Mit lehet csinálni a sok zöld paradicsommal ami nem érik be a ketrben a fagy miatt? (tudásbázis)
Milyen az íze van a lekvárnak? Kóstolta már valaki??
1 recept szerint, fügéhez hasonlít. 1 kg paradicsomot 1 cirommal héjastul ledarálni. 1kg cukorral 3 X 5 - 5 percig főzni. 3 napon keresztül
Gyökere fölött lenyisszantottam. Összekötöztem, és szárán lévő zöld gyümikkel, a padláson érik.
Ami a száron van, mert nincs annyi helyünk, mintha nem ártott volna neki a fagy. Él és ha csak pár nap süt a nap, meglehet beérik. Ja és rekeszbe is van pár kilónyi, éregetőre áll.
Nem tudom mennyi minusz volt.... Talán 3 nál kevesebb.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy csak fehér színű csomagolópapírt lehet használni?
hagymával,paprikával,só,ecet,cukor hozzáadásával
nagyon finom csalamádé lessz belőle
Én is papirba csomagoltam és bizony még Karácsonykor is ettünk belőle. Néha azért át kell válogatni.
A savanyúságis remek.
Szia. Nálunk is sok zöld paradicsom szokott maradni. A következőképp szoktam elrakni:
Ollóval egy kis cipkával együtt levágom és homokkal teli kis rekeszekbe szépen egymás mellé berakom, majd beteszem a pincébe és megvárom, amíg beérik.
Volt olyan, hogy karácsonykor még saját kerti paradicsomot ettünk. :-)
További ajánlott fórumok:
- Lakatlan sziget, lehet belőle paradicsomi állapot?
- Léböjt ideje alatt lehet inni boltban kapható paradicsomlevet, és 100%-os gyümölcslevet?
- Gyümölcsnap helyett lehet paradicsomnapot tartani?
- Tudja valaki, hogy hol lehet szárított, vagy olajban eltett paradicsomot kapni?
- Hogy kell paradicsomszószt csinálni?
- Olasz trikolor tésztából mit lehet csinálni? Spenót, paradicsom és sima izű tészta orsó a formája.