Mit lehet tenni az elektromossággal feltöltött haj ellen? (beszélgetés)
Szia!
Nekem volt hasonló élményben részem!
Mindenem feltöltődött és nem találtam az okát.
Nagy sokára véletlenül jöttem rá, hogy a papucsomat ki kell cserélni, mert csak ha az volt rajtam akkor voltam rázós. Lehet ez az ötlet nem segít, de sosem lehet tudni!
Az ecet nem sokat használt :(. Ami jött, sorban kipróbáltam, valamit lendített rajtam, de nem az igazi.
Biztos vagyok benne, hogy a sok gyógyszer miatt megváltozott a töltésem, felborított bennem mindent rendesen. Ráadásul minden megráz és én is mindent/mindenkit. Úgy tűnik belülről jön, valahogy szigetelni kéne magam :)))
Köszi :) A fűtés nem hizem, hogy ekkora gondot okozna, mert eddig is volt tél. Az ecet tényleg jó ötlet, régen én is használtam...igaz az almaecet volt, de most a sima ecetre is sor kerül mindjárt.
Nem is tudom igazán, hogy milyen samponra lenne szükségem, mert száll a hajam, ugyanakkor pedig elég zsíros. bennem is volt, hogy a száraz haj száll. A hajzselét nem próbáltam, mert így is katasztrófálisan nézek ki :))))
Az ecetes vizet én is használtam valamikor régen, szép fényes volt tőle a hajam, és könnyen lehetett fésülni. Lehet hogy a fűtés miatt száraz a lakásban a levegő, esetleg párásítás jó lenne. Nem túl erős hajzselével próbálkoztál már, ami nem zsirosít?
A babasamponok is jók mert nem szárítanak annyira.
Köszi szépen :) Az ecet nekem is beugrott, ezek szerint van alapja. Ki is próbálom még ma! :)
Elektromos cucc...ahol a nap nagyrészét töltöm, ott sajnos van...de így élek évek óta és van egy sólámpa is, ami elvileg segít....elvileg.
Szia!
Ecetes vagy citromos meleg vizzel próbáld leöblíteni hajmosás után (1 evőkanál ecet vagy citrom 1 liter vízhez). Én még enyhén a tenyerem bekenem hidraltáló krémmel és azzal lazán, finoman lesimítom, ettől még nem lesz zsíros.
Lehet hogy elektroszmog is okozza, nézz körül, hogy milyen elektromos cuccok vannak körülötted.
Köszi a válaszod, akkor kezdhetem a változtatást...de mit? Vegyszermentes termékeket használok, hennával festem a hajam, víztisztítón megy keresztűl a víz, amivel mosom a hajam és ionizálós a hajszárítóm. A fésűvel eddig nem volt gondom, de én is megfigyeltem, hogy pattog, ahogy fésülködöm és azóta 2 új hajkefét is beszereztem. Igazad van, tovább kéne kisérleteznem vele, cserélni. Na, utána fogok nézni valami másnak, bár az egyik fémből van, direkt emiatt vettem, az csak nem kéne vezesse az elektromosságot.
Sajnos semmilyen fényes kulimászt nem tudok használni, mert ezzel egyidejüleg iszonyúan elkezdett zsírosodni is a hajam.
De nagyon köszönöm a tanácsod, mindennek utánanézek.
Szia!
Valszeg a gyógyszerek miatt lett ilyen. Érdemes lenne hajvitaminokkal táplálni belülről és sampont és balzsamot is kéne váltani. Kerüld a műanyagból készült hajápolási eszközöket, helyettük csontból, szaruból vagy antisztatikus(általában ettől száll igazán :D) anyagból készült fésűt vegyél és használj ionizálós hajszárítót. Szükséged lesz hajdúsító/hajtőemelő hajrögzítőre is és a végén hajfényspray-re vagy hajfénykrémre amivel lesimíthatod a hajszálakat.. Milyen tipusú hajad van? A nagymamáinknak nem volt ilyen gondja... :)
Szia!
Nekem is ilyen típusú a hajam, bár nem abból az okból kifolyólag, ami miatt neked. Sajnos nagymama tanácsával nem tudok szolgálni. Nekem az ionizáló hajszárító használ leginkább. Bár nem a legolcsóbb, de azért teljesen megfizethetö.
Hihetetlen, hogy senkinek nem volt még ilyen jellegű gondja, hogy elektromos a haja?!
Amikor a gyerekek a lufit a fejükhöz dörzsölik...de én nem csináltam ilyet! :)
További ajánlott fórumok:
- Vadonatúj elektromos sütőm az első bekapcsoláskor az égett bakelithez hasonló szagot árasztott. Mi lehetett?
- Telefon: "egyenleg felhasználási idő lejárt" - pedig én feltöltöttem időben! Mi lehet ennek az oka?
- Hogy lehet egy hetes sátorozás során elektromos eszköz nélkül szúnyogot riasztani a sátorból?
- Van valakinek elektromos hasábburgonya sütője? Meg kell várni, amig forró lesz az olaj és úgy beletenni a krumplit?
- Hogyan lehet megnézni a feltöltött képeslapomat, ki küldte el (továbbította) másnak?
- A főzőlapomon tönkrement az elektromos szikráztató, mit lehet vele tenni?