Mit lehet tenni a bunkó temetői tolvajok ellen? (beszélgetés)
Sokat mergelodok en is a tolvajok miatt ,tavaly karacsonyra vettem ket uveg mecsest magyarban lehetet cserlni a gyertya betetet marcius elejen nem volt meg,augusztusban csinaltattam meg a sirkeretett/egy eve volt hogy anyukam eltavozott kozulunk/ gyonyoruen meg csinaltuk /kerttervezessel foglalkozunk/ujbol vittem ket ugyan olyan mecsest mint az azelotti amilyen volt es mit gondoltok mit csinalt a tolvaj?ki vettek a beteteket es a fedeleket ott hagyta csak a mecsest vitte el gondolom viragvazanak .Aprofeju
arvacskat es erikat ultettem az utobbit ket nap utan elloptak.Ebben az idoben voltam egy viragrendezesi bemutaton magyarban halotaknapjaval kapcsolatban a magyar viragkotok egyesuletenek az elnoke mondta "csak a szep dolgokat lopjak el a csunyahoz meg raknak"
Tipp;gyufaszalat rakni a virag koze igy aki ellopja nem veszi figyelemben es vegig kell nezni a temetot/gyokeres viragokra gondolok/ nalunk mar igy kaptak el szarkakat.a vagott viragnal szurokkal vagy olyan festekkel,katranyal,hasznalt auto olajjal bevonni hogy legyen mivel foglalkozzon a tolvaj.
Köszi azert !
Nalam ez tartott nehany evig , de 15-eves koromban mar volt munkam ugyhogy utanna eszunkbe sem jutott/szoval az öcsemmel egyutt, szereztuk a viragokat,ilyenforman./
Egyebkent ez ugy tunik vilagjelenseg , mert több öneletrajzi muben olvastam rola pl Erik Maria Remarque is igy szerzett viragot anyak napjara vagy kesöbb a csajoknak 16-17-eves koraban.
De olyasmiröl sehol nem olvastam hogy , ezek a penztelen sracok eladtak volna vagy kereskedtek volna avval a nehany szal viraggal amit temetökböl csortak.Csak mindeg valakinek kedveskedni akartak de , nem volt penzuk.
nálunk az a szokás, hogy minden koszorút festékkel lefújnak a hozzátartozók. nem a legszebb, de nem lopják el.
volt olyan eset, hogy a családtagok kicsi jeleket karcoltak a koszorúba, és miután eltűntek, végig lett járva az összes környékbeli virágüzlet, és megtalálták a tetteseket.
Mocskos aljas,undorító az ilyen ember!Sajnos én is nem rég tapasztaltam,hogy letépték a tulipánokat Drága Anyukám sírjáról,direkt olyan különlegeseket ültettem Neki.
Tegnap rózsát vittem Neki Anyák napjára,remélem nem lopták el a rohadékok.
Az ilyennek azt kívánom,hogy legközelebb a saját szerettének a temetésére vigye a virágot.
Semmit, en is temetöi tolvaj voltam gyerekkoromban minden egyes anyak-napja elött :)
Remelem a jo Istenke megbocsajtja nekem ? Meert az edesanyam özvegyen nevelt, penz nem volt es en olyan nagyon szerettem volna adni viragot !/megjegyzem volt temetö ör , de mindeg tudtam szerezni viragot,gond nelkul./
Nincs ötletem sajnos, pedig nekem is sok sok szomorúságot okoztak már.A minőségi művirágokat én már eleve bebetonozott vázabelsőbe viszem.Élőt, meg nem merek mert gyorsan lába kél.Sajnos a karácsonyi diszcsokrok is igen kelendőek.Meg a gyertyák....
Sajnos emberség hijján semmi sem állitja meg a lopásokat.Hisz őrizni nem lehet szeretteink nyughelyét.
220 V.
penge a virágtartó szélébe
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Ha vettünk egy lakást, de olyan sok a hitel, hogy nem bírjuk fizetni, mit lehet tenni?
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Mit lehet tenni a temetői tolvajjal/tolvajokkal?