Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit lehet csinálni a sok zöld paradicsommal ami nem érik be a ketrben a fagy miatt? fórum

Mit lehet csinálni a sok zöld paradicsommal ami nem érik be a ketrben a fagy miatt? (tudásbázis)


1 2
2016. jan. 25. 07:57
gyökerestől a padlásra felvinni és felakasztani,be fog érni
2013. okt. 9. 21:33

Milyen az íze van a lekvárnak? Kóstolta már valaki??

1 recept szerint, fügéhez hasonlít. 1 kg paradicsomot 1 cirommal héjastul ledarálni. 1kg cukorral 3 X 5 - 5 percig főzni. 3 napon keresztül

2013. okt. 5. 16:50
savanyúságot
2013. okt. 5. 15:57
savanyúságnak eltenni
2013. okt. 5. 15:53

Gyökere fölött lenyisszantottam. Összekötöztem, és szárán lévő zöld gyümikkel, a padláson érik.

Ami a száron van, mert nincs annyi helyünk, mintha nem ártott volna neki a fagy. Él és ha csak pár nap süt a nap, meglehet beérik. Ja és rekeszbe is van pár kilónyi, éregetőre áll.

Nem tudom mennyi minusz volt.... Talán 3 nál kevesebb.

2013. szept. 20. 12:22
Lekvár, savanyúság, ahogy az előttem is írták. De gyógyászati célra is fantasztikus!Mégpedig nagyon vékony, apróbb darabokra szeleted fel a zöldparadiscomot és tedd bele egy üveg flaskába. Bele kell őket nyomkodni, hogy beférjenek az üveg száján. Majd önts fel sós borszesz-oldattal, zárd rá a kupakot és 2 hétig, minden nap lassan állítsd feje tetejére-majd vissza. Erős gyulladáscsökentő-fájdalomcsillapító oldatod lesz, amit nagyon jól lehet használni külsőleg a fájós testrészeken. Valamilyen bázis olajjal, adott területet masszírozva kiválóan hat.
2013. szept. 20. 12:04

Sziasztok!


Azt szeretném megkérdezni, hogy csak fehér színű csomagolópapírt lehet használni?

2009. ápr. 15. 09:18
szerintem savanyuságot lehet belőle csinálni
2009. jan. 21. 07:47
A konyhaszekrény tetejére teszem egymástol távol, igy karácsonyra friss érett paradicsom lesz.
2009. jan. 21. 04:12
Tedd el savanyúságnek például kisdinnyékkel, jajj de finom lehet.
2009. jan. 20. 20:26
Sziasztok,már leirtam Mameknak,hogy zöldparadicsomból nagyon finom lekvárt lehet csinálni. RITA.
2009. jan. 20. 19:39

hagymával,paprikával,só,ecet,cukor hozzáadásával

nagyon finom csalamádé lessz belőle

31. aaa82
2009. jan. 20. 16:38
savanyúságot, jó sok hagymával, isteni :)))
30. Mamek
2009. jan. 20. 15:35
Savanyúságot-nagyon finom , pláne a vegyesben.
29. NIKA77
2008. szept. 25. 13:14
ÉN IS A KAMRÁBA FELRAKTAM A POLCRA EGYMÁS MELLÉ.ÉS NAGYON SZÉPEN MEGÉRIK.FOLYAMATOSAN ÉRIK AZ A JÓ BENNE MINDIG VAN FRISS PARADICSOM.
2008. szept. 25. 08:43
Csatlakozom az előttem szólókhoz papírba csomagolás és savanyúság.Nekem is bevált.
27. Cszsuka (válaszként erre: 19. - 5f7b4cf4b6)
2008. szept. 24. 21:50
Na, ez érdekelne. Le tudod írni?
26. Mion
2008. szept. 24. 20:47
Az összes tippet ellőttétek, amit írni akartam :D
2008. szept. 24. 20:11

Én is papirba csomagoltam és bizony még Karácsonykor is ettünk belőle. Néha azért át kell válogatni.


A savanyúságis remek.

2008. szept. 24. 20:01
Én simán betettem a spejzba, ahol beért, így karácsonykor is ettünk belőle. De a papírba csomagolás is jó.
23. yuhvan
2008. szept. 24. 19:56
Csak azt tudom mondani, mint az előttem szólók SAVANYÚSÁGOT nagyon finom.
22. cilus
2008. szept. 24. 18:58
Szerintem is kiváló savanyúságnak.
2008. szept. 24. 18:58
Nagyon finom savanyitva.
2008. szept. 24. 18:47
A papiros megoldást én is kipróbáltam és jó.Én a spájzba raktam. Csak azért nem újság papírba,a nyomdafesték mérgező.Fehér csomagoló papírba, ami kicsit puhább is.
2008. szept. 24. 18:38
Lekvárt is lehet belőle főzni.
2008. szept. 24. 18:24
Önállóan is el lehet tenni savanyúságnak.
2008. szept. 24. 17:57

Szia. Nálunk is sok zöld paradicsom szokott maradni. A következőképp szoktam elrakni:

Ollóval egy kis cipkával együtt levágom és homokkal teli kis rekeszekbe szépen egymás mellé berakom, majd beteszem a pincébe és megvárom, amíg beérik.

Volt olyan, hogy karácsonykor még saját kerti paradicsomot ettünk. :-)

16. 372f7e7275 (válaszként erre: 15. - Gabóca43)
2008. szept. 24. 17:39
tényleg úgy van:)
2008. szept. 24. 17:38
Azt hallottam,hogy újságpapírba csomagolva a pincében,de a szekrény tetején is szépen beérik!
14. ~Éva~
2008. szept. 24. 17:29
Vegyes savanyúságba lehet eltenni a kisebbeket hasonló nagyságú uborkával,gombával, karfiolgerezdekkel...nagyon finom! A nagyobbakat pedig felszeleteled uborkával paprikával hagymával káposztával együtt!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook