek,és biztos nagyon finomak.És cukormázt hogy kell,mert nekem az sem nagyon szokott sikerülni a karácsonyi mézeskalácsra,pedig a gyerekek nagyon szeretik művelni:)))))))
2009. aug. 25. 17:21
Nézd meg a zserbóm képét az adatlapomon!
2009. aug. 25. 17:20
Hú én ezeket a praktikákat nem is tudtam,lehet hogy hála nektek legközelebb sikerülni fog.Van egy muffin receptem,arra egyesével kell a csokimázt rákennem,utána kókusz.
2009. aug. 25. 17:18

Helló lányok!

A csokit vízgőz fölött kell felolvasztani és étolajjal hígítani. Nem kell bele túl sok,azt úgy is látod milyen sűrűségű.

Én mindig így használom és tökéletes!

2009. aug. 25. 17:17

a recept nagyon egyszerű!! soha nem lehet elrontani!:


forralj vizet, kakaót keverj össze porcukorral és annyi forró vízzel keverd lassan össze, hogy folyós legyen egy mogyorónyi tökmindegy milyen vaj, vagy margarin és gyorsan kend a süti tetejére:)

9. kriszti71 (válaszként erre: 7. - Gyöngyi)
2009. aug. 25. 17:12
És akkor nem lesz nagyon vaj ízű?
2009. aug. 25. 17:11

Például egyszer ezért nem sikerült a zserbóm.

Az egész tiszta hepehupás darabos volt.

2009. aug. 25. 17:09
több vajat tegyél bele, mint amit a reept ír.Kicsit folyósabb lesz, de könnyebb vele dolgozni.
2009. aug. 25. 17:09

hát 1 biztos:

boltit soha nem csinálnék, nem tudom mi van benne...

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook