Mit lehet tenni bütyök elllen a műtéten kívül? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem is bütyköm van, már nagyon régóta szenvedek vele, fájni is szokott, de inkább esztétikailag zavar! Cipőválasztásról már nem is beszélve... Még novemberben voltam orvosnál, vele júliusra beszéltünk műtétet. Örültem neki, hogy végre megszabadulhatok tőle, de most kétségeim támadtak...milyen mellékhatásai vannak ennek a műtétnek? Volt már valakinek ilyen műtéte? Tudna valaki valami biztatót mondani :)?
Hú,hol lehet ilyet venni,már olyan régóta keresek,de a nálunk leledző gyógyboltokban csak néznek rám hülyén,hogy mit akarok...Hol lehet ilyet venni?
Nekem mondjuk még egyszer sem fájt a bütyköm,de a talpam kajakra kész bármikor begyulladni és piszkosul fáj,nem lehet még hozzáérni sem.Ja,és rendre órákra lezsibbad a 3-4 ujjam...:(
Sziasztok!
Bütyök az két féle lehet, már amit annak hívunk:
- az egyik az, amiről Vita1 is írt, a lábfejed haránt-szalagjai lazák, a lábfejcsontok szétcsúsznak, és a nagylábujjad elindul a többi felé. Nekem, Anyukámnak, Mamámank ilyen van. Csak akkor érdemes műttetni, ha már őrülten fáj, mert a műtét is fájdalmas, és sok lehet a mellékhatása. Ez ellen tenni azt lehet, hogy a nagy- és a második lábujjad közé teszel valamit, ami kiegyenesíti a nagylábujjad. Fájdalom is csillapodik. Ha nekem már nagyon fáj, ezt hordom. Szilikon, átlátszó, cipőben is hordható kis "támaszték", gyógyászati segédeszközösnél kapható. Tehát ez nem valódi bütyök, hanem az I-es, a nagylábujjad vége, ami ízesül a lábközép- csonthoz.
- a másik bütyök, a valódi bütyök, ami egy csontkinövés az I-es lábujj ugyanezen részén, és azt műtétileg el lehet távolítani, levésik.... fájdalmas:(
Remélem, tudtam segíteni. Sajnos végleges megoldása nincsen. Korral romlik, tapasztalom:(
Zs.
Na várjál.Ne keverjük.A bütyök úgy alakul ki,hogy a nagylábujjad elindul befele.Amolyan sréhen kezd állni.Szépen tolja arrább a többi ujjat,közben oldalt az a durung(nem a bőr) egyre nagyobb.Amikor már nem tudja arrább tolni a lábujjakat,akkor egyszerűen felhelyzekedik a mellette levőre...Sokszor lehet ott bőrkeményedés a talpon,de az nem bütyök.A bütyök az a nagy vagy normlisan pici durung.Mintha onnan akart volna egy 6.ujj nőni,csak meggondolta magát,na érted,hogy melyik részedről beszélek...
Nem számít,hogy előző nap milyen cipőt hordtál,ha magassarkút hordasz általában,ez nem akut probléma,évek alatt alakul ki.Ezért nem kéne magassarkúban feszíteni a nőknek,mert a harántboltozat(a lábujjacskák alatti talprész) nem a súlyhordozásra lett kitalálva.És szétcsúszik.Mondjuk én genetikailag vagyok ilyen béna.:(
Ortopédián írnak fel gyógycipőt a harántboltozat-süllyedésed miatt,ami majd összetartja szegény szétcsúszott talpacskáid,meg vehetsz betétet a hosszboltozatodnak,hogy meg legyen emelve...:(
Hordhatod otthon is aztán,mert levenni nem érdemes.Kapható amúgy szandiba is betétecske,sajnos kívülről kell összerkani a lábat állandóan.Nekem volt már miatta talpgyulladásom.Hát a botos nyugdíjas nénike leelőzött,azt hittem becsinálok,akárhova kellett is mennem,majd megőrültem vele...:((((
A műtétet nem éri meg állítólag bevállalni.
Csakhát laposcipő addig is.Komolyan kell venni,ha nem akarsz kalapácsujjakat.
:(((((
További ajánlott fórumok:
- Lógó mell ellen mit lehet tenni a műtéten kívül?
- Ha nemrég estél át komoly műtéten, ami lelkileg összezavart, vagy bármi olyan történt veled, ami mint nőt összezavart, gyere és beszélgessün
- Kezdődő bütyök ellen mit lehet tenni?
- 4 terhesség után sok bőr maradt a hasamon, van más lehetőség a műtéten kívül?
- Szem műtéten kivül nem lehet javulást elérni?
- Mit lehet tenni, ha a bütyök műtét utáni varratszedést követően elkékülnek a lábujjak?