Mit lehet tenni dallamtapadás ellen? (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mit lehet tenni dallamtapadás ellen? (Jó tudni!)
Nem is erről beszélnek. 🤣
Engem is szokott idegesíteni, ha túl sokaig megy a fejemben egy zene.
🤠
Énis!
Már feladtam a harcot. :D
Az a jobbik eset, ha kedvelem, vagy legalább közömbös a dal. De amikor hajnalban arra ébredek, hogy egy húdenemszeretem dalt dudorászok ... Na, az zavaró. Nemrég délig kitartott egy ilyen dal tapadása, majd másnap hajnalban újrakezdődött. :S Hallottam azt az elméletet, hogy meg kell hallgatni. Volt, hogy megtettem, de csak még mélyebben zakatolt bennem (ráadásul akkor is olyan szám volt, amit nem kedvelek).
Semmit😊
Napok óta ezt dudorászom a kutyusomnak,szereti.
Hamár megtapadt..
"Néha légy bolond ,egy kicsikét!
Elrepül úgy a szürke gond.
Derül az ég.
Van abban valami báj,
hogyha kacag a máj.
Szárnyal a kedv ,mint a kacsamadár!"
"A tudatos, erőszakkal való gondolatterelés csak erősíti a dallamtapadás tényét."
Ahogy minden másra is igaz. Ahol a figyelem, ott az energia.
Az inkriminált dallamról meg eszembe jut egy esküvő. A pár megérkezett egy baxott nagy terepjáróval, a menyasszony szűk ruhában, már majdnem mint egy sellő 😆
Majdnem kiesett az autóból, annyira szűk volt a ruhája, miközben a No woman no cry harsogott a hangszórókból.
A vendégsereg angolul beszélő része hangosan felröhögött.
Egyébként igen, rendszresen van dallamtapadásom. Milyen betegségre számíthatok?
Az tök jó, amikor a kedvencedet dúdolgatod. De nekem volt már, hogy olyan szám jött mindig elő a fejemben, amit utálok. Nem is írom le mi, nehogy visszajöjjön. Amint nem szólt a rádió, előkerült az agyamban valahonnan. Durva élmény volt, jó pár napig eltartott. Kimondottan kellemetlen volt.
Most meg ránéztem a No woman no cry szövegre és az kezdett a fejemben szólni, remélem nem marad sokáig!!!!
Bob Marley egyik legismertebb nótáját egy alkalommal több napig dúdoltam magamban. Eleinte nem okozott gondot, de egy idő után kezdett idegesíteni, lévén, hogy igazából nem is annyira kedveltem a dalt..
De mitől is tud egy dallam ennyire beragadni az ember gondolataiba és mit lehet tenni ellene?
Ugrás a teljes írásra: Mit lehet tenni dallamtapadás ellen?